Nieuws

pand Rijkers naaimachines Veghel

nieuwsbrief juli 2020

Naaiwedstrijd!

Wij vinden het erg leuk om jullie creativiteit te zien in verschillende werkstukken en daarom willen wij graag een naaiwedstrijd organiseren. Jullie naaien een tas, een shopper, en nemen het tegen elkaar op.
Haal je machine tevoorschijn, kies leuke stoffen uit en ga aan de slag. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt, iedereen kan meedoen.

Hoe doe je mee?

Naai zelf een shopper met de afmetingen van de onderstaande afbeelding.

Laat je fantasie de vrije loop: varieer met stoffen, recycleer, maak een applicatie, voeg zakjes toe enzovoort. Alles mag, als de tas maar zelf genaaid is.
Je mag met 1 tas per persoon meedoen aan de wedstrijd.
De tas moet zelfgemaakt zijn.
Geef de tas af in de winkel tussen 1 oktober 2020 en 31 oktober 2020, voorzien van uw naam en telefoonnummer zodat wij u kunnen bellen wanneer u prijs heeft.
De tas blijft uw eigendom, we willen deze graag met uw toestemming gebruiken op onze Facebookpagina.

Prijzen

Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen met deze wedstrijd.

1e prijs: Bernina overlockmachine L 460, ter waarde van maar liefst € 1099,00!
Met deze lockmachine heeft u volledige controle over uw steek, inclusief Free-Hand-System (FHS), kickback-voetpedaal en aanschuiftafel voor een groter werkvlak. Met een naaisnelheid van 1500 steken per minuut absoluut de topper onder de lockmachines.
2e prijs: Verrassing
3e prijs: Verrassing
Prijzen zijn niet inwisselbaar tegen contanten.

3 november wordt de mooiste, leukste, origineelste tas uitgeroepen tot prijswinnaar en beloond met een van bovenstaande  prijzen. De prijswinnaars worden persoonlijk benaderd om hun prijs in de winkel op te komen halen. Over de uitslag kan niet gecommuniceerd worden.

Voetje van de maand Juli

De smalle kantvoet #10/10C/10D is, zoals de naam al aangeeft, perfect voor het stikken langs de randen van je project. De voet is ook geschikt voor het aannaaien van kant en bandjes en voor het doorstikken van boorden, plooien en zomen. Met de geleidingsplaat in het midden van de voet kunnen er in een handomdraai parallel aan de rand lopende naden en zomen worden gecreëerd. Plaats de stoffen rand naast de geleider, naar rechts of naar links. Pas de naaldpositie op je Bernina naaimachine aan om naar wens op de stof te naaien. Doordat de geleider niet terugschuift door het midden van de voet, manoeuvreer je gemakkelijk langs gebogen randen.
Het voetje #10/10C/10D is in de maand juli verkrijgbaar met 15% korting.

Vriendelijke groet
Team Rijkers

oudere berichten

nieuwsbrief juni 2020


Lessen

Sinds begin mei geven wij weer lessen en dat gaat erg goed! Klanten zijn blij weer op les te kunnen en mogen komen. Daarnaast zijn wij ook erg blij om de klanten veilig te kunnen ontvangen en les te kunnen geven. We hebben het gemist! De lessen vinden 1-op-1 plaats en we spelen hierbij in op de wensen en behoeften van iedere klant.

Desinfectie-paal

In plaats van het desinfectie-pompje op de toonbank, hebben wij nu een desinfectie-paal bij de ingang. Deze is contactloos. Hygiënischer kan niet 😊

We stellen het zeer op prijs wanneer je je handen ontsmet bij binnenkomst, voor jullie en onze veiligheid.

Koopzondag Juni

In verband met de bijzondere tijden waarin we leven, hebben we besloten om de koopzondag in juni niet door te laten gaan.

Koopavond

Een tijdje geleden zijn de koopavonden komen te vervallen, maar nu kunnen klanten een telefonische afspraak maken met Leo om op vrijdagavond naar de winkel te komen tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

Voetje van de maand

Het Bernina-voetje van deze maand is voetje #18. Dit is de knoop-aanzetvoet. Dit voetje is ideaal voor het aanzetten van knopen, maar ook voor drukknopen en ogen. De antislipzool zorgt ervoor dat de knoop niet verschuift. De extra pin in het midden zorgt ervoor dat de steelhoogte flexibel kan worden ingesteld. Als deze pin niet wordt gebruikt, kan deze worden weggekanteld. Dit voetje kan ook goed gebruikt worden om pailletten of strikjes aan te naaien.
Het voetje is deze maand verkrijgbaar met 15% korting.

Gratis garenkoffer

Van 1 juni 2020 t/m 31 augustus 2020 ontvangt u bij aankoop van een BERNINA 7- of 5-serie een gratis Mettler garenkoffer met exclusieve garencollectie (ter waarde van € 314,-)!*

Naai en borduur je graag met verschillende kleuren? Vooral in de zomermaanden kan het niet vrolijk genoeg zijn!

In de exclusieve naai- en borduurgarenkoffer van Mettler zitten 98 klossen van standaard tot high tech garens in vele kleuren die je altijd nodig hebt voor verschillende naaiprojecten. De garens zijn supersterk, decoratief, heel fijn te verwerken en goed voor je naaimachine.

* De aanbieding is geldig van 1-6-2020 t/m 31-8-2020, zolang de voorraad strekt en geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen. De aanbieding is enkel geldig op aankopen gedaan in de vermelde periode en geldt niet voor producten die buiten de actieperiode zijn gekocht.

nieuwsbrief mei 2020


Hartjes voor verzorgingshuizen.

Het is ons gelukt!! Samen met jullie is er hard gewerkt om alle verzorgingshuizen in Veghel te voorzien van de hartjes die we samen gemaakt hebben. De hartjes werden warm ontvangen door Aatrium, Joachim & Anna en de Watersteeg. Wij willen jullie dan ook super bedanken voor de inzet die jullie hebben getoond! Alleen samen kunnen wij dit verwezenlijken. Jullie zijn toppers!

De lessen gaan weer beginnen.

Na een hele tijd thuis gezeten te hebben, zijn vele van ons er weer aan toe om er weer eens op uit te gaan. Helaas mogen en kunnen we nog niet veel en blijft de 1,5 meter afstand essentieel.
Maar… wij kunnen onze lessen weer hervatten! We hebben hier goede voorzorgsmaatregelen voor getroffen. Zo hebben wij plexiglas schermen geplaatst in de lesruimte en heeft iedereen recht op een privéles in plaats van in groepsverband, hoe luxe is dat 😀 Natuurlijk blijft de 1,5 meter nog steeds van kracht.
Veel klanten hebben we hierover gebeld en bijna iedereen is enthousiast en blij dat ze weer op les mogen komen. Heb je afgesproken om zelf te bellen voor een afspraak of ben je de afgelopen week niet gebeld en heb je wel een nieuwe machine bij ons gekocht? Dan mag je zelf contact opnemen met ons om een les in te plannen.

5 mei, Bevrijdingsdag.

Aanstaande dinsdag is het 5 mei, voor velen van ons een vrije dag omdat het Bevrijdingsdag is. Ook wij zijn die dag gesloten om de vrijheid te vieren, ook al wordt het in deze tijd net iets anders gevierd dan anders.

Moederdag

Op zondag 10 mei is het Moederdag. Een mooie gelegenheid natuurlijk om een leuk cadeau te kopen voor je moeder. Wij hebben cadeaus van klein tot groot. Je kan hierbij denken aan een pakje naalden, een scherpe schaar, een nieuw voetje of een mooie machine. Heb je geen idee wat je moet geven? Dan hebben wij ook cadeaubonnen. Hiermee kan ze zelf iets leuks uit komen zoeken in de winkel. Dat wordt zeker een geslaagde Moederdag 🙂

Elastisch garen

Sinds een aantal weken verkopen wij elastisch garen. En we kunnen zeggen dat ze als warme broodjes over de toonbank gaan. Het garen is ideaal voor rekbare stoffen. Door dit garen te gebruiken blijft de stof rekbaar en knapt het garen veel minder snel dan wanneer je met niet-elastisch garen naait. Het garen kan worden gebruikt op alle naaimachines.

Voetje van de maand

Het Bernina-voetje van de maand mei is de ritsvoet met glijzool #54. Door de speciale zool met anti-hechtlaag is dit voetje bijzonder geschikt voor het aannaaien van ritssluitingen op stroeve materialen, zoals leer of kunststof. Het voetje beschikt over een verstelbare geleider aan de bovenkant waardoor je exact gelijkmatige parallelle stiknaden  krijgt, bij het doorstikken van randen of het aannaaien van paspels. Voetje #54 is in de maand mei verkrijgbaar met 15% korting.

Online of telefonisch bestellen

We hebben voorzorgsmaatregelen getroffen om onze winkel zo veilig mogelijk te maken en te houden en dit lukt erg goed al zeggen we het zelf. Mocht je nu toch liever niet de deur uit gaan, dan hebben wij ook de mogelijkheid om telefonisch of via de mail te bestellen. Via deze weg kunnen wij je ook een goed advies geven over de artikelen die je nodig hebt of waar je interesse in hebt.
Wanneer je een bestelling plaatst voor 17.30 uur gaat het dezelfde dag nog de deur uit en heb je het de volgende dag in huis. Hier voegen we de factuur aan toe, dus je hoeft nooit vooraf te betalen zoals je dat in de meeste webwinkels wel moet. Zo kunnen wij je de persoonlijke service geven die je als klant wilt krijgen.

Volg je ons al op Facebook  of Instagram? Hier plaatsen wij als eerste de nieuwtjes / weetjes op. Meld je nu aan zodat je altijd als eerste op de hoogte bent.

nieuwsbrief april 2020


Hartjes voor onze ouderen

Beste creatievelingen!

Hartverwarmende reacties en mooie creatieve harten hebben wij de afgelopen week van jullie ontvangen. En wat zijn wij hier namens Rijkers Naaimachines Veghel blij mee! 

Afgelopen vrijdag was het zo ver en hebben we de hartjes, waar jullie en wij hard aan hebben geknutseld, mede namens jullie afgegeven bij Joachim & Anna. Ze werden liefdevol ontvangen en de ouderen hebben nu allemaal een hart op hun kamer hangen zodat ze weten dat ze niet alleen zijn en ook jullie en wij ze een hart onder de riem steken.

Naast Joachim & Anna zijn er nog 2 verzorgingshuizen in Veghel: de Watersteeg en AAtrium. Ook déze ouderen willen wij graag een hart onder de riem steken. Voor AAtrium zijn dat 60 hartjes en voor de Watersteeg 160 hartjes. 

Maar... Dit kunnen wij niet alleen en we zouden jullie hulp daar har(t)(d) bij kunnen gebruiken!

We willen deze ouderen natuurlijk niet in de kou laten staan en we hopen op jullie mooie liefdevolle creaties. We willen deze harten graag aankomende vrijdag of zaterdag afgeven bij deze verzorgingshuizen.

Kruip samen met je moeder, vriendin, collega of buurvrouw achter de naaimachine en geef een warm hart. Maar let op! Niet met meer dan 3 personen bij elkaar en houdt 1,5 meter afstand!

We kunnen het alleen samen doen.

Mocht je geen materialen hebben, dan mag je deze bij Louise's naaicafé ophalen (Bernhardstraat 37, Veghel).

Daarnaast hebben wij in de winkel ook verschillende materialen waarmee je een mooi hart kan knutselen. Ook deze zijn voor deze actie gratis af te halen (Molenstraat 81).

Mogen wij rekenen op jouw warme hart? ❤️

Gewijzigde openingstijden

Daarnaast willen we graag aandacht voor het volgende:

Aankomende zondag, 5 april, stond er een koopzondag gepland met een demonstratrice van Bernina. In verband met het Coronavirus kan deze dag helaas niet doorgaan. 

Wel kunnen we jullie op de ándere dagen van de week ontvangen in de winkel. Dit dankzij goede voorzorgsmaatregelen en gepaste afstand van 1,5 meter. 

We begrijpen dat, als je in deze periode thuis bent, je je naaimachine wat vaker gebruikt. Daarom kun je op de volgende dagen en tijden bij ons terecht met vragen of om je collectie aan te vullen:

dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur;

zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. 

Zoals je ziet komt de koopavond voorlopig te vervallen. Wanneer dit weer verandert, laten we dat uiteraard weten.

Voetje van de maand 

Het voetje van de maand is voetje #20, open borduurvoet.

Met deze voet heb je extra goed zicht op je werk en kun je mooie ronde stiksels maken, maar ook lijnen en patronen volgen.

De grote uitsparing aan de onderkant van de voet zorgt voor perfect transport bij dichte steekpatronen.

Daarnaast is de open borduurvoet #20 door zijn opbouw ideaal voor het aannaaien van banden en het vervaardigen van mooie applicaties.

Dit voetje is in de maand april bij ons verkrijgbaar met 15% korting.

Zorg goed voor elkaar!

Team Rijkers

nieuwsbrief maart 2020


Nieuwe aanwinst
Jolanda
Jolanda

We hebben er een nieuwe topper bij, Jolanda is haar naam. Zij heeft de afgelopen jaren bij Bernina gewerkt. Hierdoor is zij een echte Bernina-fan en kan ze je alle ‘ins en outs’ ervan vertellen. Daarnaast is ze 19 jaar coupeuse geweest. Met al deze kennis en ervaring die we er voor maar liefst 3 dagen in de week bij krijgen zijn wij bij Rijkers naaimachines natuurlijk hartstikke blij! Vanaf 1 maart komt ze ons team versterken. Kun je niet wachten om haar te zien? Morgen kun je haar al vinden op het stoffenspektakel.


Voetje van de maand

Voetje 38 is in de maand maart het voetje van de maand. Het is een paspelvoet die ook wel als ongelijke naaivoet wordt aangeduid, aangezien de hoogte aan de onderkant varieert. Deze voet is ideaal voor het naaien van oneven stoflagen of om een paspel in te zetten. De rechterkant van de voet ligt hoger waardoor de stof tijdens het naaien goed onder het voetje door kan glijden.
Daarnaast is het voetje ook geschikt voor het aannaaien van klittenband , koorden of dikke banden.

Aanbieding

De boventransportvoet van Bernina is het must-have voor je collectie. Deze voet is ideaal voor moeilijk te behandelen stoffen. Hij zorgt er niet alleen voor dat je onderste stof wordt getransporteerd, maar transporteert ook de bovenste stof, waardoor je stoffen netjes of elkaar blijven liggen en je een perfect resultaat krijgt.

Bernina actie

Van 1 maart tot en met 31 mei 2020 krijg je bij aanschaf van een Bernina 540 of 570QE 50% korting op een bijpassende borduurmodule. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen of kortingen.

Workshop

Vergeet niet om je op te geven voor de workshop op 11 april 2020. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar om de leuke Louise jurk te maken en vol=vol.

Koopzondag

Op 5 april is het koopzondag bij Rijkers naaimachines. We zijn dan geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Zet hem alvast in je agenda. Verdere info volgt in de volgende nieuwsbrief.

Vriendelijke groet
Team Rijkers

nieuws februari 2020

Workshops

In de laatste nieuwsbrief heb je er al over kunnen lezen, we gaan leuke workshops geven bij ons in de winkel. Tijdens de aankomende workshop gaan we een leuke overslagjurk maken.
Deze workshop vindt plaats op zaterdag 11 april.
Hier kun je je nog voor aanmelden. Neem dan gezellig je buurvrouw, moeder/dochter of een vriendin mee. Lees het volgende artikel hieronder (Workshop Louise jurk) voor meer informatie.

Stoffenspektakel

Op zondag 1 maart vindt weer het Stoffenspektakel plaats (zie foto hierboven). Ook wij zijn hier natuurlijk weer van de partij. Je kunt ons vinden in de Brabanthallen in Den Bosch van 09.30 uur tot 16.30 uur en de toegang is gratis. We hebben leuke aanbiedingen die de weg naar het Stoffenspektakel extra leuk maken en we geven 15% korting op alle accessoires. Leuk als we je daar zien!

Voetje van de maand

Het voetje van de maand februari is ‘’Rollenvoet 51’’. Deze voet is een must have voor het naaien op stroef materiaal. Door de drie rollen aan de onderkant van de voet rolt hij makkelijk over plakkend textiel zoals leer of vinyl, of stoffen met een grove structuur. Hierdoor ontstaat een mooi en gelijkmatig steekbeeld. De voet is ideaal voor decoratieve stiksels op leer en het maken of herstellen van tassen, regenjassen en andere kledingstukken of woonaccessoires. Kom in de winkel en leer de voet kennen samen met een van onze medewerkers. Natuurlijk ontvang je 15% korting bij aanschaf van de ‘’Rollenvoet 51’’.

Carnaval

23, 24 en 25 februari  is het weer Carnaval. Heb je je carnavalskleding al klaar of moet je er nog aan beginnen?
Tip: Begin op tijd, want mocht je nog iets nodig hebben of vragen hebben over  je machine of de stof waar je mee naait, dan staan wij voor je klaar om er alles aan te doen. Zo kun je op tijd in je nieuw gemaakte carnavalspak Carnaval vieren. Geniet er van. ALAAF!!

Wij staan altijd graag voor u klaar met advies en de service die u van ons gewend bent.
De koffie staat klaar.
Tot ziens in de winkel!

Team Rijkers

nieuws Januari 2020

Allereerst de beste wensen voor 2020 namens het hele team van Rijkers Naaimachines!

Dat het weer net zo’n mooi en creatief jaar mag worden als 2019 voor jullie en ons geweest is.
Veel leuke machines hebben hun weg naar nieuwe creatievelingen gevonden. Van naaimachine tot lock, van coverlock tot Scan & Cut.

Wij willen u nogmaals danken voor een prachtig jaar vol met hoogtepunten en mooie momenten!

We hebben weer leuke dingen in het verschiet voor 2020. Waaronder diverse workshops die we gaan geven. De exacte informatie, data en tijden volgen nog in de komende periode. Houd onze site dus goed in de gaten voor de laatste creatieve nieuwtjes.

Om het nieuwe jaar knallend te beginnen,  gaan deze maand de eerste acties alweer van start.

Voetjes

Uiteraard is het voetje van de maand van Bernina verkrijgbaar met 15% korting.

Voetje 47 is het accessoire voor Spaanse ajourzomen: de specialist op het gebied van geraffineerde sierwerkzaamheden. Zo kunt u met dit speciale accessoire probleemloos sierranden aan rokken en andere kledingstukken naaien. Ook het aannaaien van franjes aan gordijnen is met dit ajourzoomapparaat heel eenvoudig. Dit in combinatie met naaivoet 20 en 20C.

Dit accessoire kan ook gebruikt worden voor het samenvoegen van aparte stofdelen. Zo kunt u bijvoorbeeld tafellopers en kleden op een prachtige manier verbreden.

Januari tassenmaand!

Alle locktassen, naaimachinetassen, trolleys en koffers zijn verkrijgbaar met 15% korting. Altijd handig om uw machine veilig in op te kunnen bergen of vervoeren. Veel bergruimte om extra asseccoires mee te kunnen nemen is nooit weg. Ook als u op vakantie gaat kunt u te allen tijde uw naaimachine meenemen om toch creatief bezig te kunnen zijn!

Demomachines

Zoals jullie ieder jaar rond deze tijd van ons gewend zijn hebben we ook nu weer enkele demomachines staan die tegen leuke prijzen van u kunnen zijn! Kom kijken in onze winkel!

Dus zoals u kunt lezen, starten wij het nieuwe jaar weer met leuke acties en activiteiten.

We hebben deze maand bij aanschaf van een nieuwe naaimachine leuke acties bij diverse modellen van ieder merk. Een bezoek aan onze winkel in de maand januari is dus zeker weer de moeite waard!

Wij staan weer graag voor u klaar met het advies en de service die u van ons gewend bent!

De koffie staat klaar, tot ziens in onze winkel!

Team Rijkers

naaimachines spoeltjes

december nieuws 2019

Hoor de wind waait door de bomen,
Heerlijk avondje is bijna gekomen.
Nog vele lange donkere dagen voor de boeg,
Die zou u kunnen doorbrengen in de kroeg.

Waar u ook voor kunt kiezen,
Is om naaien, boven tijd in de kroeg te verkiezen.
Komt allen onze nieuwe aanwinst bewonderen,
Nee, hier zijn wij u niet mee aan het bedonderen.

U moet weten, Loes is haar naam,
En is een goede toegevoegde waarde in onze “kraam”.
Vijf dagen per week is zij aanwezig,
En houdt zij niet alleen u maar ook ons als collega’s bezig.

U kunt vanaf nu nog langer van ons genieten,
De openingstijden hebben we in een nieuw jasje laten gieten.
Op vrijdag is er geen sluiting meer tussen half zes en half zeven,
Maar gewoon geopend van ’s morgens negen tot ’s avonds negen.

Komt allen in de maand december binnen lopen,
Wij gaan namelijk met zeer leuke aanbiedingen onze magazijn voorraden verkopen.
Ook loopt door, de fijne actie van de Brother kindermachien.
Een gratis naaiboek erbij, komt dat zien!

Op 15 december is onze winkel weer geopend van twaalf tot vijf,
Graag willen wij dat u dit opslaat op uw harde schijf.
Die middag staan wij weer met koffie en thee voor u paraat,
En zorgen wij wederom voor advies op maat.

Bernina voet van de maand december is nummertje zesentachtig,
Hiermee maakt u de ruches en plooien werkelijk prachtig.
Voor het rimpelen van individuele lagen stof,
Diepte en dichtheid van de plooi volledig verstelbaar is onwijs tof!

Het einde van dit bericht is nu toch echt gekomen,
De Sint hoopt dat u niet alleen van een machine blijft dromen.
Graag ziet de Sint u een machine uit onze winkel dragen.
Namens team Rijkers wenst de Sint u zeer gezonde en fijne feestdagen!

Rijkers Naaimachines vanaf nu vrijdagavond open!

Sinds jaar en dag was Rijkers Naaimachines op de vrijdagavond rond etenstijd een uurtje gesloten. De afgelopen maanden hebben we ons team door de komst van nieuwe collega's verder versterkt. Daarom is onze winkel vanaf nu onafgebroken geopend tot 21:00 uur. En kunnen we onze dienstverlening aan u nog verder verbeteren!

naaimachines spoeltjes

november nieuws 2019

Als eerste willen wij u hartelijk danken voor het overweldigend aantal cadeaus, bloemen en felicitaties!

Het ontvangen geld hebben wij volledig gedoneerd aan de volgende goede doelen: Verpleeghuis Joachim & Anna, Sinterklaascomité en Jeugdbasketbalkamp Attacus.

Waarschijnlijk hebt u ze al weer in huis, de krollen en de bijbehorende speculaas.

Dan heeft u vast wel eens gehoord van de krollenloop. Een sportieve actie vanuit het Brabantse Veghel waar ook wij ons steentje aan bijgedragen hebben. Leuk om creatief bezig te zijn en de door ons geborduurde logo’s terug te zien op de sportvesten. De krollenloop heeft plaats gevonden op 3 november 2019 en was een geweldig succes.

‘Onze’ Janneke heeft, zoals u hebt kunnen lezen in de nieuwsbrief van augustus, op 13 oktober meegelopen voor het KWF. Al het opgebrachte geld met scharen slijpen en alle extra euro’s (mede door u gedoneerd in de collecte bus in de winkel) hebben een mooi bedrag van ruim € 400,-opgeleverd.

Janneke heeft tien kilometer gerend in 53 minuten, een nieuw persoonlijk record!

Dus allen ook namens het KWF hartelijk dank voor uw bijdrage.

Bernina nieuws!

Bernina heeft een nieuwe voet op de markt gebracht: voet 73. Deze voet is in hoogte verstelbaar, waardoor stoffen tot wel 4 mm dik zonder problemen geborduurd en gequilt kunnen worden.

Ook perfect voor kleine ontwerpen en gedetailleerd werk.

Voetje van de maand oktober is voet 71.

De platte naadvoet is fantastisch voor het maken van Engelse en platte naden in zware stoffen. Uw naaivoet voor rechte naden zoals zijnaden of pasnaden.

In de maand november met 15% korting verkrijgbaar in onze winkel.

Nu de herfst toch echt zijn intrede heeft gedaan, heeft u des te meer reden om nog meer uren achter de naaimachine door te brengen.

De actie in onze winkel in de maand november betreft maar liefst 15% korting op onze led-verlichting. Dus die handige overzetbare led lamp is dus i.p.v. € 40,- nu maar € 34,-.

De losse led-verlichting met bajonet en schroefdraad zijn verkrijgbaar voor € 12,70 i.p.v. € 14,95.

Wij wensen u weer veel creativiteit toe deze maand!

Vriendelijke groet,
Team Rijkers

naaimachines spoeltjes

oktober 2019 - bijzonder nieuws!

Hier is hij dan eindelijk! De nieuwsbrief van de maand oktober. De reden dat hij iets later is dan u van ons gewend bent, is omdat wij met smart hebben gewacht op het verlossende woord van de burgemeester van Meierijstad.

Op zondag 29 september werden Leo en Desirée verrast met het predicaat Hofleverancier voor Rijkers Naaimachines te Veghel.

Zowel de Koninklijke beschikking als de Oorkonde is in de winkel te bewonderen.

Omringd door familie, vrienden en collega’s hebben wij met zijn allen vol trots het glas mogen heffen op 100 jaar Rijkers.

Nu weer over tot de orde van de dag.

Komende zondag 6 oktober 2019, is onze winkel geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur. Op deze dag is eindelijk de onthulling van de winnaar van de vlaggetjeslijn. De uitreiking zal rond 13:00 uur zijn.

Ook zal die dag een demonstratrice van Bernina aanwezig zijn om uitgebreid uitleg te geven over de allernieuwste snufjes en modellen van Bernina.

Wij zien u graag verschijnen in onze winkel. De koffie en iets lekkers staan uiteraard weer voor u klaar.

De regelmatige bezoekers aan onze winkel zal het al opgevallen zijn dat er weer twee prachtige splinternieuwe machines zijn toegevoegd aan ons assortiment.

De eerste is de Brother innovis XE1 Stellaire. Deze machine is uitgerust met Disneypatronen en heeft de unieke mogelijkheid om patronen te maken van een foto welke doorgestuurd worden via het WIFI netwerk.

De tweede nieuwe machine is de Janome M7. Een echte alleskunner zonder vrije arm met zeer ruime vrije werkruimte. Geschikt om alle stoffen te kunnen naaien.

Zoals u ziet zijn er weer genoeg redenen om een bezoekje te brengen aan onze winkel!

Met vriendelijke groet en snel tot ziens.

Team Rijkers

naaimachines spoeltjes

september 2019 - we hebben er weer zin in!

Nu de vakantie weer voorbij is en het najaar weer voor de deur staat gaan uiteraard de machines weer overuren draaien. Een prima gelegenheid om bij ons binnen te lopen voor leuke acties de komende maand.

De verbouwing is inmiddels volledig afgerond. We hebben er een prachtige ruime winkel voor teruggekregen. U bent van harte welkom om het met eigen ogen te komen aanschouwen. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie.

Onze reparatieruimte is in de afgelopen periode ook weer helemaal up to date gemaakt, waardoor uw machines inmiddels al weer 100 jaar de meest optimale zorg en aandacht krijgen!

Kunst bij Rijkers Naaimachines

Er zijn nu in onze winkel twee hele mooie kunstwerken te bewonderen van Hester van Amelsvoort, onze creatieve kunstenares. Dit kunstwerk is gebruikt bij de musical van " ’t Bosch Mysterie” op de markt in den Bosch drie jaar geleden. Dit moet je gewoon even gezien hebben!

Vlaggetjeslijn

Er is al heel erg veel gestemd op de prachtig gemaakte vlaggetjes lijnen. Dit maakt de einduitslag natuurlijk alleen maar spannender!
Zoals eerder vermeld kunt u nog komen kijken en stemmen tot en met eind september en zal spoedig na sluitingsdatum de uitslag bekend worden gemaakt. Alle deelnemers gaan in ieder geval met een leuke attentie de deur uit.
Voor de top drie staat uiteraard een prachtige verrassing klaar. Wat dit alles gaat inhouden blijft nog geheim!

Wij wensen iedereen weer veel naaiplezier en zien jullie graag verschijnen in onze winkel.
Team Rijkers!


naaimachines spoeltjes

Augustus 2019 - Vakantietijd!

De vakantie is nog in volle gang. Met de tropische temperaturen van de afgelopen periode is er des te meer reden om verkoeling te zoeken achter de naaimachine. Tevens een goed moment om een bezoek te brengen aan onze koele, prachtige, geheel verbouwde winkel.

Hier op de foto’s alvast een impressie van de zee aan ruimte die er gecreëerd is. De koffie staat klaar!

De actie van Bernina in de maand augustus is voet 3.

Deze voet leent zich uitstekend voor het naaien van knoopsgaten. Tevens te gebruiken met vuldraad. Maar liefst 15% korting.

Vanaf 15 augustus start Bernina met een tijdelijke actie bij de aankoop van een 3 serie. U krijgt er gratis de boventransportvoet t.w.v. € 165,- bij.

Op 13 oktober 2019 gaat onze sportieve Janneke Rijkers rennen voor het KWF. Hiermee gaat ze geld inzamelen zodat er meer onderzoek verricht kan worden om de behandeling van kanker te kunnen verbeteren.
In onze winkel op de toonbank staat een box waarin geld gedeponeerd kan worden.

Om Janneke te sponsoren vragen wij u om uw scharen te laten slijpen voor € 1,- welke wij doneren aan KWF.

Inmiddels is de sluitingsdatum voor het inleveren van de vlaggenlijn gepasseerd.

De prachtige exemplaren zijn te bewonderen in onze winkel. Wij vragen u, bij een bezoek aan onze winkel om mee te stemmen voor de uiteindelijke winnaar. Uiteraard ontvangt u een leuke attentie indien u uw stem uit brengt.
Stemmen kan tot en met eind september. Binnen afzienbare tijd zal de winnaar bekend gemaakt worden.

Zo lang de voorraad strekt kunt u nog gebruik maken van onze actie op de absolute top in het overlockgaren-segment.

Normaal betaalt u € 9,- per klos, nu echter maar € 6,-.

Dus kom snel om te profiteren van deze aanbieding, want op is op!

Namens team Rijkers wensen wij u nog een fijne vakantie en hopelijk snel tot ziens in onze prachtige verbouwde winkel.

naaimachines spoeltjes

Juli 2019 - Nog maar even en de zomervakantie begint!

Een mooie gelegenheid om de machines even bij ons aan te bieden voor een onderhoudsbeurt. Dan kunnen ze na de vakantie weer probleemloos aan de slag na een periode van rust.

De onderhoudsbeurt van onze winkel begint langzaam het einde te naderen. Medio juli hopen wij de verbouwing achter ons te kunnen laten. Inmiddels is al goed te zien hoe mooi het aan het worden is. Een bezoek aan onze winkel is dan ook zeker de moeite waard! Niet alleen om de winkel te komen bewonderen, met de zee aan ruimte die we gecreëerd hebben, maar ook om nog even te kunnen genieten van de verbouwingsaanbiedingen. Deze gaan namelijk gewoon nog even door.

Op 1 juli 1919 is opa Rijkers gestart met de winkel aan de Kalverstraat, overgestapt naar de Stationstraat en nu nog steeds in ons pand aan de Molenstraat 81 in Veghel. Destijds is opa begonnen met de verkoop van wasmachines, fietsen en naaimachines. Uiteindelijk hebben we de specialisatie volledig toegespitst op de verkoop en reparaties van naaimachines.
Daarom zijn wij er trots op dat wij 1 juli 2019 100 jaar bestonden!

Bernina voetje van de maand juli is voetje 34.
Bij de terugtransportvoeten met transparante zool #34 zijn steek- en naaldbereik perfect zichtbaar. Met behulp van de markeringen kan er zeer nauwkeurig genaaid worden.
Natuurlijk, zoals u gewend bent, krijgt u 15% korting.

In de maand juli hebben we een leuke actie bij aankoop van een lockmachine. U krijgt er gratis een tas t.w.v. € 55,- bij! Deze aanbieding geldt zolang de voorraad strekt.

De laatste vlaggenlijnen worden inmiddels ingeleverd. We verlengen de inleverdatum tot eind juli i.v.m. de vakantieperiode. Alle vlaggenlijnen worden in de winkel getoond tot eind september. U kunt in de winkel meestemmen voor de uitslag. Er zijn prachtige creaties gemaakt. Het wordt dus nog een hele opgave om de juiste winnaar te kiezen. Begin oktober zal de uitslag bekend gemaakt worden.

Wij wensen iedereen een heerlijke zonnige zomervakantie toe. Wanneer de temperatuur te hoog oploopt geven wij het advies om verkoeling te zoeken achter de naaimachine :-)

Vriendelijke groet,
Team Rijkers

naaimachines spoeltjes

Juni 2019 - Pinksteren voor de deur

Met Pinksteren voor de deur komt er meer tijd om te naaien voor de zomer. Dat komt dan goed uit, want onze verbouwingskortingen gaan gewoon door.
We hebben onder andere verschillende actiekortingen op verschillende merken naaimachines en dit ook nog in alle prijsklassen!
Tevens hebben we mooie acties op de Bernina 4 en 5 serie.
Dus goede redenen om een bezoek te brengen aan onze winkel. Dan kunt u meteen zien hoe we vorderen met de verbouwing.

Bernina voetje van de maand juni
Van 1 t/m 30 juni is cirkelborduurapparaat no. 83 het accessoire van de maand.
Met het cirkelborduurapparaat kunt u aparte en decoratieve cirkels of halve cirkels borduren. Het apparaat wordt aan de vrije arm vastgeschroefd. Een mooi accessoire om uw creaties decoratief mee af te werken. Maar liefst 15% korting!

Vlaggenlijn
Let op: tot en met 30 juni heeft u de mogelijkheid om de vlaggenlijn in te leveren. Bij inleveren ontvangt u een leuke attentie. Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld worden de mooiste vlaggenlijnen beloond met een mooie prijs. Wat dat is houden we nog geheim.

Herinnering: op zondag 30 juni a.s. is onze winkel geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Wij zien u dan graag verschijnen voor de leuke actie die speciaal op deze dag geldt. De koffie en iets lekkers staan zoals gewoonlijk voor u klaar.

Graag tot ziens weer in onze winkel!
Team Rijkers

naaimachines spoeltjes

mei 2019 - voorjaar: grote schoonmaak

Na de prachtige paasdagen van afgelopen periode is iedereen al weer in de voorjaarsstemming natuurlijk! Net als wij.

Voorjaar betekent voor de meeste mensen de grote schoonmaak. Voor ons breekt er echter een periode aan van verbouwen. De winkel krijgt er twintig vierkante  meters  bij! De werkplaats is inmiddels al met tien meter uitgebreid.

Bij dezen alvast onze excuses voor de eventuele overlast! Echter, de winkel blijft ook tijdens de verbouwing gewoon geopend!

De verbouwing betekent tevens een mooie metamorfose van ons leslokaal, waarbij we niet alleen de ruimte maar ook de manier van lesgeven gaan wijzigen. De eerder gehanteerde formule vervangen we door een kortere, meer persoonsgerichte vorm waarbij de vraag van u als klant centraal staat. Hierdoor kunnen wij u een optimale service bieden!

Voetje van de maand mei

Bernina voetje van de maand is de dubbele koordvoet 60C. Maar liefst 15% korting bij aanschaf van dit onmisbare accessoire!

Wij wensen u wederom veel naaiplezier en zien u graag verschijnen in onze winkel om gebruik te maken van de lopende acties!

Team Rijkers.

naaimachines spoeltjes

April 2019 - voorjaar in de bol

Na de actie van afgelopen maand, zal ieders naaimachine weer klaar zijn om aan de voorjaars- en zomercollectie van dit jaar te beginnen.

Vandaar dat in de maand April het voetje van de maand van Bernina in de aanbieding is! Het gaat om zoomvoet 66, waarmee mooie zigzag-zomen te maken zijn. Wederom 15% korting!

De rokjes en jurkjes kunnen dus alvast gemaakt gaan worden om goed voor de dag te komen op de eerste rokjesdag van dit voorjaar!

Om het nog persoonlijker te maken voor al onze creatievelingen zijn wij achter de schermen bezig met het realiseren van een nieuwe mooie formule, zodat onze manier van lesgeven nog optimaler wordt.

Actie van de maand!

Alle items, die uitgestald zijn op onze accessoires-tafel, zijn deze maand in de aanbieding voor 15%. Dus kom bij ons binnen en sla uw slag! Van verdwijnstift tot speldenkussen en van meetlint tot naaimachinelampje!

Inmiddels zijn de eerste geluiden van de verbouwing al te horen in de winkel. Het begin is gemaakt in onze service-afdeling. Onze excuses voor de eventuele overlast. Zoals u van ons gewend bent gaan de overige werkzaamheden in en rond de winkel gewoon door!

Bernina nieuws

Op zondag 7 april is onze winkel geopend van 12 tot 17 uur. Die dag zijn er als extra twee dames van Bernina in de winkel aanwezig om demonstraties te geven van de nieuwe Bernina-serie, met een paar mooie nieuwtjes die u zeker wilt weten. Zorg dat u er bij bent want dit wilt u absoluut niet missen!

Vlaggetjes-actie van de maand april

Biezen naaien! Tijdens de vlaggetjes-actie van deze maand gaan we werken met koord onder de stof die aan de bovenkant afgewerkt wordt met een tweelingnaald.

Dus weer graag tot ziens in onze winkel!

Team Rijkers.


naaimachines spoeltjes

maart 2019 - Carnavalsmaand

Daarom hebben wij in de maand maart een actie die naadloos aansluit bij het vele gebruik van de naaimachines de afgelopen periode!
In de gehele maand maart krijgt u bij een onderhoudsbeurt van uw machine een kwastje, om de machine zelf goed te poetsen, kado!  
Tevens bieden we u voor € 5,- een setje aan: naaimachine olie en een groot doosje met 10 naaimachinenaalden ter waarde van € 7,60. Zo kunt u zelf uw naaimachine in topconditie houden.

Bernina heeft de rimpelvoet nummer 16 als voetje van de maand!
Met deze voet kunt u een laag stof rimpelen en meteen vastnaaien aan het betreffende pand!

Vlaggetjes actie!

Op het vlaggetje van de maand maart gaan we met koord werken! 
Er zijn meerdere voetjes waar je enkele dikke draden met bijvoorbeeld een borduursteek vast kunt naaien.
Meer info hierover volgt in de vlaggetjes e-mail.

Stoffenspektakel ’s-Hertogenbosch op 20 maart in de Brabanthallen

Zoals jullie van ons gewend zijn zullen we er weer bij zijn. Deze keer niet alleen met Bernina; we bekijken nog welke andere modellen we gaan showen.

Zoals u misschien inmiddels heeft gezien is er al een kleine verandering in de winkel geweest. Dit alvast vooruitlopend op de komende verbouwing. Dit zal spoedig plaats gaan vinden!
Het wordt nog mooier en groter dan het al was. Wij houden u op de hoogte.

naaimachines spoeltjes

februari 2019

Heel veel van jullie al bezig met de voorbereidingen voor carnaval? Dan hebben we voor jullie wat leuke items! Lees even mee!

Janome heeft een nieuwe rolvoet, ideaal voor leer, piping en lingeriesluiting aanbrengen. We hebben hem getest en hij werkt echt fantastisch! Onder andere voor creatief naaien met leer, bijvoorbeeld bij het maken van tassen.

“Onze” Karin was op 1 februari alweer 20 jaar bij ons in dienst. Deze mijlpaal is zeker een felicitatie waard. Dat we nog maar vele jaren van haar mogen genieten.

Wij hebben nog veel leuke voetjes die het werken met de machine extra mooi en makkelijker maken.

Aangezien Carnaval alweer in zicht is, zijn veel mensen bezig met de laatste voorbereidingen. Naaimachines, lockmachines en zeker ook de borduurmachines draaien overuren bij het maken van mooie creaties.

Graag willen wij jullie machines lekker vertroetelen na de vele inspanningen van deze maand. Volgende maand zit er weer een leuke actie aan te komen!

Vlaggenlijn

Deze maand maken we een vlaggetje met de chenille-techniek. Hierbij worden meerdere lagen stof, precies schuin van draad op elkaar gestikt. Daarna worden de bovenste lagen ingesneden of geknipt en ontstaat er een mooi zacht en pluizig effect.Door gebruik van meerdere lagen stof ziet u een mooie kleurovergang.

naaimachines spoeltjes

Januari 2019

Wij wensen u en uw familie een heel goed, gezond en vooral creatief 2019!

Dit jaar bestaat Rijkers naaimachines 100 jaar en dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom beginnen we het jaar meteen goed.

Deze maand heeft Bernina weer een voetje van de maand, en wel voetje 22, de koordvoet. Deze wordt aangeboden met 15% korting.

Lees ook hieronder de brief van onze Inge waarin zij voor haar en voor ons een belangrijke nieuwe stap aankondigt!

Met vriendelijke groeten
Team Rijkers naaimachines

naaimachines spoeltjes

november 2018

Vorige week was er weer een jong meisje met haar opa en oma om een naaimachine voor haar te kopen. Altijd weer fantastisch om te zien dat een meisje of jongen van zelfs onder de 10 jaar met een prachtige kindermachine de deur uit gaat. Ze kunnen echt razend enthousiast worden van deze techniek. En de betreffende machines zijn zo leuk en goed gemaakt!
Denk er eens aan als je voor 5 december inkopen gaat doen, kom vrijblijvend eens kijken, we hebben nog een hele maand.

Nieuwtjes:

 • Kom ook eens langs voor alle nieuwe Brother machines:
  • de Luminaire XP1
  • de nieuwste ScanNCut DX
  • de nieuwste software pe-11.
  • maar ook twee geweldig nieuwe kleine eenvoudige naaimachines van dit prachtige merk, met de meest eenvoudige inrijgautomaat. Die moet je echt gezien hebben.
 • Ons assortiment naalden is uitgebreid met naald dikte 130, voor een goede steek met dik garen.
 • Nieuw bij ons in de winkel: stretchnaalden dikte 65. Superdunne naald, ideaal voor alle mooie tere tricots.
 • Laat je verbazen door de nieuwe Bernina basisserie, grensverleggend in naaitechniek en zelfs met kleurenscherm. Er zijn drie nieuwe modellen en ze staan te wachten op jouw aandacht.
naaimachines spoeltjes

OKTOBER 2018

De avonden worden alweer lekker lang en bieden ons zo voldoende ruimte om net iets meer te ondernemen. Heerlijke avonden achter je naaimachine, een goed idee!
Overdag natuurlijk wat spulletjes inslaan bij ons. Om de deur nog makkelijker voor je open te laten gaan hebben we een leuke aanbieding. Koop een geweldige multibox/naaibox en alle naaiaccessoires die erin passen mag je voor 15% minder kopen. Wij helpen je graag met het uitzoeken van de juiste spulletjes.

We gaan alweer de 5de maand in van onze vlaggenlijn en iedereen is van harte welkom om gezellig mee te doen. Al stap je nu pas in, het blijft een geweldige bezigheid om jezelf even te ontzien van alle drukte om je heen.
Elke maand krijg je een opdracht om telkens één vlaggetje te maken voor je eigen vlaggenlijn..

Nieuws:

 • Vrijdag 5 oktober maken we een speciale dag voor Bernina accessoires, voetjes en nieuwtjes. Speciaal hiervoor komt Jolanda Mostert van Bernina naar onze winkel. We zullen je van alles laten zien en je mag alles natuurlijk ook uitproberen. Tevens deze dag 15 % korting op de Bernina accessoires! Interessant!
 • Woensdag 17 oktober is het stoffenspektakel in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Voor diegenen die het kennen zeggen we: tot dan en voor wie het nog niet kent, zeker eens komen ontdekken deze mega stoffenkramen en onze stand natuurlijk!
 • Noteer alvast 4 november in je agenda voor onze Brother dag met de nieuwste machine Luminaire en de nieuwste software pe-11.
 • In onze winkel staan 2 paspoppen aangekleed met kleding gemaakt door kunstenares Janneke Ludwig. Ontworpen voor een modeshow als ode aan Mathilde Willink jl. 7 juli. Nu als soort van kunstuitleen mooi te bezichtigen in onze winkel. Een beginstukje van haar pracht werk zie je hier op de foto's.
naaimachines spoeltjes

SEPTEMBER 2018

Vakantie alweer achter de rug?
Ben je alweer volop aan het werk?
Is de naailes weer begonnen?
Dan gaan we hoe dan ook weer een creatieve maand tegemoet.

We hebben erg leuke naaiboxen binnengekregen, die eigenlijk multifunctioneel zijn. Deze bieden wij de hele maand gratis aan bij aankoop van een naaimachine.
Alles wat je er nog bij wilt kopen om je naaibox te vullen en het past erin, dan koop je deze accessoires met 15% korting.
Helemaal een goede start van je nieuwe naaiseizoen!

Heb je nog geen ideetjes om te beginnen met je creativiteit, dan is het misschien leuk om mee te doen met onze vlaggenlijn. Elke maand krijg je een opdracht om telkens één vlaggetje te maken voor je eigen vlaggenlijn.

Nieuws:

 • De nieuwste stitch @ home, een creatief informatieblad, ligt alweer klaar voor de verkoop.
 • Er is op 11 oktober misschien wel een heel interessante workshop voor je bij Louises naaicafé.
 • De nieuwste Janome Air Thread lockmachine die,  zoals de naam al aangeeft, het lockgaren er gewoon doorheen blaast. Hoe geweldig is dan het inrijgen!
 • We hebben nieuwe transferstiften. Met deze stift breng je een patroon over op de stof d.m.v. je strijkijzer. Nieuw is dat dit patroon daarna oplost met water.
 • In ons assortiment hebben we voortaan ook ergonomische tornmesjes, heerlijk passend in je hand.
naaimachines spoeltjes

AUGUSTUS 2018

Het wordt al een aardig feestje hier in onze winkel met alle vlaggetjes van de eerste twee maanden.

Het nieuwe vlaggetje voor de maand augustus staat in het teken van de tweelingnaald.

Aansluitend is onze actie dat we alle tweelingnaalden verkopen in de maand augustus met 15% korting.

Zo ook als je twee klossen garen koopt, want dat heb je ook nodig bij deze leuke techniek.

Tweelingnaalden zijn er in maten van 1,6 mm tot 8 mm uit elkaar. En er bestaan zelfs ook twee verschillende soorten drielingnaalden.

Het is fantastisch om siersteken te naaien met een tweelingnaald, maar dan is het zeer belangrijk dat je de breedte aanpast zodat de naald niet breekt. De uitleg hiervan en leuke ideeën vind je bij de vlaggenuitleg van de maand augustus.

Nieuws:

 • Viertal nieuwe Janome machines met een leuke introductieprijs vanaf € 349,-
 • De nieuwste Brother borduurmachine V3 Limited Edition staat alweer in onze winkel.
 • We hebben één occasion naaimachine die zo nieuw is dat de strik er letterlijk nog omheen zit. € 150,-
 • En mocht je te laat zijn voor dit juweeltje, dan hebben we nog genoeg andere occasions staan die wellicht perfect zijn voor je.
 • Een geweldig magnetische spelden-armband-kussen, deze moét je even gezien hebben.
 • We hebben erg grappige en fijne nieuwe schaartjes van Babushka. € 3,95
 • Zondag 5 augustus zijn wij geopend van 12.00 tot 17.00 uur en verkopen we alle accessoires met 10% korting.
naaimachines spoeltjes

JULI 2018

Vakantietijd breekt aan en dan denk je al snel aan de zon, de zee, een boot, een ijsje.

Hoe combineer je dat met onze naaimachines? Daar hebben we een leuk idee voor, wat je kunt toepassen bij onze vlaggenlijn van deze maand.

Met het thema vlaggenlijn gaan we spelen met eenvoudige vormen om te appliqueren.

Elke maand geven we een opdracht aan diegene die mee wil doen, om zodoende volgend jaar een eigen vlaggenlijn te hebben.

Je hebt hem dan zelf gemaakt en ondertussen meteen veel geleerd. Op deze manier benut je meteen de extra steken van je naaimachine.

Doe mee en meld je aan op info@rijkersnaaimachines.nl

Als maandaanbieding hebben we de applicatiescharen met 15% korting en zo ook de vliesofix. Allemaal nuttige gebruiksvoorwerpen om te appliqueren.

Nieuwtjes:

 • Onze flexfolie heeft een nieuwe plek gekregen in de winkel. Kom je eens kijken naar deze prachtige kast? Dan mag je per 5 vellen 10% minder afrekenen.
 • Er zijn nieuwe leuke designtassen voor de naai- en lockmachines. € 42,50
 • Ook zijn er nieuwe trolleys voor de naaimachine, gezellige nopjes en/of zwart: € 70,-
 • We hebben nu ook een pagina op Instagram. Ons eerste filmpje staat er al op, volg je ons?
  #rijkersnaaimachines
 • Leo heeft de tien allerlaatste Bernina 560-machines binnengeloodst, waanzinnig leuke, mooie, perfecte naaimachine.
naaimachines spoeltjes

JUNI 2018

Marinus Rijkers is in 1919 begonnen met fietsen, wasmachines en naaimachines te demonstreren, verkopen en te repareren.
Drie zonen hebben het bedrijf overgenomen en inmiddels is zijn achterkleinkind, Jelle Rijkers, ook alweer actief in de passie van naaimachines.
Rijkers Naaimachines mag dus echt met trots zeggen dat wij al bijna 100 jaar bestaan en wordt het tijd om alvast de vlaggetjes voor het feest klaar te maken.
Inspireer ook je naai-maatjes, je kinderen, je ouders, de buren en creëer gezellig mee met ons om zo je eigen vlaggenlijn te maken.
Elke maand maken we een bijzondere vlag met telkens verschillende naaitechnieken erin.
Geef je op en je krijgt alle informatie en hulp van ons om mee te doen.
De eerst vlag is geïnspireerd door het Mystery Quilt project van Sylvia Kaptein en gaan we een crazy quilt vlag maken.
Als aansluiting op dit project bieden we deze maand juni alle gemêleerde garens aan met 15% korting.
Wij hebben natuurlijk al leuke ideeën op stapel staan voor ons 100-jarig bestaan, maar mocht je zelf nog goede ideeën hebben, deel ze met ons!

Nieuwtjes:

 • Inmiddels hebben wij ook de EL-SUK naalden in ons assortiment.
 • Er zijn nieuwe spoelendoosjes voor de 7 en 8 serie van Bernina.
 • ‍Meike heeft ook een geweldig voorbeeldkussen gemaakt van de nieuwe prachtige soorten flexfolie die we in ons assortiment hebben.
naaimachines spoeltjes

MEI 2018

De stoffen worden steeds vrolijker en frisser van kleur, vanwege de toename van het mooie weer natuurlijk.

Om het netjes af te werken gebruik je waarschijnlijk je lockmachine.

Het mooiste is dat je ook een leuke rand gaat maken in deze frisse lentekleuren.

Doordat we een nieuwe lijn Seracor garen hebben, hebben we echt de meest prachtige kleuren erbij gekregen. Dit Seracor garen van Mettler is zo goed dat je het als naaigaren, quiltgaren, borduurgaren en als overlockgaren kunt gebruiken.
Waar een gewone klos garen van 1000 mtr al voordelig voor € 8,75 wordt aangeboden, is deze klos met maar liefst 2500 mtr slechts € 9,- en dat in 50 verschillende kleuren.

Hoe fijn is het dat je goed garen hebt waardoor je steek veel mooier is en je machine beter loopt!
We hebben al een aanbieding bij een aanschaf van 4 klossen en dan krijg je deze maand er ook nog een doosje goede locknaalden bij.

Maak een mooie combinatie van 4 kleuren, ze mogen allemaal verschillend van kleur zijn. We helpen je er graag bij.

Ook een aanbieding voor ons al vertrouwde Troja lockgaren van € 4,50 per klos, per 4 een mooie aanbiedingsprijs en bij aanschaf van 8 klossen een doosje locknaalden erbij.

Nieuwtjes:

 • Voor onze ScanNcut hebben we eens de folie genaamd spectrum uitgeprobeerd en waanzinnig leuk resultaat gekregen hierbij. Op voorraad in onze winkel.
 • We hebben een prachtige nieuwe Husqvarna, de Epic 980Q. Dit is een grote machine voor de creatieveling, vooral voor quilters een dijk van een machine. Loop eens binnen en laat het door ons demonstreren. Je zult verbaasd zijn hoe geweldig mooi deze machine loopt en wat hij allemaal kan.
naaimachines spoeltjes

APRIL 2018

Deze maand roepen we uit tot Jeansmaand.

Geen oude spijkerbroek meer de deur uit, voordat er eerst een tas, poef, telefoonzakje of wat dan ook van gemaakt is!Onze winkel hangt en ligt deze maand vol met inspiratie van oude spijkerlappen.Kom je eens kijken? En als het mag, neem dan je eigen pronkstuk mee en laat het de maand april hier in onze winkel. 

Laat je informeren bij ons hoe je goed met dik garen kunt naaien en hoe je makkelijk over de dikste punten kunt naaien. 

Heel graag tot ziens!

Nieuwtjes:

 • We hebben het blad Plot@home wederom in onze winkel. Mega inspiratie voor de snijmachines.
 • Eenvoudig accessoiresdoosje voor de kleine spulletjes bij je lock- of naaimachine. Zo makkelijk dat we er heel veel op voorraad hebben. € 3,50
 • Onze geweldige Kai schaar hebben we een maatje groter, fantastisch! Van € 15,50 voor € 12,00 (nog beter)
 • We hebben weer heatsealpapier op voorraad. Perfect en onmisbaar voor onze borduursters.
 • Spoeldoosjes gevuld met 25 spoeltjes voor de Janome, Singer, Anker, Brother en Bernette-naaimachines, nu voor € 15,- compleet.
naaimachines spoeltjes

MAART 2018

Deze maand bombarderen we tot schoonmaakmaand!

We gaan iedereen even uitleggen waar je zelf je machine mag onderhouden. Gratis, daar hoef je niets voor te kopen.

Mocht  je een potje naaimachineolie kopen, dan koop je die niet voor € 3,50 maar voor € 3,-

Neem je er meteen een fantastisch kwastje bij, dan betaal je € 5,- compleet. Leuke en goede aanbieding van Maart 2018

Deze superdunne olie is ook zeer geschikt om je deuren te smeren,  je fiets te poetsen en dat soort karweitjes.

Nieuwtjes
 • We hebben een prachtige ruler-kit-set van Janome  voor maar € 120,-
 • We hebben weer  het creatieve blad Stitch @home in onze winkel liggen € 7,95
 • Bernina heeft een nieuwe borduurring, de Midi ring, fantastische maat (16x26) en nog fantastischer is de supermakkelijke inspanmethode. € 309,-
naaimachines spoeltjes

FEBRUARI 2018

Naast ons zit Louise’s naaicafé, haar zaak bestaat nu alweer 5 jaar! 

Mirjam geeft workshops, borduurt voor je, verkoopt bijzonder leuke stofjes, kinderfeestjes op de naaimachine... 

Teveel om op te noemen en zeker de moeite waard om haar niet te vergeten! Ze heeft erg leuke verkoopitems voor je creativiteit.

Nieuwtjes
 • Buiten ons kleine perskussen en meest geweldige nadenrol bestaat er ook een heerlijk groot perskussen, waar je je kleding al strijkende de goede kant op kunt dwingen. Ideaal materiaal voor de perfecte naaister. Voor maar € 55,-. We hebben het op voorraad, zeker eens komen ervaren.
 • Voor de Janome covermachines bestaat er een voet met middengeleider, ik ben er zelf helemaal enthousiast over. Hoe mooi kan een perfecte naad toch zijn! € 40,70
 • De laatste serie van het topmodel Bernina 560 kun je bij ons vinden. Want Leo heeft ze allemaal weten te bemachtigen vanuit de fabriek in Zwitserland. Uniek voor Europa, staat gewoon in Veghel.
 • Voldoende nieuwe naaimachines op voorraad, maar tweedehands naaimachines komen we echt te kort. Occasions zijn geweldig voor beginnende naaisters. Bij deze een dringende oproep om uw machine in te komen ruilen.         

JANUARI 2018

Wij wensen iedereen een heel creatief 2018!

Zo aan het begin van een geheel nieuw jaar heb je het idee dat alles weer fris en nieuw kan zijn.

Goede voornemens of niet, maar het gevoel dat je weer een nieuwe kans hebt om dit jaar eens te doen waar je altijd al zin in had.

Dat zou zowaar met onze winkel te maken kunnen hebben, want hoe relaxed is het om lekker tijd te kunnen nemen achter je naaimachine.

Zeker als je wat leuke borduursteken hebt, wilt appliqueren of je wilt gewoon lekker wat knutselen met je naaimachine, dan heb je wel wat versteviging nodig.

Ook als je perfecte knoopsgaten wilt, zeker op een dunnere stof, dat vraagt om wat versteviging die er later weer gemakkelijk af kan.

Daar hebben we o.a. stik en trek voor en soluvlies.

In onze winkel hebben we 2 rekken vol met verschillende verstevigingen en daar vertellen we je graag wat meer over.

naaimachine voet

OKTOBER 2017

Als je een nieuwe naaimachine koopt zitten er altijd wel een paar leuke en gemakkelijke voetjes bij.

Wij geven daar uitgebreid les over als je de naaimachine bij ons hebt gekocht. Want je moet natuurlijk wel weten wat je in huis hebt en wat je met de extra spulletje, die erbij zitten, allemaal kunt doen.
Maar ook omdat we zelf erg enthousiast hierover zijn en zodoende ook veel accessoires verkopen.

Dus om je nieuwsgierigheid te bedwingen ... kom eens kijken wat er allemaal voor leuks en interessants te koop is voor je naaimachine!

Je mag ook alleen komen kíjken, je bent nooit iets verplicht te kopen, wij demonstreren graag!

NIEUWTJES
 • Nieuwe covermachine van Brother in onze winkel.
  Zelfs een cover met bovenlus!!! En een voordelige cover al van 549,-
  We hebben inmiddels 5 verschillende merken covermachines staan. TOP
 • Brother heeft weer in Nederland de Disney borduurmachines geïntroduceerd.
  We hebben een combinatie naai- en borduurmachine en ook een alleenstaande borduurmachine staan. Beiden met superleuke patronen van Disney erin. Kom kijken, echt geweldig weer! En voor een waanzinnig lage prijs.
kussen zelf maken

SEPTEMBER 2017

Heel eenvoudig een kussenhoes gemaakt, doorgestikt met stoer dik garen boven en onder in de spoel van mijn naaimachine. De steek was redelijk met naald nr 100, maar toen ik naald 110 even probeerde, was het pas helemaal perfect. De naald is natuurlijk de geleider van het garen wat je gebruikt. Dit is nog belangrijker dan de stof waar hij doorheen moet.

 • Speciaal voor tere stof bestaan er microtex naalden.
 • Voor een perfecte coversteek de EL naalden nr 90.
 • En heb je al eens met 2 borduurdraden door 1 naald je alfabet genaaid, dat gaat perfect met een grootoog-naald nr 80.
 • Ook bestaat er een dubbele naald van 6 mm en als je daar mee doorstikt met je driedubbele steek, dat is echt strak en mooi!
NIEUW

We hebben een ware primeur in onze winkel met de aller-allernieuwste Janome 6700P. Een snelstikker, vlakke machine voor het echte werk. Voor maar € 1799,-. Kom kijken!! 1200 steken per minuut, je moet hem echt eens komen beluisteren ... Zooo mooi ...

peace by melvin

PEACE BY MELVIN

Wij sponsoren op onze eigen manier Melvin door onze klanten te enthousiasmeren om mee te doen. Dus bij dezen: maak je ook mee een knuffel voor het goede doel? Zie de site van Melvin: Peace by Melvin en ook hier op Facebook

SCANNCUT

Naaien, borduren, software, strijkapparatuur en nu ook zelfs snijapparatuur in onze winkel. Het ScanNcut apparaat van Brother.

De naam zegt het al, je kunt er een tekening of afbeelding onder leggen, het apparaat scant het en kan de contouren zo uitsnijden. Je snijdt uit stof voor applicaties, uit stickervellen voor gebruik op allerlei materialen en uit Flex en Flock-folie om op bv t-shirts te strijken enzovoort

Natuurlijk kun je er veel van vinden op internet, maar we zouden Rijkers niet zijn als we er niet een les voor hadden gemaakt! Zo durf je gewoon iets heel nieuws te kopen, want je weet dat we je het graag gaan leren.

vrij borduren

VRIJ BORDUREN EN QUILTEN-WORKSHOPS

We hebben een nieuwe interessante collega in ons midden vanaf augustus 2016: Meike Rijkers.

Zelf is ze zeer gedreven in tekenen en schilderen op papier. Maar haar blik heeft zich allang verruimd en ze is al erg goed aan het schilderen gegaan op haar naaimachine. Naaldschilderen. Prachtig mooi en je ziet gewoon de kunstenares in haar!

Ze geeft al geruime tijd les in deze techniek en kan iedereen enorm inspireren. Velen hebben zich al op gegeven en we worden gebeld om een les af te spreken. Zeker weten dat we dit jaar veel nieuwe enthousiaste klanten achter de naaimachine krijgen als ze dit werk zien.

En Meike gaat door, want ik heb alweer nieuwe ideeën gezien ...

seraflock

SERAFLOCK GAREN

Nieuw in ons assortiment is het iets rekbare volumineuze Seraflock garen. Het is er in 30 verschillende kleuren.

Dit garen gebruiken we als spoeldraad voor een dubbele naald. De naad is meteen veel rekbaarder en platter dan met gewoon ander garen.

We gebruiken het ook op de lockmachine om een superzachte en rustige locksteek te creëren. Je steek is ineens perfect! Fantastisch.

Ook geweldig voor de covermachine, niet alleen als onderlus maar zeker ook voor de naalddraden. Je bent dan echt helemaal trots op die mooie constante steek. Op de foto zie je de bovenste steek met alle draden seraflock, de tweede steek is seraflock alleen op de onderlus.

Zeker eens proberen en wedden dat je verliefd wordt op dit garen ...

Rijkers naaimachines op SBS

RIJKERS NAAIMACHINES  OP TV BIJ SBS6

Feiten en Fabels

SBS 6 wilde graag een feit of fabel vaststellen over of een naaimachine nu ouderwets is of juist hip.

Daar zochten ze een fanatieke zaak voor en wij deden natuurlijk snel onze deuren open toen we erover gebeld werden!Wat een prachtig reclamestuk over ons èn over onze hobby!Aukje van Ginneken kwam al zeer verrast binnen en was echt onder de indruk van wat de naaimachines tegenwoordig kunnen.Niet alleen maar verstellen van kleding of wat hoognodig naaiwerk verrichten, wat ze eigenlijk in eerste instantie verwachtte! Het was echt zo bijzonder en ook een beetje spannend om te doen allemaal en ze hebben er een mooi stukje van gemaakt.

Bekijk de video

naaimachines voor kinderen

HELE GOEDE KINDERNAAIMACHINES

November is echt weer een heerlijke maand om lekker creatief met je naaimachine bezig te zijn. We zien echt steeds meer jonge meiden die ook zo graag iets leuks willen maken op een naaimachine.

En dan zijn het ook echt hele jonge meiden, van de basisschool. En daar is de naaimachinewereld natuurlijk ook op ingespeeld. Sinds enkele jaren bestaat er een echte goede kindernaaimachine. Deze is lekker licht, naait langzaam en is heel gemakkelijk in het gebruik. Belangrijker nog, hij naait erg goed en we hebben er nog nooit reparatiekosten aan berekend voor de klant. Want deze jeugd is natuurlijk onze toekomst en die gaan wij zeker enthousiast maken en houden op deze manier.

Breng eens een bezoekje aan onze winkel!
(Eigen parkeerterrein)

Rijkers Naaimachines Veghel
Molenstraat 81 • 5461 JP Veghel
tel. (0413) 363 293
e-mail: info@rijkersnaaimachines.nl
Reparatie service: service@rijkersnaaimachines.nl
Openingstijden:
Dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur
En exclusief voor u: bezoek ook onze winkel op telefonische afspraak! Elke vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur.