Nieuws

Nieuwsbrief juli 2024

Wat gaat de tijd toch snel. Vijf jaar geleden alweer vierden we een fantastisch feest in onze winkel en gingen we een weekendje weg met de collega’s. We knipperden een paar keer met onze ogen en we bestaan op 1 juli alweer 105 jaar! Waar blijft de tijd toch.

Deze bijzondere gelegenheid willen we natuurlijk samen met jullie vieren en daarom hebben Leo en Jelle een aantal fantastische acties bedacht voor deze feestmaand. Bij onderstaande transacties ontvang je op je factuur of kassabon een of meerdere lotnummers waarmee je kans maakt op de vele prijzen.

Ik wil graag de drie grote prijzen met jullie delen die deze maand te winnen zijn. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door de merken Bernina, Brother en Janome.

Janome

Wanneer je deze maand een machine voor onderhoud aanbiedt en ook in deze maand komt ophalen dan maak je kans om een prachtige Janome 7100 naaimachine te winnen. Je hoeft dus alleen maar je naai-, lock-, borduur- of covermachine voor een onderhoudsbeurt te brengen. Win win zou ik zeggen, je machine loopt weer als een zonnetje en wie weet win je nog wel die prachtige Janome 7100 ter waarde van € 869,-

Bernina

Wanneer je deze maand een nieuwe Bernina naaimachine koopt, dan maak je zomaar kans om de geweldige Bernina lockmachine L460 ter waarde van € 1199,- te winnen. Dit een fantastische lockmachine met een kniehevel, aanschuiftafel en het bekende elektronische voetpedaal van Bernina: echt een super lockmachine.

Brother

De laatste machine die te winnen is, is de Brother Airflow 3000 lockmachine ter waarde van € 999,-. Deze kun je winnen wanneer je een machine van een ander merk koopt dan Bernina of een van onze occasions (met drie jaar garantie).

Dit zijn de hoofdprijzen die er te winnen zijn. Daarnaast zijn er ook nog  andere leuke prijzen te winnen. Dus wacht niet langer, dit is het moment om een uitstapje naar Rijkers Naaimachines in Veghel te maken.

Voetje van de maand

Het accessoire van Bernina in de maand juli is de applicatie voet 23. De applicatievoet is de specialist als het op appliqueren met een smalle kordonnaad aankomt (tot twee millimeter): dankzij de geraffineerde constructie wordt de stof ook bij zeer dicht stiksel goed getransporteerd. Dankzij een uitsparing aan de voorkant van de naaivoet kan een tweede draad worden meegevoerd, zodat ook het naaien van kordonnaden met vuldraad makkelijker gaat. Dankzij de grote uitsparing aan de onderkant van de voet is de applicatievoet 23 ook geschikt voor het naaien van minipaspels of voor traditionele naaitechnieken. En aangezien de applicatievoet over een transparante korte zool beschikt, behoud je te allen tijde volledig overzicht over het naaibereik – dit is met name bij het volgen van contouren en hoeken een groot voordeel.

Deze maand krijg je maar liefst 20% korting op voet 23, loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit voetje.

Filmpje Bernina voet 23

Misschien hebben jullie al meegekregen dat er vanaf oktober weer een nieuwe machine van Bernina op de markt gaat komen. We hebben onlangs de lancering gehad van deze prachtige machine met weer veel innovaties extra ten opzichte van de 7 serie van Bernina. In de volgende nieuwsbrief zullen we je meer vertellen over deze beauty, maar door dit filmpje kun je de 990 al een klein beetje leren kennen:

Link

Volgens mij hebben we je genoeg reden gegeven om komende maand een bezoekje aan onze winkel te brengen. En zoals jullie van ons gewend zijn staat de koffie altijd voor je klaar. Tot snel bij ons in de winkel in Veghel.

P.s: van maandag 1 juli tot vrijdag 19 juli is het kruispunt van de Gasthuisstraat en de Middengaal dicht. Verkeer vanuit Heeswijk moet rekening houden met een flinke omleiding en zaterdag 6 juli is de Taylorbrug dicht, omrijden kan via de N279 en de A50 of via de N279 en de Keldonkse brug.


Vriendelijke groet
Team Rijkers Naaimachines

eerdere berichten

Nieuwsbrief juni 2024

Voorjaar

Hebben jullie ook allemaal kunnen genieten van de heerlijk lange weekenden? Helaas is het voorbij met de korte werkweken en gaan we nu door tot we eventueel op vakantie gaan. Tja en dat weer… zullen we er gewoon maar niets meer over zeggen? Het is in ieder geval wel weer geweest om achter de naaimachine te zitten en lekker creatief bezig te zijn. Ook in de winkel proberen we altijd op zoek te gaan naar de creatieve uitdaging en afgelopen weken vonden we dat in het borduren van ons bedrijfskleding spijkerjasje. Zelf heb ik het jasje geborduurd op de Brother Pr en alhoewel ik in het begin een haat-liefdeverhouding had met deze machine zijn we echt nader tot elkaar gekomen en is er zelfs liefde tussen ons ontstaan want wat is die machine toch gaaf en de mogelijkheden zijn oneindig. Mijn ontwerp voor het jasje heb ik gemaakt op de Bernina V9 software en ook dat ga ik steeds leuker en uitdagender vinden. Wat een mogelijkheden zitten er in dit programma en dan ken ik alleen nog maar het topje van de ijsberg.

Accessoire van de maand

Het accessoire van Bernina in de maand juni is de rechter naadgeleider in schacht. De rechter naadgeleider gaat in de schacht van het lock voetje en wordt gebruikt voor cover- en kettingsteken om zomen te maken die parallel lopen aan lijnen, bestaande zomen of de rand van de stof aan de rechterkant van de naaivoet. De set bevat zowel de rechter als de linker naadgeleider.

Deze maand krijg je maar liefst 20% korting op de geleiders, loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over deze geleider.Vriendelijke groet
Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief mei 2024

Voorjaar

De mei-maand is volgens mij de maand met de meeste vrije dagen. Wat dacht je van Hemelvaart en Pinksteren? Als het weer zo wisselvallig blijft als de afgelopen weken dan kunnen we die dagen misschien nog mooi gebruiken om achter de naaimachine te kruipen. Ik hoop in ieder geval dat het voorjaar uit zijn winterslaap gaat komen en we eindelijk weer lekker van het buiten zijn kunnen genieten.

Accessoire van de maand

Het accessoire van Bernina in de maand mei is het bandapparaat voor niet-voorgevouwen band 88. Deze is uitstekend geschikt voor het omboorden van stofkanten met een band. De niet-gevouwen band wordt door de bevestigde geleider geschoven, precies op de stofkant geplaatst en tot het vastnaaien goed vastgehouden. Op deze manier ontstaan gelijkmatige en mooie boorden op woonaccessoires, handwerk en kledingstukken. Het Bandapparaat voor niet-voorgevouwen band 88 is in drie versies voor bandbreedtes van 28, 32 en 38 mm breedte verkrijgbaar. Voor een perfect resultaat is het gebruik van de passende naaivoet 95/95C noodzakelijk. Ontdek het Bandapparaat voor niet-voorgevouwen band 88 - de eerste keuze voor naaiwerk met eersteklas boorden.Na plooien is de breedte van de band

  • 7mm - bij gebruik van band van 28 mm
  • 8mm - bij gebruik van band van 32 mm
  • 11mm - bij gebruik van band van 38 mm

Deze maand krijg je maar liefst 20% korting op voetje 88 en 95, loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit voetje.

Fashion Tweedaagse

Afgelopen week mochten Ilse en Mieke weer twee dagen meehelpen op Fashion Tweedaagse op de Noordkade in Veghel. Samen met de dames van Phoenix Cultuur probeerden we 30 jonge dames van 8 tot 15 jaar te helpen om een mooie creatie (geïnspireerd op het thema Barbie) te maken en dat dan in anderhalve dag! De eerste dag is altijd een dag waarin alle modellen ontworpen moeten worden, geknipt en het eerste begin van het naaiwerk gestart moet zijn. En elke keer aan het einde van de eerste dag denken Ilse en Ik allebei ... gaat dit morgen wel goed komen? Maar wederom lukte het dit om voor 4 uur alle kledingstukken klaar te hebben zodat de dames het kledingstuk zelf konden showen in de Afzakkerij, met als trouwe toeschouwers papa’s, mama’s, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s.

Aan het einde van de show had Leo nog een verrassing (een BROTHER KD 144S Little Angel naaimachine) voor de ontwerpsters in spe, door middel van rollende bingoballen kwam daar het balletje met nummer 21 uit rollen. En dat nummer was eerder die middag door Elske van 13 jaar uit een grote vaas getrokken. Elske was helemaal overdonderd en wist niet zo goed wat ze moest doen met alle aandacht. Ze had nooit gedacht dat ze de machine zou kunnen winnen terwijl we het er samen nog over gehad hadden. Ze zou misschien de naaimachine van haar moeder krijgen. Nou Elske, die is niet meer nodig en je kunt al je creatieve ideeën nu ten uitvoer brengen op je eigen naaimachine. Veel plezier ermee.

Moederdag

Op 12 mei is het Moederdag en daarom hebben we deze leuke Moederdagactie voor je kinderen bedacht om bij ons te komen kopen. Voor Moederdag heeft deze naaibox een speciale prijs gekregen. Normaal kost deze box € 19,95 en nu met Moederdag kost deze € 14,95. Dus tip je kids en wij pakken het graag voor ze in.

Koningsdag

Op Koningsdag 27 april is onze winkel de hele dag gesloten om te kunnen proosten op de verjaardag van de Koning. Tot snel bij ons in de winkel waar altijd een heerlijk kopje koffie, cappuccino of thee voor je klaar staat.

Vriendelijke groet
Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief April 2024

Voorjaar

Hopelijk heb je genoten van Pasen en de heerlijke chocolade-eieren die er voor mij toch echt bij horen? We zijn de lente met zeer wisselvallig weer gestart, de ene dag is het stralend en de andere dag is het één grote bui die overkomt. Dat laatste is dan natuurlijk wel weer goed voor de tuin waar je misschien weer bent begonnen met verticuteren van het gras en het voorjaarsklaar maken van de borders. Misschien zeg je wel, die tuin kan me gestolen worden en als het dan toch weer eens een dag regent, kruip je lekker achter de naaimachine om aan je nieuwe voorjaarsgarderobe te werken.

Accessoire de maand

Het accessoire van Bernina in de maand april is het rimpelapparaat nr. 86. Het rimpelapparaat 86 is een specialist voor het eenvoudig rimpelen en plooien van stoffen. Door de variabele instelmogelijkheden kan zowel de plooidiepte als de frequentie van de plooien gevarieerd worden. Het rimpelapparaat 86 kan daardoor naar keuze bij elke 6e of 12e steek een plooi maken. Ook bestaat de mogelijkheid zonder het verwisselen van de naaivoet geen plooien te naaien (instelling rimpelapparaat = 0). De plooi ontstaat met behulp van het speciale rimpelplaatje. Door het op en neer bewegen van de naald wordt steeds een beetje stof meegenomen en onder de naald geschoven. Het resultaat: mooie en gelijkmatige plooien op woonaccessoires of kledingstukken. De plooidiepte kan door het draaien aan de instelschroef gemakkelijk ingesteld worden.Ontdek nu de eenvoudige bediening van het rimpelapparaat 86 en laat je inspireren bij ons in de winkel.Deze maand krijg je maar liefst 20% korting op voetje 86, loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit voetje. Link

Scharen

Misschien wisten jullie al dat we hele scherpe scharen hebben!!!! Ik heb het voor jullie even getest met mijn eigen vinger. Ik maakte een doos open met een open schaar (doe ik altijd) en die sneed dus het topje van mijn vinger er bijna helemaal af. Dus let op ze zijn scherp en daardoor superfijn.

Fashion Tweedaagse

Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat er al behoorlijk wat inschrijvingen zijn voor de Fashion Tweedaagse. Maar er zijn nog een paar plaatsen vrij, dus twijfel niet langer meiden en jongens en schrijf je in. Het thema is bekend voor de Fashion Tweedaagse, speciaal voor jonge naaisters. Dit vindt plaats op 23 en 24 april (tijdens de meivakantie) aan de Noordkade, met als thema BARBIE! Tijdens deze dagen ga je onder toeziend oog van het professionele fashion-team aan de slag met het thema Barbie! We gaan door middel van hergebruiken en upcyclen van kleding een fantastische nieuwe outfit creëren die we aan het einde van de 2e dag ook gaan showen aan familie en vrienden. Let op: je kunt je inschrijven t/m 11 april. Doe je ook mee?Je kunt je op de site van Phoenix inschrijven voor dit evenement, de kosten voor deze 2 dagen zijn 80 euro. Dit is inclusief stof, drinken en iets lekker (exclusief de lunch). Zien we je ook op 23 en 24 april in Veghel? Info en inschrijven www.phoenixcultuur.nl

Koningsdag

Op Koningsdag 27 april is onze winkel de hele dag gesloten om te kunnen proosten op de verjaardag van de Koning. Tot snel bij ons in de winkel waar altijd een heerlijk kopje koffie, cappuccino of thee voor je klaar staat.

Vriendelijke groet
Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief maart 2024

En dan zitten we alweer in de maand maart en zijn we het carnavalsfeest en eventuele skivakanties of andere uitjes alweer bijna vergeten. Als we dan naar buiten kijken dan zien we een seizoen wat een beetje van slag is. De warmste februari-dag hadden we afgelopen maand en we zien dat in de tuin al het groen al aan het uitlopen is en de krokusjes overal omhoogschieten. Wie weet prikkelt dit voorjaarsweer je om heerlijk achter de naaimachine te gaan zitten en een leuke nieuwe outfit te maken.

Stoffenspektakel

Het begint natuurlijk met een nieuw leuk stofje en velen van jullie hebben we zondag 18 februari op het stoffenspektakel gezien bij onze stand. Wat een gezellige drukte was het en wat hebben jullie met velen geprobeerd te raden met hoeveel steken ons bedrijfspand was geborduurd. Maar liefst 212 dames en heren hebben een gokje gewaagd en Tineke van Doren zat er wel heel erg dichtbij. Het juiste aantal steken was 184.918 en Tineke had 181.000 steken geraden. Ze vertelde mij dat ze met spanning naar het filmpje zat te kijken en heel erg hoopte dat hij niet verder door zou lopen en dat niemand er natuurlijk dichterbij zat. Op de woensdag na de beurs is Tineke haar nieuwe lockmachine al bij ons in de winkel op komen halen, wij wensen je als team nogmaals veel plezier met je aanwinst.

Accessoire van de maand

Het accessoire van de maand maart is de blinde ritsvoet 35, deze is ideaal voor het inzetten van onzichtbare ritssluitingen in kledingstukken. Twee schuine gleuven dienen als geleiding waardoor er in vergelijking met gebruikelijke methodes gemakkelijker gewerkt kan worden om een blinde rits in te zetten. De gleuven liggen bij de ritsvoet 35 aan de onderkant. Ze bieden voldoende plaats voor het doorlopen van de tanden van de blinde ritssluiting, terwijl het stofdeel onder de voet gevoerd en genaaid wordt.

Deze maand krijg je maar liefst 20% korting op voetje 35, loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit voetje.Filmpje

Maak kans op een mooie Bernina-prijs

Bovenstaand voetje zou je wellicht kunnen gebruiken bij het zwarte jurkje dat je kunt maken om een geweldige ABIGDAY-beleving bij BERNINA Benelux te winnen. En wie weet win jij ook wel de hoofdprijs: de nieuwe BERNINA 435 Black Edition.

Onder alle deelnemers zullen er 10 kandidaten geselecteerd worden voor een exclusieve BERNINA dag, waarbij u een #ABIGDAY zult beleven en u uw jurk mag laten zien! Op deze dag ontvangen de 10 kandidaten elk een prachtig BERNINA-fan pakket t.w.v. € 150 en wordt er een winnaar gekozen door een jury committee. Deze winnaar mag de hoofdprijs, een fantastische BERNINA 435 Black Edition in ontvangst nemen!  Op de onderstaande pagina van Bernina kun je alle voorwaarden voor de wedstrijd vinden. De 435 black edition kun je natuurlijk ook bij ons in de winkel komen bewonderen.Wedstrijdvoorwaarden

Fashion Tweedaagse

Het is zover, het thema is bekend voor de Fashion Tweedaagse, speciaal voor jonge naaisters. Dit vindt plaats op 23 en 24 april (in de meivakantie) aan de Noordkade, met als thema BARBIE! Wij wisten het al een tijdje en mogen het nu van de daken schreeuwen. Tijdens deze 2 dagen ga je onder toeziend oog van het professionele fashionteam aan de slag met het thema Barbie. Tijdens deze Tweedaagse gaan we door middel van recyclen en upcyclen van kleding een fantastische nieuwe outfit creëren die we aan het einde van de tweede dag ook gaan showen aan familie en vrienden.

Je kunt je op de site van Phoenix inschrijven voor dit tweedaagse evenement, de kosten voor deze 2 dagen zijn 80 euro. Dit is inclusief stof, drinken en iets lekkers (exclusief de lunch). Zien we je ook op 23 en 24 april in Veghel? Info en inschrijven www.phoenixcultuur.nl

Rijkers Naaimachines 105 jaar

Onze winkel bestaat dit jaar al 105 jaar en de winkel zal altijd onze eerste prioriteit zijn en blijven maar ook wij moeten mee met de tijd en zijn achter de schermen druk bezig met een nieuwe website/webshop. Binnenkort kunnen we je er meer over vertellen. Natuurlijk hebben we altijd een heerlijk kopje koffie of cappuccino bij ons in de winkel voor je klaar staan, voel je welkom en loop gezellig binnen.

Vriendelijke groet
Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief februari 2024

Heb je dat ook dat deze maand voorbij gevlogen is, of had je last van de januari blues? We zijn hier in de winkel gestart met ons goede voornemen ... ga buiten je comfortzone op naaigebied! Onder begeleiding van Karin Feijen zijn de dames een workshop patchwork gaan volgen. We gingen door middel van paper piecing lapjes aan elkaar stikken. Wat hebben we zitten stunten in het begin. Maar als je het eenmaal doorhebt dan gaan we als een malle. Leuk om weer eens iets heel anders te doen met je naaimachine en zo rustgevend, echt een aanrader.

Stoffenspektakel

Op zondag 18 februari staan we weer met ons team op het stoffenspektakel in Brabanthallen in Den Bosch. Van 10.00 tot 16.30 kun je hier weer de mooiste stoffen scoren en natuurlijk onze stand bezoeken. Zoals je van ons gewend bent zullen er weer bijzondere acties zijn en weer een leuke prijsvraag. Zien we je ook in Den Bosch?

Accessoire van de maand februari

Het accessoire van de maand februari is de smalle kantvoet #10C. Dit is een praktisch hulpmiddel om afgewerkte zomen en randen gelijkmatig en recht door te stikken. De voet is ook geschikt voor het aannaaien van kant en bandjes. Ook voor het doorstikken van boorden, plooien en zomen is de smalle kantvoet #10C ideaal. Met de geleidingsplaat in het midden van de voet kunnen er in een handomdraai parallel aan de rand lopende naden en zomen worden gecreëerd.Ontdek nu de smalle kantvoet #10C – de professional voor exact afgewerkte randen.

Vanaf deze maand krijg je maar liefst 20% korting op voetje 10/10C/10D, loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit voetje. Eventuele smalle kantvoeten van andere merken die we in het assortiment hebben doen natuurlijk ook mee in deze actie.
Bernina filmpje

Maak kans op een BERNINA 435 Black Edition

Bovenstaand voetje zou je wellicht kunnen gebruiken bij het zwarte jurkje dat je kunt maken om een geweldige ABIGDAY-beleving bij BERNINA Benelux te winnen. En wie weet wint u ook wel de hoofdprijs: de nieuwe BERNINA 435 Black Edition.

Onder alle deelnemers zullen er 10 kandidaten geselecteerd worden voor een exclusieve BERNINA dag, waarbij u een #ABIGDAY zult beleven en u uw jurk mag laten zien! Op deze dag ontvangen de 10 kandidaten elk een prachtig BERNINA-fan pakket t.w.v. € 150 en wordt er een winnaar gekozen door een jury committee. Deze winnaar mag de hoofdprijs, een fantastische BERNINA 435 Black Edition in ontvangst nemen!  Op de site van Bernina (bernina.com) kun je alle voorwaarden voor de wedstrijd vinden. De 435 black edition kun je natuurlijk ook bij ons in de winkel komen bewonderen.

Phoenix Fashion Tweedaagse

Zo leuk: het thema voor de Fashion Tweedaagse op 23 en 24 april voor jonge naaisters aan de Noordkade tijdens de meivakantie is bekend. Wij wisten het al een tijdje maar we mogen het nu van de daken schreeuwen, het thema is BARBIE. Tijdens deze twee dagen ga je onder toeziend oog van het professionele fashionteam aan de slag met het thema Barbie. We gaan door middel van recyclen, hergebruiken en upcyclen van kleding een fantastische nieuwe outfit creëren die we aan het einde van de tweede dag ook gaan showen aan familie en vrienden.

Je kunt je op de site van Phoenix inschrijven voor dit evenement, de kosten voor deze 2 dagen zijn 80 euro. Dit is inclusief stof, drinken en iets lekker (exclusief de lunch). Zien we je ook op 23 en 24 april in Veghel? Info en inschrijven: www.phoenix.nl

Carnaval

Tot slot hebben we nog een belangrijke mededeling, op zaterdag 10 februari is de winkel in verband met het carnaval gesloten. Op dinsdag 13 februari staan we weer voor jullie klaar. Wij wensen jullie een fantastisch carnaval, of veel plezier tijdens het skiën voor de wintersporters. Voor de thuisblijvers en niet-carnavalsvierders, jullie zijn altijd van harte welkom bij ons in de winkel.

Vriendelijke groet
Team Rijkers

Nieuwsbrief januari 2024

Als eerste willen we beginnen om namens ons team je het allerbeste te wensen voor 2024. We hopen dat je dit jaar veel liefde, gezelligheid en vooral gezondheid mag krijgen. En eigenlijk staat dat wat we je als team vooral wensen op onze nieuwe banner, Have a happy Naai’s year.

Deze nieuwe banner is natuurlijk een vervolg op onze banner die de tweede plek heeft weten te veroveren in de wedstrijd voor de slechtste slogan. Ondanks dat we tweede zijn geworden zijn we overstelpt met positieve reacties en willen we iedereen enorm bedanken die de moeite heeft genomen om op ons te stemmen. Op naar nog meer pakkende uitspraken voor op onze banners.

Ons team

Dit jaar gaan er wat veranderingen in ons team plaatsvinden. Onze Piet is 20 jaar geleden bij ons in dienst gekomen toen hij net met pensioen was bij zijn vorige werkgever, hij zou nog wel een paar jaar willen werken. En voor je het weet zijn we dan 20 jaar verder en is de tijd voor Piet voorbijgevlogen. Op 18 januari wordt onze Piet 80 jaar en gaat hij eindelijk van zijn welverdiende pensioen genieten samen met zijn Jozien. Piet, we hopen dat je nog vaak gezellig een kopje komt drinken bij ons want missen gaan we je zeker.

Emma heeft ook een andere uitdaging gevonden, zij heeft anderhalf jaar bij ons in de winkel gewerkt maar merkt dat haar hart op andere vlakken van het werkgebied ligt. Wij vinden dat je een stoere beslissing hebt gemaakt Emma, maar ook jou zullen we gaan missen in ons team. Gelukkig krijgen we er ook een paar uurtjes extra van Josefien bij. Josefien werkt nu een jaar bij ons en merkt dat ze het zo leuk en gezellig vindt dat ze graag een paar uur extra komt werken en daar zijn we heel blij mee.

USB-stick Bernina

Deze maand willen we je ook attenderen op een hele speciale USB-stick die we vanaf nu bij ons in de winkel verkopen. Hoe bijzonder is het als je een naaimachine met daarop je borduurbestanden in je naaimachine kan steken en dan de daarop opgeslagen borduurbestanden kunt gaan borduren. Deze fantastische USB-stick heeft een opslagruimte van 16 GB en kost €39,95.

Accessoire van de maand

Het accessoire van de maand januari is de jeansvoet 8 of 8D. De jeansvoet #8D is in het bijzonder en alleen geschikt voor naden met rechte steken in dikke, harde materialen zoals jeansstof, linnen of zeildoek. Ook meerdere lagen stoffen profiteren van zijn bijzondere opbouw. De stiksteekplaat met het steekgat geeft de naald zoveel mogelijk stabiliteit terwijl de vlakke voetzool het glijden over de dikke stoflagen vergemakkelijkt. Maar ook voor rechte steken op middelzwaar en dun materiaal is de jeansvoet #8D ideaal. Let er a.u.b. op dat het nieuwe BERNINA-dubbeltransport alleen met type D-naaivoeten functioneert. Wil je de stabiliteit optimaliseren gebruik dan zeker een rechtstikplaat en een jeansnaald voor meer kracht.

Deze maand krijg je maar liefst 20% korting op voetje 8/8D, loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit voetje. Eventuele rechtstikvoetjes van andere merken die we  in ons assortiment hebben doen natuurlijk ook mee in deze actie.
Filmpje over voetje 8 en 8D

In december hadden we een leuke actie op onze naaivoetjes en omdat het zo’n groot succes was doen we dat in de maand januari gewoon nog een keer. Ook deze maand krijg je op de naaivoetjes die we op voorraad hebben in onze winkel 20% korting. Is de naaivoet niet op voorraad dan kunnen we deze natuurlijk nog voor je bestellen en krijg je alsnog 15% korting op je bestelde naaivoetje. Hoe leuk is het om dit nieuwe jaar meteen met een vers voetje te beginnen?

Data voor in je agenda

Tot slot hebben we een aantal data voor je die in je nieuwe agenda genoteerd mogen worden. Op zondag 18 februari staan we weer op het Stoffenspektakel in Den Bosch en we zouden het erg gezellig vinden als je onze stand komt bezoeken. Dan willen we ook nog een datum voor onze jonge naaisters onder de aandacht brengen. Op 23 en 24 april vindt de Fashion Tweedaagse op de Noordkade in Veghel weer plaats. Ilse en Mieke zijn daar ook weer bij aanwezig. Dus voor al onze jonge mode-fashionista’s: zet het in je agenda want het thema is echt fantastisch maar daarover later meer.

Ook in 2024 staan we weer graag met een vakkundig team voor je klaar voor reparatie, vragen of iets moois nieuws. Tot snel.

Vriendelijke groet
Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief december 2023

Stoffenspektakel

Zonder dan we het in de gaten hebben gehad zijn we alweer bij de laatste nieuwsbrief van dit jaar aangekomen, 2023 is alweer bijna voorbij. Wat is het jaar toch weer voorbijgevlogen. Misschien zijn jullie nog druk met de laatste voorbereidingen voor Sinterklaasavond met inkopen of met het maken van surprises op je naaimachine. Mocht je nog op zoek zijn naar leuke cadeautjes voor Sinterklaas of kerst, dan hebben we nog heel veel leuks te koop voor kleine of iets hogere prijzen.

Op 14 december vinden er bij ons in de winkel Bernina testdrives plaats voor de lockmachines van Bernina. De testdrives zijn geen instructielessen maar zijn bedoeld om je de verschillen tussen de diverse lockmachines van Bernina te laten ontdekken en zelf uit te proberen. Zo weet je welke machine het best bij je past. Let op: als je absoluut een specifiek model wilt uitproberen, neem dan contact met ons op om er zeker van te zijn dat het model beschikbaar is.

Om deel te kunnen nemen aan deze testdrive moet je je opgeven via de website van Bernina.com en dan zien we je graag op 14 december bij ons in de winkel om je alles te laten zien van de Bernina lock machines.

Accessoire van de maand

Het accessoire van de maand december is het L-borduurraam voor de vrije arm. Met het L-borduurraam voor de vrije arm van BERNINA kun je gemakkelijk buisvormige, gesloten items op de vrije arm van uw BERNINA borduren, zoals kant-en-klare tassen, T-shirts, of mouwen en broekspijpen, zonder deze eerst open te hoeven tornen en daarna weer dicht te naaien. Met deze unieke technologie bespaar je op extra versteviging en stof voor het inspannen op het borduurraam en profiteer je ook van de voordelen van het vrije arm-borduren van grote projecten.

Bovendien span je de projecten met de ergonomische draaisluiting heel gemakkelijk in. Je sluit het borduurraam door aan de draaisluiting te draaien, totdat je een duidelijke klik hoort.Deze maand krijg je 15% korting op het L-borduurraam voor de vrije arm, loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit borduurraam.

Filmpje

Feestelijke aanbieding

Omdat het de laatste maand van het jaar is willen je over een heel mooie feestelijke aanbieding vertellen. Deze maand krijg je op de naaivoetjes die we op voorraad hebben in onze winkel 20% korting. Is de naaivoet niet op voorraad dan kunnen we deze natuurlijk nog voor je bestellen en krijg je alsnog 15% korting op je bestelde naaivoetje. Dus mocht je nog twijfelen of je dat naaivoetje je wel of niet zou kopen dan is het nu een mooie kans om voor een hele speciale prijs je gewenste naaivoetje nog aan te schaffen.

Een tip van de maand hebben we  deze maand niet maar…. We hopen dat je afgelopen jaar hebt kunnen genieten van je prachtige machine(s) en dat je elke keer als je erachter zat een glimlach op je gezicht had omdat je zoveel plezier uit je hobby haalde. Wie weet is het een leuk idee/voornemen voor komend jaar dat je jezelf uitdaagt in de vorm van een bijzonder project dat je het  komende jaar in ieder geval wil gaan maken. Denk hierbij aan een kledingstuk/project wat je eigenlijk iets te moeilijk vindt, wie weet is quilten een nieuwe uitdaging die je nu eindelijk wilt uitproberen. Ons damesteam gaat in januari de eerste stappen op quiltgebied zetten bij Karin Feijen, die ons altijd de mooiste quilts laat zien in de winkel. Dus je ziet dat ook wij ons blijven uitdagen en uit onze comfortzone komen. Hoe leuk zou het zijn dat je aan het einde van 2024 kunt zeggen dat je nog meer uit je machine(s) gehaald hebt dan afgelopen jaar.

Het hele Rijkers team wenst je een fantastische feestelijke decembermaand en we zien jullie ook graag weer in het nieuwe jaar bij ons in de winkel.

Nieuwsbrief november 2023

Stoffenspektakel Den Bosch

Wat een fantastische dag hebben we gehad afgelopen zondag op het stoffenspektakel in Den Bosch. We stonden op een hele mooie plek, direct bij de ingang van de beurs dus zowel bij het naar binnen komen als bij het verlaten van de beurs kwam iedereen gezellig langs onze stand gelopen.Mede door onze prijsvraag “raad hoeveel spoeltjes er in de pot zitten en win een Janome Coverpro machine aangeboden door JANOME Nederland” was het een drukte van belang in onze stand. Zo fijn om zoveel enthousiaste dames te mogen ontvangen en tussen die dames zaten ook nog eens heel veel klanten van ons, zo leuk om jullie weer te zien en te spreken.

In de grote vaas zaten uiteindelijk 2099 spoeltjes van verschillende merken, de winnares is de 16-jarige Britt Kusters. Zij raadde dat er 2312 spoeltjes in de pot zaten. We hebben haar direct nadat we de stand hadden afgebroken met het beursteam gebeld, ze heeft de COVERPRO van Janome gewonnen t.w.v. € 749. Afgelopen zaterdag kwam Britt bij ons in de winkel deze droommachine ophalen. Na een vakkundige uitleg van Josefien kan Britt haar projecten voor school nog hoogwaardiger afwerken. Enorm veel plezier met je prachtige machine Britt. Hoe leuk is het dat onze jonge winnares een modeopleiding volgt in Arnhem, de machine had niet beter terecht kunnen komen. In totaal hebben er 257 mensen een gokje gewaagd om de mooie CoverPro te proberen te winnen.

We hebben echt met het hele beursteam enorm genoten van de beurs, het is zo geweldig om iedereen te enthousiasmeren over de geweldige machines die we bij ons hadden.

Bernina testdrives

Op 14 december vinden er bij ons in de winkel Bernina testdrives plaats voor de lockmachines van Bernina. De testdrives zijn geen instructielessen maar zijn bedoeld om je de verschillen tussen de diverse lockmachines van Bernina te laten ontdekken én zelf uit te proberen. Zo weet je welke machine het beste bij je past. Let op: als je absoluut een specifiek model wilt uitproberen, neem dan contact op met ons om er zeker van te zijn dat het model beschikbaar is.

Om deel te kunnen nemen aan deze testdrive is het van belang om je op te geven via de website van Bernina.com. We zien je dan graag op 14 december bij ons in de winkel om je alles te laten zien van de Bernina lockmachine.

Voetje van de maand

Het voetje van de maand is de verstelbare rulervoet 72. Met deze voet naai je langs plexiglas linialen (rulers) en creëer je zo decoratieve quilt-ontwerpen zoals lijnen, veren, cirkels enz. Hiervoor kan elke gangbare liniaal van plexiglas met maatstreepjes van een ¼ inch worden toegepast. De hoogte van de zool maakt het mogelijk om langs de randen van de plexiglas liniaal te quilten, wat ontzettend belangrijk is, met name bij cirkels. Bij deze techniek wordt de transporteur verzonken en wordt de stof handmatig geleid met de liniaal. Met het stelwieltje kan de hoogte van de voet worden aangepast aan de dikte van de stof, zodat de stof gemakkelijk bewogen kan worden zonder vast komen te zitten.

Deze maand krijg je 15% korting op voetje 72, loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit voetje. Ook de rulervoeten van andere naaimachinemerken (wanneer deze in het assortiment zitten) doen natuurlijk mee in deze actie.

Filmpje

TIP van de MAAND

Nu we weer allemaal mogen genieten van de lange winteravonden en we toch wel onze hobby willen uitoefenen, laten we aan de hand van deze twee identieke foto’s zien wat extra verlichting bij je machine voor verschil kan uitmaken, oordeel zelf! Dit lampje is deze maand met 15% korting te koop bij ons in de winkel. Deze lamp kost normaal € 40,45 en daar zitten 2 stickers bij, dus zowel op je lock- als naaimachine kun je een sticker plakken zodat je de lamp ook kunt wisselen tussen je twee machines.

Oproep

Als laatste willen we nog een oproep doen. We zijn op zoek naar de eigenaar van onderstaande applicatie. U was donderdag 26-10 bij ons in de winkel en belde 27-10 op of we een logo/applicatie hadden gevonden. Afgelopen woensdag is de desbetreffende applicatie bij ons in de winkel toch gevonden en we zijn nu op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Ondanks dat ons facebookbericht ruim 200 keer spontaan gedeeld is (waarvoor grote dank) is de eigenaar nog niet gevonden. Wie weet lukt het via de nieuwsbrief.


We hebben in onze prachtige winkel ook weer verschillende nieuwe machines binnengekregen die het brengen van een bezoek aan de winkel weer de moeite waard maken.Wat dacht je van de CM8 van Janome: ideaal voor het quilten door de grote tussenruimte. En door de Accurate Steek Regulator is elke quiltsteek die je maakt perfect. Naast deze mooie machine hebben we ook de lockmachine MO 3500 van Juki, de A65 en de PR1X van Brother nieuw in de winkel. Wees welkom om deze beauty’s te komen bewonderen of voor het brengen van een machine ter reparatie. We staan graag voor je klaar.

Vriendelijke groet
Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief oktober 2023

Herfst

Het herfstseizoen komt er al langzaamaan en dat geeft ons weer meer tijd om in de avonden lekker achter de naaimachine te kruipen. Pak die mooie stof, het patroon wat je al zo lang hebt liggen en start je nieuwe project. Kruip achter je naaimachine met een lekker kopje koffie erbij en maak iets moois voor het komende najaar.

Stoffenspektakel

Zondag 29 oktober is er weer een gezellig stoffenspektakel bij de Brabanthallen in Den Bosch, en wat hebben we er weer zin in. Vorig jaar was ons rad van fortuin een groot succes en ook dit jaar is het rad weer van de partij. Natuurlijk nemen we weer meerdere nieuwe machines mee om aan jullie te demonstreren. We zijn druk bezig met de voorbereiding om er ook deze keer weer een gezellige dag van te maken met mooie aanbiedingen en demonstraties. Kom je gezellig bij ons langs op 29 oktober in de Brabanthallen?

Voetje van de maand

Het voetje van de maand is de vrije hand-koordvoet 43 van Bernina. Met deze voet beoefen je een vorm van borduren waarbij je koord, garen of band gebruikt om direct op je stof te stikken. Het is ontworpen om garens te gebruiken die te dik zijn voor de naald of de spoel. Het materiaal wordt met de naald door een opening in de naaivoet doorgevoerd en kan bij een verzonken transporteur in alle richtingen genaaid worden. Op deze manier ontstaan in een handomdraai fantasierijke lijnen, patronen en vormen. De vrije hand-koordvoet 43 beschikt bovendien over een praktisch materiaalgeleidingsoog die bij de draadsnijder bevestigd kan worden.

Deze maand krijg je 15% korting op voetje 43, loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit voetje. Ook de vrije hand-koordvoeten van andere naaimachinemerken (wanneer deze in het assortiment zitten) doen natuurlijk mee in deze actie.
Klik hier voor meer info

Hoe Maakt U Het?

Wij hebben een nieuw boek in de winkel van Noëlle As en Lea Pauw met de titel Hoe Maakt U Het? Noëlle en Lea zijn als influencers op Instagram actief onder de naam Bombthebrand. Als modestudenten hadden ze een haat-liefdeverhouding met de fashionindustrie en ondernamen daarom actie. Met Bomb maken ze unieke duurzame items en hiermee gaan ze tegen het reguliere Fast Fashionsysteem in. Zij schreven dit boek waarin je een eenvoudige uitleg vindt om leuke kledingstukken te maken. Ook het veranderen van oude kleding naar mooie modieuze pareltjes komt in het boek aan bod. Als je net start met naaien maar niet weet waar je moet starten dan kan dit boek je helpen.

Differentieel transport

Weet je hoe het differentieel transport van een lockmachine werkt? Dit is namelijk een iets ander soort transport dan die van je naaimachine.Het differentieel transport van een lockmachine zorgt ervoor dat de steek op verschillende stofsoorten plat blijft liggen en niet uitgerekt wordt. De lockmachine heeft eigenlijk een voor- en een achtertransport en het voorste transport kun je andere stappen laten nemen zodat de rekbare stof niet gaat golven. De knop van het differentieel transport is altijd op de buitenkant van de lockmachine te vinden, aan de linkerkant of de rechterkant, dit verschilt per lockmachine. Wanneer je het differentieel transport op 0.7 zet dan maakt het voorste transport kleinere stapjes waardoor een rekkende stof gaat golven. Je zult zien dat wanneer je het differentieel transport verhoogt naar een 1.5 of bij heel erg rekkende stoffen naar 2, dat de naad mooi plat blijft liggen en niet golft. Dit komt omdat het differentieel transport op stand 1.5 grotere stappen maakt waardoor de rekkende stof niet uitgerekt zal worden. Wanneer je het differentieel transport verhoogt lijkt het ook of je de steeklengte hoger hebt gezet. Dit verschil in steeklengte komt echter doordat het transport grotere stappen maakt bij een stand 1,5 of 2.

Inspiration

Het blad Inspiration van Bernina is weer binnen en staat vol met leuke projecten voor het najaar. Mijn persoonlijke favoriet is de jas Camille met daarop een reliëfborduursel waarvan je het patroon ook in de Inspiration kan vinden en die te maken is met voetje 43. Kom je hem bij ons in de winkel bekijken?

Tot slot willen we jullie een creatieve oktobermaand toewensen en wie weet ontmoeten we elkaar op het stoffenspektakel of een keer bij ons in de winkel voor een heerlijk kopje koffie of cappuccino van onze nieuwe koffieautomaat.

Vriendelijke groetTeam Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief september 2023

Wat een afwisselende maand hebben we toch gehad qua weer. Het begon heel nat maar gelukkig hebben we in augustus ook nog het zonnetje mogen zien. En voor de komende week ziet het weer er fantastisch uit en mogen we nog even genieten van nazomers weer. Maar hoe we het ook bekijken, de herfst komt er weer aan. Wie weet durf je nu de uitdaging aan te gaan om een mooie winterjas voor jezelf te maken. Wanneer je nu begint met de jas, is hij mooi voor de winter klaar; en heb je hulp nodig op naaigebied, ook daar mag je zeker even voor binnenlopen.

Goed nieuws, de Maxwell Taylorbrug is weer open dus je kunt weer via je vertrouwde route naar de winkel toe rijden.

Voetje van de maand

Het voetje van de maand is de zoomvoet 66 voor zigzag van Bernina. De rolzoomvoet voor zigzagsteek 66 werkt volgens een gelijksoortig principe als de speciaal voor de stiksteek ontwikkelde rolzoomvoeten. Ook bij deze rolzoomvoet wordt de stof van voren in de opening geleid en voor een optimale bevestiging dubbel omgeslagen. Daarna wordt de zoom met een zigzagsteek genaaid. De geleider bevindt zich bij rolzoomvoet 66 in de zool en zorgt ervoor dat de zoom vlot onder de voet door glijdt. Met een steekbreedte van 6 mm is deze naaivoet van BERNINA ideaal bij naaiprojecten met middelzware stoffen. Het Bernina voetje 66 is geschikt voor machines met een 5,5mm en 9mm steekbreedte.

Deze maand krijg je 15% korting op het voetje en alle andere rolzoomvoetjes met verschillende zoombreedtes. Loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit voetje. Ook de rolzoomvoetjes van de andere naaimachinemerken (wanneer deze in het assortiment zitten) doen natuurlijk mee in deze actie.Naar de website

Tip van de maand

Hoe plaats jij de naaimachine in de auto? Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden: achter in de kofferbak, op de achterbank of achter een stoel. Het correcte antwoord is achter de stoel van de chauffeur of bijrijder. Als je op deze manier je machine in de auto plaatst kan de machine niet vallen als je plotseling moet remmen. Natuurlijk helpen wij je graag om de machine naar de auto te tillen als je de machine komt ophalen. We kunnen dan meteen laten zien hoe je de machine het beste in de auto kan plaatsen en via onderstaande link kun je het acteerdebuut van Leo zien. Link Filmpje

Nieuwe machines Bernina en Janome

Zowel Bernina als Janome hebben allebei een nieuw type machine op de markt gebracht. De Bernina 790 pro en de Janome 9480QCP. Dit zijn allebei naaimachines in het hogere segment en met veel extra werkruimte zodat je vooral ook de grotere werkstukken makkelijker kunt naaien. Denk bijvoorbeeld aan het doorquilten van je mooi gemaakte quilt, dit gaat op deze machines zoveel makkelijker. We hebben beide machines al in de winkel staan en natuurlijk demonstreren we je deze machines graag wanneer je onze winkel bezoekt. Ben je nu al heel nieuwsgierig naar deze machines dan kun je naar de filmpjes hier en hier kijken.


Afgelopen week kwam Thea op les voor haar nieuwe borduurmachine en die had zowel voor haar oude als nieuwe machine prachtige hoezen gemaakt. In deze hoezen kan ze mooi alle borduurramen en templates opbergen die anders vaak ergens rondzwerven. Ik wil de foto’s van deze hoezen graag met jullie delen. Wie weet worden jullie geïnspireerd en maken voor al die rondslingerende borduurringen ook wel zo’n mooie hoes.


Geniet van allemaal lekker van de nazomerse dagen en wie weet wordt het daarna weer lekker naaiweer en kunnen we lekker aan de slag met onze najaarscollectie.Natuurlijk staat er altijd een lekker kopje koffie, cappuccino of thee voor je klaar.

Creatieve groet van het team Rijkers Naaimachines uit Veghel

Nieuwsbrief Augustus 2023

We hebben een gezellige drukke maand juli gehad, met het rad van fortuin waar hele mooie prijzen mee te winnen waren en natuurlijk ook de hoezenwedstrijd. We willen alle deelnemers nog bedanken voor de mooie inzendingen. Het was fantastisch om alle creaties binnen te zien komen in de laatste paar maanden. Ze maakten onze winkel heel kleurrijk.

Even een aandachtspuntje voor de route naar de winkel toe. De Maxwell Taylorbrug is de hele maand augustus gesloten, dus even opletten als je naar Veghel komt, er staan wel omleidingsborden.

Accessoire van de maand

Accessoire van de maand augustus is het gele spoelhuis die speciaal is afgesteld voor de spanning van de borduurmachines van Bernina. Het gele spoelhuis kun je gebruiken als je hogere spanning nodig hebt op de spoeldraad voor als je aan het borduren bent met de vrije hand. Dit spoelhuis is in onze winkel verkrijgbaar met 15% korting in de hele maand augustus. Onze collega’s staan allemaal klaar voor als je uitleg nodig hebt voor dit accessoire.

LINK naar Youtubekanaal Bernina

Wist-je-datje

Wist je dat er in ons team 5 monteurs zijn die samen alle merken naai-lock-borduurmachines kunnen repareren en elke reparatie een leuke uitdaging vinden. Wij hebben samenwerkingen met scholen en ateliers waar we soms wel 30 machines tegelijk van binnenkrijgen voor onderhoud. Vooral in de vakantietijd is het daardoor lekker druk met reparaties.

Hele zomer geopend

We krijgen veel vragen over onze openingsdagen in de vakantieperiode. We kunnen met plezier zeggen dat we openblijven tijdens de zomer dus kom maar gerust met je machines langs voor onderhoud of vragen. Uiteraard met een lekker kopje koffie van onze nieuwe koffiemachine met veel verschillende smaken.

Zomergroet team Rijkers

Nieuwsbrief juLi 2023

Wat een feestmaand gaat de maand Juli worden in onze winkel. Naast dat we dit jaar 104 jaar bestaan, hebben we in het begin van deze maand ook de jurering gedaan van onze naaimachine hoezenwedstrijd.En wat zijn we overspoeld met prachtige hoezen en tassen, ieder met zijn eigen verhaal en motivatie. En hoe bijzonder is het om te zien dat jullie die persoonlijke verhalen soms ook met ons willen delen en daar werden we af en toe echt wel een beetje stil van. We merkten dat het goed was om jullie wat langer de tijd te geven om tot je creatieve uitspatting te kunnen komen en de laatste dagen van de maand juni liep het echt storm met alle mooie projecten die jullie in kwamen leveren.

Het was dan ook geen makkelijke jurering en iedereen van ons team heeft zijn favorieten mogen aangeven en daar zijn uiteindelijk 3 winnaars uit gekomen.

De eerste plaats en winnares van de Bernina 450 lockmachine is geworden, Annebel Hendriks-Berends. Zij maakte een lockmachine hoed voor haar lockmachine en daarmee wint ze dus een prachtige nieuwe lockmachine. Haar hoed is geïnspireerd op Mad Hatter uit de film Alice in Wonderland. Zij maakte van het hele maak proces van haar hoed een reel op instagram. Hieronder vinden jullie de link naar de reel van de eerste prijswinnares Annebel.

Link Instagram

De tweede plaats en winnares van de Janome 360DC is Marieke van Aalst geworden. Marieke stuurde ons een mail waarin ze ons vertelde dat ze door deze wedstrijd uiteindelijk de hoes voor haar machine is gaan maken die ze al zolang wilde maken. De lange inlevertijd was voor haar perfect omdat ze door haar gezondheid niet te lang achter de naaimachine kan zitten. En hoe toepasselijk is haar spreuk op de hoes “Beautiful things come together one stitch at a time".

De derde plaats en winnares van de mooie garenbox van Mettler is geworden, Joke Hagelaars. Zij maakte een prachtige gevoerde harde hoes voor haar covermachine. In de zijkanten van deze hoes zit een versteviging tussen de bovenstof en voering zodat de hoes mooi rechtop blijft staan. Hier is echt wat denk werk aan vooraf gegaan om uit te puzzelen hoe deze hoes aan de binnenkant ook mooi afgewerkt zou zijn.

Omdat we zo overrompeld waren van al jullie prachtige inzendingen geven we ook nog eens 3 Kai stofscharen weg en dit zijn echt Rolls Royces onder de scharen. Deze zijn gewonnen door Wilma de Werd met een 4 -Seizoenen hoes met echt werkende klok, Judith van de Braak met een lockhoes met een prachtige zonnebloem passend bij haar naaikamer en als laatste Paula Verstraten met een jeanslockhoes met een mooi strand tafereel gemaakt met allerlei lapjes en fournituren die ze nog had liggen.

En dan hebben we nog twee speciale vermeldingen die we even willen benoemen. Tjeu en Sanne, beide 13 jaar deden ook mee aan onze wedstrijd en man o man wat hebben ook zij iets moois gemaakt. Voor hen staat er allebei een leuke verrassing te wachten.  

We willen iedereen enorm bedanken voor jullie deelname en moeite die jullie hebben gedaan om een mooie hoes te maken. We zijn zeker geraakt door de mooie verhalen die jullie met ons wilden delen. Helaas kan niet iedereen in de prijzen vallen maar voor ons zijn jullie allemaal winnaars. De tassen/ hoezen mogen weer worden opgehaald en voor iedereen die mee heeft gedaan staat er een leuke verrassing klaar.

RAD VAN RIJKERS

Zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn staat ter ere van ons 104-jarig bestaat ons vertrouwde RAD VAN RIJKERS in de maand juli weer op de toonbank. Bij besteding van € 55,- mag je een draai aan het rad geven en kan je naar huis gaan met een van onze leuke prijzen. Uiteraard tellen de kosten van de reparatie ook mee in dit bedrag.Voor al onze klanten geven we bovendien 10% KORTING op ALLE naaivoetjes in onze winkel. Allemaal vanwege ons 104-jarig bestaan. Het voetje van de maand juli is het cirkelapparaat 83, het draaipunt kan zowel links als rechts liggen. De bevestigingsschroef is daarnaast zo vlak dat het transport van de stof niet gehinderd wordt. Op de slede kan een radius van 2,5 tot 13,5 cm worden ingesteld. Voor cirkelborduren moet de stof goed stabiel liggen. Daarvoor moet u onder het naaiwerk 2 of 3 lagen vlies aanbrengen.

De stof wordt op de punt van het draaipunt geprikt en met een rubberen dop vastgezet. Zo kan de stof tijdens het naaien niet verschuiven. Het cirkelborduurapparaat kan met verschillende naaivoeten gecombineerd worden. U kunt met alle decoratieve steken cirkels naaien en zelfs letters cirkelvormig rangschikken. Ook de cirkelborduurapparaten van de andere merken wanneer deze in de collectie zitten doen mee in de actie zoals je van ons gewend bent. Je krijgt in de maand juli 15 % korting op de cirkelapparaten van alle merken.

https://youtu.be/90LVyluj_EY

Tip van de maand

Vorige maand hebben we jullie al de tip gegeven over het persen van je flex folies. Deze maand willen we de flex en flock folies graag onder jullie aandacht brengen. We horen toch regelmatig dat klanten verbaasd zijn dat we flex, flockfolie en stickervellen verkopen. Afgelopen week hebben we ons assortiment folies weer enorm aangevuld en de mooiste kleuren liggen op jullie te wachten om daar met de snijplotter een prachtige creatie van te maken.We zien je graag bij ons in de winkel, zeg nu zelf  hoe leuk is het om aan het rad te draaien en dan niet te weten wat je gaat winnen. En de deelnemers die mee hebben gedaan aan onze hoezenwedstrijd mogen na vandaag (7 juli) hun hoes weer op komen halen en staat er voor jullie een leuke verrassing klaar.

Vriendelijke groet

Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief mei 2023

Deze nieuwsbrief is iets later dat je van ons gewend bent, dit heeft natuurlijk een goede reden. Vandaag hebben we hoog bezoek gehad van onze prijswinnares Lisa van 8 jaar en het verslag van deze gezellige ochtend wilden we je niet onthouden.

Wat heerlijk dat het de afgelopen week eindelijk een beetje op de beloofde lente lijkt en zeker tijdens de meivakantie in eigen land is het fijn dat het temperatuur een stuk hoger is dan aan het begin van vorige week. Misschien dat je hierdoor weer zin krijgt om iets voor je zomercollectie te naaien? Ik moet zeggen dat ik er wel een beetje aan moet wennen dat in een keer de winterjassen zijn vervangen voor de korte rokjes.

Tijdens de eerste week van de meivakantie zijn twee van onze dames actief geweest bij de Fashion 2-daagse op de Noordkade in Veghel. Samen met Lonneke en Ine waren Ilse en Mieke verantwoordelijk voor het begeleiden van 28 jonge modeontwerpsters in de dop. Het thema was dit jaar Cruella en gebaseerd op deze film gingen de dames aan de slag om een nieuwe/ bestaande outfit te maken of aan te passen. En wat hebben we twee dagen lang mogen genieten van de gezelligheid, enthousiasme en creativiteit van deze dames. Na twee dagen hard werken achter de naaimachine werden deze dagen afgesloten met een heuse modeshow. Onder begeleiding van de theaterdocent werden de dames klaargestoomd om te schitteren op de Catwalk waar ze werden toegejuicht door het enthousiaste publiek. Via onze Facebookpagina is een filmpje van de modeshow te bekijken.

Voetje van de maand

Deze maand is voet 34, 34c of 34d het accessoire van de maand. De terugtransportvoet met transparante zool #34C zorgt voor een vrij zicht op de naald en het naaibereik. Met behulp van de rode markeringen aan de bovenkant van de voet kan er bijzonder precies en zorgvuldig gewerkt worden. De terugtransportvoet met transparante zool #34C is een echte allrounder. De voet is geschikt voor vele nuttige steken en siersteken die voor- en achteruit worden genaaid en wordt ook vaak voor algemene, grote en kleine naaiprojecten ingezet. In de maand mei is deze voet met 15% korting te kopen. Zoals je van ons gewend bent doen ook alle andere merken met deze actie mee, mits ze een soortgelijke voet in het assortiment hebben.
LINK

Na heel lang zoeken hebben we eindelijk weer goede stevige garenboxen kunnen vinden en maar liefst twee verschillende types. Een voor de grote lockklossen waar er maar liefst 12 tegelijk in kunnen. Een dubbeldekker voor de gewone klosjes garen, hier kunnen er 48 tegelijk in. Al laatste willen we jullie nog een nieuw spoelendoosje onder de aandacht brengen. Hier kunnen maar liefst 50 spoeltjes in. Kosten voor deze boxen zijn €34,99, €27,50 en €7,99.

Verwenochtendje voor Lisa

Op donderdag 4 mei mochten we de achtjarige Lisa ontvangen voor het verzilveren van haar verwenochtendje bij ons in de winkel. Met onze dames uit de winkel hadden we een aantal leuke projecten voor Lisa bedacht om te maken. Van haar moeder Loes had ik de maten van Lisa ontvangen en ik had een halve cirkelrok voor haar getekend. Na ranja en een feesttaartje als welkom gingen Lisa en Mieke naar Claudia’s Stoffenpodium om een leuk stofje voor haar rokje uit te kiezen. Dat kan zo gemakkelijk omdat de winkel van Claudia nu tegen over onze winkel zit. Met een leuke stof gingen we terug naar de winkel en daar heeft Lisa met een beetje hulp van mij een prachtig rokje gemaakt. Als kers op de taart maakte Emma nog een leuke opdruk voor haar meegebrachte shirtje en ging Lisa naar huis met een leuke goodybag die meteen enthousiast bekeken werd. Lisa, ik vond het een feestje met je en we wensen je veel plezier met je rokje en T-shirt.
Hoezenwedstrijd

We hebben voor onze wedstrijd al een aantal hoezen mogen ontvangen. Hoe lukt het met jullie hoesprojecten? Mocht je nu op zoek zijn naar een patroon voor je machine dan kun je natuurlijk altijd de eventueel bijgeleverde plastic of stoffen hoes openknippen en het patroon natekenen. Je hebt dan een mooi basispatroon waar je je fantasie op los kan laten. Hoe handig is het dan om dit basispatroon te voorzien van zakken aan de zijkant zodat je daar ook meteen je voetpedaal, snoer en eventueel andere naaimachineattributen mee kunt vervoeren. De machine is dan lekker herkenbaar als je de machine naar ons komt brengen voor een vertroetelbeurt.

We hadden nog niet laten weten wat de SPETTERENDE prijzen zouden zijn die je kunt winnen wanneer je een hoes inlevert en daar kunnen we nu een tipje van de sluier over oplichten. Er zijn maar liefst drie mooie grote prijzen die je kunt winnen.

De hoofdprijs is de Bernina 450 lockmachine ter waarde van € 949,-. Dit is echt een fantastische sterke machine waar je weer mooie andere creaties op kan maken.


De tweede prijs is een Janome naaimachine DC360 ter waarde van € 539,- .


En als derde prijs kun je een fantastische garenbox van Mettler winnen met hierin allerlei verschillende soorten garens ter waarde van € 300,-.


Jullie hebben tot 1 juli de tijd om je creatieve geest te prikkelen. We zijn benieuwd naar de bijzondere hoezen die jullie in komen leveren.

Rest ons alleen nog om jullie een fantastische meimaand te wensen en mocht het niet lukken met een van je zomerse projecten dan kun je natuurlijk altijd even binnenlopen voor advies onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Vriendelijke groet
Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief april 2023

Genieten jullie ook weer zo van de zomertijd en dat het weer zo heerlijk lang licht is buiten? De temperatuur mag nog iets hoger maar het lentegevoel krijg ik in ieder geval steeds meer. Wij hebben hier in de winkel ook weer mooie stofjes uitgezocht bij Claudia’s Stoffenpodium zodat alle winkeldames weer achter de  naaimachine kruipen om een mooie voorjaarscreatie te maken voor in de winkel. En wat een fantastisch nieuws kunnen we je vertellen over Claudia’s Stoffenpodium. Claudia is verhuisd en zit sinds vorige week schuin tegenover onze winkel met haar prachtige stoffen. Hoe fijn is het dat nu alle benodigde winkels voor je hobby binnen 50 meter van elkaar zitten. Naast Claudia’s Stoffenpodium zit natuurlijk ook de fourniturenzaak van Nieuwe Franssen een stukje verderop. Claudia, van harte gefeliciteerd met je nieuwe pand en je prachtige winkel.

Accessoire van de maand

Deze maand is de Multi garenkloshouder het accessoire van de maand. Op deze standaard kun je maar liefst 15 klossen tegelijk plaatsen en je hoeft dus niet tussendoor te wisselen. Ook klossen van een andere afmeting kun je kwijt op deze standaard. Een ander voordeel is de naar boven verstelbare draadgeleider van de garenkloshouder, de weg die de draad tot aan de naald aflegt is dan langer. Moeilijkere garens zoals metallic-garen kunnen zo reeds voor het naaien ontward worden en dat geeft dus minder problemen tijdens het stikken. Deze fantastische garenstandaard kun je nu kopen met 15% korting.Kijk hier voor meer informatie.

Fashion Tweedaagse

In de vorige nieuwsbrief hebben we je al geattendeerd op de Fashion Tweedaagse voor jongens en meisjes tussen 8 en 16 jaar, die op 25 en 26 april op de Noordkade in Veghel zal plaatsvinden van 10.00 tot 16.00. Heb je je nog niet ingeschreven, wacht dan niet te lang, want vol is vol.

Tender Touch

Dan wil ik jullie graag attenderen op een nieuw artikel wat we sinds kort in ons assortiment hebben. Het gaat om de Tender Touch. Dit is een zachte, lichtgewicht stabilisator voor een permanente bevestiging aan de achterkant van je borduurwerk. Ideaal voor wanneer je regelmatig een rompertje borduurt als bijvoorbeeld een kraamcadeautje. Je merkt dan dat de borduurgarens aan de achterkant wat hard kunnen aanvoelen en dit is natuurlijk niet fijn voor het tere babyhuidje. Wanneer je de Tender Touch aan de binnenkant van het rompertje over het borduurwerk strijkt ben je de harde garens kwijt. De Tender Touch is zo licht dat het niet doordrukt naar de goede kant van de stof.

Nieuwe wedstrijd

Nu het voorjaar eraan komt willen we graag weer een nieuwe wedstrijd starten. Vind je ook niet dat er bij de mooie machine die je hebt gekocht zo’n saaie hoes zit? Hoe leuk is het om je eigen naai-, borduur- of lockmachine-hoes te maken zodat je de machine, wanneer je deze niet gebruikt stofvrij kunt weg zetten. Hoe handig is het dan om deze hoes te voorzien van zakken aan de zijkant zodat je daar ook meteen je voetpedaal, snoer en eventueel andere naaimachineattributen mee kunt vervoeren. De machine is dan lekker herkenbaar als je de machine naar ons komt brengen voor een vertroetelbeurt. Zoals je van ons gewend bent komen er natuurlijk weer prachtige prijzen voor de origineelste, winnende hoezen. Aangezien het best een uitgebreid project mag/ kan zijn, geven we je tot 1 juli de tijd om je creatieve geest te prikkelen. We zijn benieuwd naar welke bijzondere hoezen jullie in komen leveren.Mocht je de komende meivakantie nog een paar dagen weggaan dan wensen we je veel plezier en vergeet niet dat we op Koningsdag 27 april gesloten zijn. Alle andere dagen van deze maand staan we natuurlijk met veel enthousiasme voor jullie klaar.

Vriendelijke groetTeam Rijkers Naaimachines

Breng eens een bezoekje aan onze winkel!
(Eigen parkeerterrein)

Rijkers Naaimachines Veghel
Molenstraat 81 • 5461 JP Veghel
tel. (0413) 363 293
e-mail: info@rijkersnaaimachines.nl
Reparatie service: service@rijkersnaaimachines.nl
Openingstijden:
Dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur
En exclusief voor u: bezoek ook onze winkel op telefonische afspraak!