Nieuws

nieuwsbrief december 2021

De laatste maand van het jaar. En de gezelligste maand van het jaar. Geniet ervan en laat uw creativiteit de vrije loop om leuke presentjes te maken voor uw naasten; hetzij met de naaimachine of een leuke cadeauverpakking met de scan’n cut.

Vanwege de coronawetgeving is de winkel in de maand december geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt tijdens deze openingstijden bij ons terecht zonder afspraak. Mocht u speciale wensen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen: (0413) 363 293.

December staat bij ons in het teken van gratis scharen slijpen, maximaal 5 per klant. Zo kunt u goed scherp het nieuwe jaar in.

Tip van de maand: Knoopsgaten maken met de naaimachine

De meeste naaimachines beschikken over een knoopsgatfunctie. De een nog makkelijker dan de ander... Half automatisch, vol automatisch of gewoon een 4 stappen knoopsgat. Knoopsgatafmeting aangeven op het scherm of de knoop in de knoopsgatvoet leggen behoren allemaal tot de mogelijkheden om makkelijk een knoopsgat te maken.

Maar wat als knoopsgaten maken met deze innovatieve snufjes toch niet wil lukken?

Het begint al heel vroeg bij het bedenken waar, hoe en wat voor knoopsgat je in welk materiaal wilt maken. Denk daar dus goed over na voor je begint. Een knoopsgat maak je altijd op stof die aan de achterkant verstevigd is met vlieseline om uitscheuren van het knoopsgat te voorkomen. En je maakt het knoopsgat meestal op dubbele stof. Mocht er een naadje in de buurt van het knoopsgat zitten dun deze naad dan zo goed mogelijk uit en strijk de stof plat. Zorg dat de knoopsgatenvoet altijd horizontaal staat. Dus niet schuin omhoog of schuin omlaag want dan heeft de voet niet voldoende druk en zal de stof slecht of niet worden getransporteerd. Gebruik hiervoor eventueel een knoopsgatenhulp. Dit is een houder waar de knoopsgatenvoet in geklikt word en met het extra onderstuk waar de stof dan tussen geklemd word. Hierbij ligt je werkstuk zoveel mogelijk buiten en achter de machine. Het hulpstuk zorgt voor gelijkmatige druk waardoor de stof beter getransporteerd wordt.

Bij hoogpolige stoffen zoals velour, fleece, badstof en losgeweven stoffen is het verstandig om een stukje Soluvlies te gebruiken, dit hebben wij op rolletjes van 2,5 cm breed, speciaal voor dit doeleinde.

Bij tricot hebben we er nog een moeilijkheidsgraad bij, namelijk de rek die in de stof zit. Als we daar zo een knoopsgat in zouden maken gaat dit knoopsgat uitrekken met als uiteindelijk gevolg een te groot knoopsgat waar de knoop niet in blijft zitten. Om dit te voorkomen is het raadzaam om een vuldraadje mee te naaien in het knoopsgat. Dit vuldraadje is meestal een wat dikker garen dat aan de knoopsgatenvoet bevestigd wordt en daardoor meegestikt wordt in het knoopsgat. Om het knoopsgat mooi op de tricot te laten liggen en de machine makkelijker de tricot te laten transporteren gebruiken we ook weer een soluvliesje.

En mochten de knoopsgaten met al deze tips nog niet goed lukken, neem dan gerust contact op. Of breng een bezoekje aan de winkel en we helpen je bij het maken van het knoopsgat.

Wij wensen u hele fijne feestdagen en hopen u in het nieuwe jaar weer gezond en creatief in de winkel te kunnen ontmoeten.

Team Rijkers Naaimachines

eerdere berichten

nieuwsbrief november 2021

De feestmaanden staan weer voor de deur. Misschien bent u al heerlijk bezig om cadeautjes te maken voor de kinderen of kleinkinderen om in de schoen te doen of voor onder de kerstboom. Maar u kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor kant-en-klare cadeautjes. Wat dacht u van een goede stoffenschaar, een dubbelzijdige garenbox, wonderclips, spelden of een klosje garen om een cadeautje mee op te leuken.
U bent bij ons altijd van harte welkom. Wij houden ons aan de voorgeschreven maatregelen van het rivm voor uw en onze gezondheid. Bij twijfel kunt u altijd eerst telefonisch contact met ons opnemen: 0413-363293

Voetje van de maand november

Open borduurvoet voor het maken van siersteken
De open borduurvoet is een echt multitalent. De voet is geschikt voor het opnaaien van applicaties, zoals elastische bandjes en sierbanden. Ook cirkelborduurwerk en het naaien van rechte en gebogen lijnen of hoeken kunt u met deze voet uitvoeren. Door de trapeziumvormige, grote uitsparing kan de stof ongehinderd getransporteerd worden. Zo kan de borduurvoet goed over compacte borduurpatronen glijden. De uitsparing garandeert bovendien een goed zicht op het naaibereik. Ontdek nu de open borduurvoet  en creëer unieke versieringen en decoraties.
Bij Bernina is dat voet 20 en voet 56 met een coating waardoor de voet makkelijk over stroeve materialen gaat. Bij Janome is dat voet F2, Bij Brother is deze voet verkrijgbaar in een metalen of kunststof versie. Deze maand zijn deze voetjes bij ons met 15 % korting te verkrijgen.
Voor iedereen die een borduurmachine of borduumodule heeft of daarin geïnteresseerd is:

Tip van de maand

Verstevigen voor borduren met de borduurmodule/ borduurmachine
Veel mensen hebben een borduurmachine of een borduurmodule bij hun naaimachine. Het  resultaat van je borduurwerk is afhankelijk van de versteviging die je gebruikt. Uw stof moet altijd verstevigd worden als u gaat borduren.
De versteviging is afhankelijk van uw borduurwerk. Heeft u borduurwerk met veel steken dicht naast elkaar, dan moet u meer verstevigen dan bij een borduurwerk met weinig steken naast elkaar. Ook is de versteviging afhankelijk van de soort stof. Het is de bedoeling dat de stof en het verstevigingsmateriaal  mooi glad en strak (niet uitgerekt) in de borduurring zit.

Niet rekbare stoffen
Niet rekbare geweven stoffen, dunne katoen, borduurvilt etc. kun je gewoon met scheurvlies inspannen en dan borduren. Hoe dunner de stof hoe beter je moet verstevigen.

Rekbare stoffen
Elastische materialen moet je speciaal behandelen, d.w.z. dat je behalve dat je de stof met het steunmateriaal inspant  je het ook moet fixeren zodat hij niet gaat schuiven. Om schuiven te voorkomen gebruik je  zelfklevend plakvlies of opstrijkbaar vlies.  Als je niet scheurbaar vlies gebruikt moet je plakspray gebruiken om de stof te fixeren. Om de stof extra goed en glad onder de machine door te laten gaan kun je ook nog wateroplosbaar vlies boven op de stof inrijgen.
Eveneens is de naald die gebruikt word met borduren van belang. Gebruik een (speciale) borduurnaald of een stretchnaald als je met tricot werkt.

Lees hieronder welke verschillende verstevigingsmaterialen er zijn en waarvoor ze gebruikt worden.

De keuze van versteviging is persoonlijk maar hieronder enige richtlijnen voor het gebruik van versteviging:

Opstrijkbaar scheurvlies
Totaly stable, Heatsealpapier
Deze strijk je op de achterkant van de stof en dan span je het geheel in de ring. Opstrijken is wel een extra handeling maar werkt in het algemeen goed mits het vlies de juiste stevigheid voor het te borduren materiaal heeft. Geschikt voor rekbare materialen.

Zelfklevend vlies
Vliesofilm, Filmoplast, Cotton fix  
Dit is een vlies  met een zelfklevende plaklaag. Er zit een beschermlaag op die je voor gebruik gedeeltelijk of helemaal moet verwijderen, je spant dan alleen het zelfklevende vlies in de ring. Dit vlies kun je gebruiken voor stoffen die je niet in de ring wilt of kunt spannen zoals kragen of zakken. Verwijder dit vlies direct na borduren. Hoe langer het vlies vast zit hoe moeilijker het te verwijderen is.

Scheurvlies
Stik en Trek, Cotton soft
Dit is een dun vlies dat je samen met je stof inspant. Eventueel kun je je stof met een plakspray aan dit vlies vastplakken. Zoals de naam al zegt: dit vlies kun je na het borduren wegscheuren. Geschikt voor oa. canvas, flanel , leer, zijde, handdoeken …

Knipvlies
Mesh, Cut away
Dit is een dun vlies dat je samen met je stof inspant. Eventueel kun je je stof met een plakspray aan het vlies vastplakken. Dit vlies moet je langs je borduurpatroon wegknippen. Oa. geschikt voor jeans, linnen, fleece, sweaters, velours.

Wateroplosbare versteviging.
Soluvlies, Avelon
Dit is vaak een dun vlies dat gebruikt wordt bovenop de stof. Of als je kant wilt borduren wordt dat in de ring ingespannen. Dit is o.a. gebruikt bij velours, handdoeken, sweaters, fleece; als bovenlaag om de steek niet te laten verdwijnen in de stof.

Tijdelijke plakspray

Als je met een scheurvlies of knipvlies werkt en je wilt je stof niet in de ring inspannen kun je tijdelijke plakspray gebruiken. Je spant dan het verstevigingsmateriaal in de ring en spuit een beetje plakspray op het verstevigingsmateriaal. Spuit niet vlakbij je machine. Ongewild komt er dan lijm op je machine terecht. Komt er plakspray op je borduurring te zitten dan kun je die schoonmaken met een sopje.

Nog wat laatste tips:

 • Hoe dunner de stof en hoe meer steken het patroon heeft, des te meer steun je door het verstevigingsmateriaal moet geven.
 • Hoe meer rek in een stof zit en hoe dunner deze is, hoe minder rekbaar en hoe steviger je steunmateriaal moet zijn.
 • Het is altijd beter om te veel dan te weinig te verstevigen... Een mislukt project is nooit leuk.
 • Is een borduurpatroon stug, dan ligt het meestal aan de manier hoe deze gedigitaliseerd is en niet aan het steunmateriaal.

Voor aanschaf van verschillende steunmaterialen en advies over het gebruik hiervan kunt u altijd terecht in onze winkel.

nieuwsbrief oktober 2021

Het najaar is weer aangebroken, de lange avonden staan weer voor de deur dus hopelijk ook wat meer tijd om lekker achter de naaimachine, borduurmachine, cover- of lockmachine te gaan zitten. Zo kunt u de lange winteravonden besteden aan het maken van uw nieuwe wintergarderobe, of wat leuke woonaccessoires maken, en misschien gaat u wel alvast aan de slag voor de Sinterklaas- of Kerstcadeautjes. Laat u inspireren door de Inspiration van Bernina, Stitch at home of Plot at home voor leuke ideetjes.


Aanvulling in ons assortiment: Brother Inno-is NV880E borduurmachine. Hiermee kunt u bovenstaande cadeautjes heel mooi maken. Tevens hebben wij het nieuwste model, de Brother ScanNCut DX SDX2250D Disney waarmee u leuke cadeautjes uit de Plot at home kunt maken.
Janome bestaat dit jaar 100 jaar. Ter gelegenheid van dit feest heeft Janome kleurrijke machines op de markt gebracht. Wij hebben de roze in de winkel. Om te vieren dat Janome 100 jaar bestaat geven wij in de maand oktober 15% korting op alle Janome accessoires.

Voetje van de maand

De jeansvoet #8 is geschikt voor naden met rechte steken in dikke, harde materialen zoals jeansstof, linnen of zeildoek. In combinatie met de rechtstiksteekplaat met het steekgat heeft de naald veel stabiliteit terwijl de vlakke voetzool het glijden over de dikke stoflagen vergemakkelijkt. Maar ook voor rechte steken op middelzwaar en dun materiaal is de jeansvoet #8 ideaal. Met deze voet kunt u alleen uw rechte steek gebruiken. Heeft u een machine met dubbeltransport dan is voet 8D hiervoor geschikt.

Tip van de maand

Vindt u het Madeira overlock garen ook zo mooi? Maar weet u niet wat u hiermee kunt doen? Het is veelzijdig inzetbaar. U kunt het garen gebruiken om op te stikken met bernina voetje 6, u kunt het op de spoel gebruiken met een speciaal spoelhuis of u kunt het op uw lockmachine gebruiken. Maar hoé doe je dat dan op je lockmachine? Je stelt de lockmachine in op het maken van een platte naad. Dit kan met 3 of met 2 draden. Het dikkere garen wordt op de bovengrijper gebruikt en de spanning wordt verlaagd. Eveneens moet de spanning van de naalddraad verlaagd worden en de spanning van de ondergrijper moet verhoogd worden. Hoeveel de spanning verlaagd of verhoogd moet worden is afhankelijk van de stof en welk type lockmachine u heeft.

Mocht u in het bezit zijn van een lockmachine met inblaas-systeem dan kan deze dikke draad met behulp van het  inrijghulpje door het inblaassysteem getrokken worden. Raadpleeg hiervoor uw handleiding of neem met ons telefonisch contact op, of breng een bezoekje aan onze winkel. Een van onze collega’s kan het u uitleggen of voordoen.

Ons motto van van de maand:
Het mooiste geschenk is jouw glimlach

Service staat bij ons hoog in het vaandel, of het nu gaat om een aanschaf of uitleg van een machine, onderhoud of reparatie: wij zijn pas tevreden als u met een glimlach de winkel verlaat.

Zin in een actie?

In de maand oktober hebben we een hele leuke actie op facebook waarbij u een mooie garenbox twv. € 350,00 kunt winnen. Houd onze facebookpagina dus in de gaten. Like ons en u blijft altijd op de hoogte.

nieuwsbrief september 2021

Nieuw in ons assortiment

Pfaff: Admire air 700, een combinatiemachine lock en cover.
Janome: Cover pro 3000, een mooie top cover stitchmachine, waarbij u de keuze heeft om een gewone coversteek te maken of een top coversteek. Wanneer u nieuwsgierig bent geworden naar deze machines dan kunt u deze natuurlijk bij ons in de winkel komen bewonderen.

Wist u dat:

Er bij Claudia’s Stoffen Podium workshops gegeven worden? Informeer bij haar wat de mogelijkheden zijn. Mocht u aan zo’n workshop deelnemen, zorg er dan wel voor dat uw machine in orde is en zijn onderhoudsbeurt op tijd heeft gehad, dat voorkomt teleurstellingen tijdens de les.

Voetje van de maand

Borduurvoet 6 van Bernina. Deze voet is geschikt voor kordonnaden en dikke steeksoorten omdat hij een grote uitsparing heeft aan de achterkant van de voet waardoor de steek makkelijk onder de voet vandaan komt. Tevens heeft deze voet een opening in het midden waar een garen of rimpelelastiek mee vastgezet kan worden. En deze maand met 15% korting bij ons te verkrijgen.

Tip van de maand

Goede naaimachinenaalden zijn heel belangrijk. Ze beïnvloeden de steek van de naaimachine als je een verkeerde of beschadigde naald gebruikt.


Wanneer is de naald beschadigd? Als je per ongeluk een keer op een speld of tandje van een rits hebt genaaid. Dan zit er vaak een braampje aan de naald of is het puntje eraf. Als je soms over een dik hard stuk naad gaat wil de naald ook wel eens krom buigen, ook  dan is de naald beschadigd zonder dat je het ziet. Ook door langdurig gebruik krijg je slijtage aan de naald. Als je de naald hoort tikken in de stof is het zeker tijd om hem te vervangen. Een naaimachinenaald gaat gemiddeld 8-16 naaiuren mee. Dus vervang deze op tijd.


Hoe weet je of je de juiste naald gebruikt?  Een naaimachinenaald kies je op grond van naaigaren en stof. Er zijn verschillende kwaliteiten naaigaren te koop. Zorg ervoor dat je altijd een goede kwaliteit naaigaren koopt, liefst bij de vakhandel. Is je garen pluizig en onregelmatig, gebruik het dan niet op je naaimachine. De pluisjes  gaan in je machine zitten en je steek kan onregelmatig worden omdat je garen onregelmatig is. Ieder merk garen heeft zijn eigen dikte. Ieder type naald heeft zijn eigen dikte. Zorg ervoor dat het garen goed in de schacht van de naald past. Als het garen niet goed in de schacht van de naald past,  krijg je geen mooie of goede steek. Bij gewoon naaigaren gebruik je dus  een naald 80 of 90. Hoe dikker het garen hoe dikker de naald. Dus ga niet met doorstikgaren een naald 75 of 80 gebruiken. Voor doorstikgaren kun je het beste een naalddikte 100 of 110 gebruiken. Als je eenmaal de juiste dikte hebt bepaald kun je gaan kiezen welk type naald er bij de stof past. Ieder type naald heeft zijn eigen ontwerp. Er zijn universele naalden voor de meeste katoenen stoffen, daarnaast is er de jeansnaald, stretchnaald, microtexnaald, borduurnaald … enz.


Iedere Schmetz naald heeft ook  een kleurmarkering: zie hieronder het schema. Zo kun je makkelijk zien welke type naald je hebt en welke dikte deze heeft. Een tip is om het doosje van de naald bijvoorbeeld boven op de machine te leggen. Wanneer je een naald moet wisselen dan kun je hem meteen weer in het juiste doosje terugstoppen.

Mocht je er niet uitkomen welke naald je moet gebruiken, kom dan gerust langs en laat je adviseren door een van onze medewerkers. Deze maand kunt u bij ons Schmetz naaimachinenaalden kopen met 15% korting.

Groeten,
Team Rijkers Naaimachines

nieuwsbrief oktober 2021

Het najaar is weer aangebroken, de lange avonden staan weer voor de deur dus hopelijk ook wat meer tijd om lekker achter de naaimachine, borduurmachine, cover- of lockmachine te gaan zitten. Zo kunt u de lange winteravonden besteden aan het maken van uw nieuwe wintergarderobe, of wat leuke woonaccessoires maken, en misschien gaat u wel alvast aan de slag voor de Sinterklaas- of Kerstcadeautjes. Laat u inspireren door de Inspiration van Bernina, Stitch at home of Plot at home voor leuke ideetjes.


Aanvulling in ons assortiment: Brother Inno-is NV880E borduurmachine. Hiermee kunt u bovenstaande cadeautjes heel mooi maken. Tevens hebben wij het nieuwste model, de Brother ScanNCut DX SDX2250D Disney waarmee u leuke cadeautjes uit de Plot at home kunt maken.
Janome bestaat dit jaar 100 jaar. Ter gelegenheid van dit feest heeft Janome kleurrijke machines op de markt gebracht. Wij hebben de roze in de winkel. Om te vieren dat Janome 100 jaar bestaat geven wij in de maand oktober 15% korting op alle Janome accessoires.

Voetje van de maand

De jeansvoet #8 is geschikt voor naden met rechte steken in dikke, harde materialen zoals jeansstof, linnen of zeildoek. In combinatie met de rechtstiksteekplaat met het steekgat heeft de naald veel stabiliteit terwijl de vlakke voetzool het glijden over de dikke stoflagen vergemakkelijkt. Maar ook voor rechte steken op middelzwaar en dun materiaal is de jeansvoet #8 ideaal. Met deze voet kunt u alleen uw rechte steek gebruiken. Heeft u een machine met dubbeltransport dan is voet 8D hiervoor geschikt.

Tip van de maand

Vindt u het Madeira overlock garen ook zo mooi? Maar weet u niet wat u hiermee kunt doen? Het is veelzijdig inzetbaar. U kunt het garen gebruiken om op te stikken met bernina voetje 6, u kunt het op de spoel gebruiken met een speciaal spoelhuis of u kunt het op uw lockmachine gebruiken. Maar hoé doe je dat dan op je lockmachine? Je stelt de lockmachine in op het maken van een platte naad. Dit kan met 3 of met 2 draden. Het dikkere garen wordt op de bovengrijper gebruikt en de spanning wordt verlaagd. Eveneens moet de spanning van de naalddraad verlaagd worden en de spanning van de ondergrijper moet verhoogd worden. Hoeveel de spanning verlaagd of verhoogd moet worden is afhankelijk van de stof en welk type lockmachine u heeft.

Mocht u in het bezit zijn van een lockmachine met inblaas-systeem dan kan deze dikke draad met behulp van het  inrijghulpje door het inblaassysteem getrokken worden. Raadpleeg hiervoor uw handleiding of neem met ons telefonisch contact op, of breng een bezoekje aan onze winkel. Een van onze collega’s kan het u uitleggen of voordoen.

Ons motto van van de maand:
Het mooiste geschenk is jouw glimlach

Service staat bij ons hoog in het vaandel, of het nu gaat om een aanschaf of uitleg van een machine, onderhoud of reparatie: wij zijn pas tevreden als u met een glimlach de winkel verlaat.

Zin in een actie?

In de maand oktober hebben we een hele leuke actie op facebook waarbij u een mooie garenbox twv. € 350,00 kunt winnen. Houd onze facebookpagina dus in de gaten. Like ons en u blijft altijd op de hoogte.

nieuwsbrief augustus 2021

Allereerst willen wij iedereen bedanken voor de vele felicitaties die wij mochten ontvangen voor ons 102-jarig bestaan. Ons Rad van Fortuin was een enorm succes en de hoofdprijs (10 jaar gratis onderhoud) is er vele malen uitgegaan. Wij wensen ook iedereen heel veel plezier met zijn of haar nieuwe machine en de prijs.

Heeft u het ook gezien? Vorige maand is Claudia’s stoffenpodium feestelijk geopend. Onze vaste medewerkster Marion had de eer om het lint door te mogen knippen. Wat is het fijn om weer een stoffenwinkel in de buurt van onze naaimachinewinkel te hebben! Nu kunt u een bezoek goed combineren.

Accessoire van de maand augustus

Deze maand staat het patchworkvoetje 37 van Bernina en voetje O van Janome in de spotlights. Deze voet is in de maand augustus met 15% korting bij ons te verkrijgen. Brother en Husqvarna hebben ook een 1/4inch patchworkvoetje voor het precisiewerk bij patchwork, voorzien van drie markeringen die op gelijke afstand van elkaar zijn aangebracht. De markeringen bieden u een optimale oriëntatie, bijvoorbeeld tijdens het haaks inzetten van delen tijdens het patchworken.

Terug van weggeweest

De dubbeldekker naaigarenbox is weer terug van weggeweest en bij ons te verkrijgen. Een mooie garenbox om uw garen ordelijk op te bergen. Ook hebben we enkele garenboxen in verschillende maten met flexibele vakindeling.
Als u op de hoogte wilt blijven van acties en leuke weetjes, like en deel ons dan op Facebook, we zouden dat erg waarderen.

nieuwsbrief juli 2021

Het lijkt net of we weer allemaal nieuwe klanten in de winkel  hebben, maar wat is het fijn om al jullie blije gezichten weer te zien zonder mondkapje. Wel houden we nog zo veel mogelijk afstand volgens de richtlijnen van het rivm.

Juli is Feestmaand: wij vieren ons 102-jarig bestaan! Dit doen wij liefst samen met u: iedere klant met een besteding vanaf € 10,00 ontvangt een kleine attentie. Maar als u tijdens onze Feestmaand een nieuwe machine koopt bepaalt u zelf uw prijs. Wij hebben het originele rad van fortuin in de winkel staan, speciaal aangepast aan de wensen die er zijn voor onze machines. Deze prijzen variëren  van 10 jaar lang gratis onderhoud op uw machine tot een setje naaimachinenaalden. Dus vier het feestje met ons mee!

Bent u een fanatieke naaister en wilt u een naaimachine meenemen op vakantie? Vervoer deze dan veilig in een goede tas of koffer. De meest veilige plaats om uw naaimachine in de auto te vervoeren is achter de voorstoelen op de bodem. Heeft u een grote machine die u liever niet meeneemt op vakantie dan zijn er altijd nog kleine, lichte en handzame machines te koop. Denk hierbij aan o.a. Brother A16, Janome M30A of een Juki 53E.

Mocht u vragen hebben over uw (pas) aangeschafte naai-, lock-, cover- of borduurmachine dan staat er ook in de vakantieperiode altijd iemand voor u klaar om u te helpen.

Ons team wenst u een fijne zomer.

nieuwsbrief juni 2021

We hopen dat jullie allemaal veel plezier beleven aan jullie naai-borduur-cover machine. Voor vragen staan wij altijd graag voor u klaar. Het is belangrijk om uw machine 1 keer per jaar extra aandacht en onderhoud te laten geven. Ook daarvoor kunt u  bij ons terecht.

Voetje van de maand

Het Bernina voetje van de maand is het rolzoomvoetje 69, in de maand juni is dit voetje met 15% korting bij ons in de winkel te verkrijgen. Wij verruimen de actie, deze geldt bij ons voor alle rolzoomvoetjes.

Nieuw

Nu bij ons nieuw in het assortiment de allernieuwste  Bernina 890 cover/lock machine, met inblaassysteem waarmee inrijgen een peulenschilletje word. Tevens  is het ombouwen van de machine  van cover naar lockmachine  en weer terug erg makkelijk te doen. En natuurlijk heeft deze combinatie machine de  mooie steekkwaliteit die we van Bernina gewend zijn.

Nieuw

De nieuwe Stitch at Home zomer 2021 met weer leuke projecten voor op de borduurmachine is weer uit en bij ons verkrijgbaar.

Nieuw

Vanaf 30 juni in Veghel op steenworp afstand van onze winkel Claudia’s Stoffen Podium.  Hieronder stelt Claudia zich aan u voor en vertelt wat zij van plan is.

Claudia’s Stoffen Podium
Wie ik ben en wat ik doe!

Ik ben opgeleid in de detailhandel textiel. Na diverse banen in de kledingindustrie, start ik binnenkort als zelfstandig ondernemer met mijn Kinder- en Modestoffenwinkel in Veghel.

Het balletje kwam aan het rollen toen ik mijn oude hobby weer ging oppakken en naailes wilde gaan geven. De eerste stap was de aanschaf van een nieuwe lock- en naaimachine. Op deze zoektocht kwam ik al snel bij Leo Rijkers terecht. Ik was enorm onder de indruk van zijn klantvriendelijkheid en van zijn gedrevenheid. Ik ben helemaal geslaagd voor mijn machines en bij de kassa werd er ineens geroepen ... "open toch een stoffenwinkel, hier in Veghel, en geef van daaruit naailes. Daar hebben we in Veghel echt behoefte aan." En ik zei meteen OKAY, en ging ervoor. Gewoon, omdat het kon en goed voelde. Nu kijk ik uit naar een fijne samenwerking met Rijkers Naaimachines.

Vanaf dat moment kwam alles in een stroomversnelling en open ik op 30 juni mijn winkel in de Hoofdstraat 49.

De naam is Claudia’s Stoffen Podium. Ik zal dames- en kindermodestoffen gaan aanbieden in thema’s en sets, zoals ik ook met collecties werkte. Klantenservice staat bij mij hoog in het vaandel. Ik wil niet alleen modestoffen verkopen, maar ook trendvolgend de klant helpen om ideeën om te zetten naar eigen stijl en behoefte. Podium: omdat ik mensen graag mee wil nemen in mijn enthousiasme, een Podium wil bieden voor het geven van naailessen in mijn winkel, of het organiseren van workshops, voor jong en oud enz enz enz.! Bedenk het maar, ik sta open voor jullie ideeën.

Mijn website is op dit moment nog in de maak. Hierop en via Instagram en Facebook zal ik binnenkort de openingstijden van de winkel en nieuwe ontwikkelingen bekend maken.

Graag zie ik jullie binnenkort in mijn winkel, de koffie staat altijd klaar.

Lieve groeten,

Claudia van den Hoven  telefoon:  06 2732 8683

Wij wensen u alvast een fijne vakantie toe met veel creatieve inspiratie en graag tot ziens in de winkel.

Groeten,
Team Rijkers Naaimachines

nieuwsbrief mei 2021

Heel langzaam aan lijkt alles weer een klein beetje op het oude te gaan lijken. Het is sinds afgelopen woensdag niet meer nodig om een afspraak te maken, u kunt gewoon weer spontaan naar binnen lopen zolang u daarbij de geldende coronaregels in acht neemt. Maar mocht u liever een afspraak willen maken dan is dat nog steeds mogelijk! We kunnen dan een tijdblok voor u in de winkel reserveren zodat we u uitgebreid te woord kunnen staan!

Geweldige Moederdag actie!

Kent u iemand die door de afgelopen coronatijd helemaal enthousiast is geworden over het werken achter de naaimachine maar helaas nog geen goede machine ter beschikking heeft? Dan hebben we nu een prachtige startersmachine in de aanbieding! In de winkel hebben we de Janome M30A voor u staan. Dit is een computergestuurde naaimachine met maarliefst 30 steken en 5 jaar garantie. Normaal kost deze € 349,- maar nu mag deze machine de winkel uit voor slechts € 299,-! Wees er snel bij want de voorraad is beperkt.

En mocht u nu geïnteresseerd zijn in bovenstaande machine dan kunnen we deze misschien nog leuker voor u maken.

We hebben namelijk harde naaimachinekoffers in kunnen kopen waar deze machine geweldig in past. Deze koffers hebben de volgende binnenmaten: hoogte 35 cm, breedte 40 cm en diepte 19 cm. Hij is hierdoor geschikt voor de kleinere naaimachines van Juki, Brother minime en de Janome M30D. Deze koffers kosten normaal € 32,- maar ze mogen nu verkocht worden voor slechts € 17,50. Dus heeft u nog geen goede koffer voor uw machine, meet hem snel op en wie weet past hij perfect in deze koffer.

Voetje van de maand voor de Bernina en Juki lockmachines.

Deze maand is de elastiekvoet voor de lockmachines het voetje van de maand. Dit voetje is onmisbaar als je veel met elastiek werkt. Het elastiek wordt namelijk gelijkmatig uitgerekt door het voorste gedeelte van het lockvoetje en het meer of minder uitrekken kun je hiermee ook meer afstellen.
Ideaal wanneer je bijvoorbeeld veel lingerie, zwemkleding of balletpakjes maakt.

nieuwsbrief april 2021

Wat fijn dat u onze nieuwsbrief weer leest!

Mocht u onlangs een mooie nieuwe machine bij ons gekocht hebben en nog vragen hebben óf als er iets niet lukt, schroom dan niet! Dit gaat nog wel op afspraak, belt u ons op (0413) 363 293, dan kunnen we dit voor u inplannen. Wij helpen u graag met eventuele tips en tricks. Er staat iedere dag een deskundig team voor u klaar om u te helpen. Gelukkig mogen we na 3 maanden lockdown ook weer naaimachinelessen geven. Natuurlijk volgen we hiervoor alle geldende corona-maatregelen.

Heeft u de machine al wat langer dan kunt u bij ons terecht voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Dit is van groot belang om lang plezier te kunnen hebben van uw naai-, lock-, cover- of borduurmachine.
Wij hebben ons magazijn vergroot met een kleine 40 vierkante meter zodat wij alle machines op voorraad kunnen hebben en direct aan u kunnen leveren. Wij zijn tenslotte niet voor niets officiële dealer van alle merken naaimachines Anker, Babylock, Bernette, Bernina, Brother, Husqvarna, Janome, Juki, Lewenstein, Pfaff en Singer!

Bernina voetje van de maand april: rolzoomvoetje

Met dit voetje kunt u heel mooi smalle zoompjes maken in o.a. jurken, rokken en sjaals. Deze naaivoet is in verschillende zoombreedtes te verkrijgen. Deze maand kunt u dit voetje voor uw Berninamachine met 15% korting bij ons aanschaffen.

Nieuw in ons assortiment
 • Mettler doorstikgaren in maar liefst 48 kleuren! Als je dit garen gaat gebruiken adviseren wij u de naald met dikte 100 te gebruiken voor een mooie steek.
 • Mooie ruime lockmachine-tassen met een gezellig stipmotief in de kleuren zwart, rood en blauw om uw machine veilig in te vervoeren. Voor € 39,95

Vriendelijke groet,
Team Rijkers

nieuwsbrief maart 2021

Vanaf woensdag 3 maart bent u voor verkoop-op-afspraak weer van harte welkom bij ons in de winkel. Vindt u het toch nog niet prettig om in de winkel te komen kijken naar een nieuwe machine, dan mag u altijd bellen voor een verkoopafspraak bij u aan huis. Belt u ons op (0413) 363 293, dan kunnen we dit voor u inplannen. We hanteren vaste verkoopblokken zodat we u uitgebreid te woord kunnen staan en enthousiast kunnen maken over onze prachtige machines.

Vanaf volgende week woensdag mogen we eindelijk ook weer les gaan geven in de winkel. Natuurlijk volgens alle richtlijnen en volkomen veilig.

Volgende week woensdag ligt ook de nieuwe Stitch at Home weer in onze winkel. Deze keer met  veel leuke voorjaarsgerelateerde zelfmaakideeën! U kunt dit leuke blad natuurlijk altijd reserveren zodat u het niet hoeft te missen.

Bernina accessoire van de maand maart

Deze keer hebben we geen voetje van de maand maar een speciaal spoelhuis voor bobbinwork. Dit is een spoelhuis zonder spanning waarop u dikker garen kunt spoelen. U gebruikt het spoelhuis om uw stof te verfraaien met siersteken waarbij u door het dikke garen aan de onderkant te gebruiken het effect krijgt dat het dikke garen op de stof ligt. Als het ware stikt u met de bovendraad de onderdraad vast. U kunt hiermee hele fraaie stofversieringen maken.
Let op: dit spoelhuis is alleen te gebruiken voor de laatste Bernina 4, 5 en 7 serie.
Bobbinwork met Bernina
Dit spoelhuis kost € 95,99, alleen in de maand maart is dit spoelhuis met 15% korting te verkrijgen.

Nieuw kassasysteem

De afgelopen weken hebben we gebruikt om ons nieuwe kassasysteem te leren kennen. Wat een mooi systeem is dat! We kunnen nu heel makkelijk uw machine opzoeken en de geschiedenis van uw machine bijhouden. Zo hebben we alle belangrijke gegevens in een overzicht bij de hand en kunnen we u zo goed mogelijk adviseren.
We hopen u snel weer bij ons in de winkel te mogen begroeten!

Vriendelijke groet,
Team Rijkers.

nieuwsbrief februari 2021

Wij willen jullie allereerst bedanken dat jullie de weg naar onze winkel nog steeds goed kunnen vinden in deze bijzondere coronatijd. We staan graag voor je klaar om de reparaties, onderhoud en eventuele bestellingen te verzorgen. Vanaf dinsdag 9 februari zijn wij weer open van 9.00 tot 18.00 voor het halen en brengen van machines om te repareren en het ophalen van eerder geplaatste bestellingen via telefoon of e-mail.

Misschien vraag je je af wat wij doen tijdens de corona-lockdown?
We zitten niet stil! Jullie brengen veel machines voor reparatie en onderhoud, we zijn zeer dankbaar dat dit gewoon door kan gaan. Ook maken we schoon schip in onze winkel. Zo hebben we bijvoorbeeld van alle spoeltjes die hier in de winkel lagen het garen verwijderd. Natuurlijk is het zonde om dit weg te gooien en zo ontstond ons Covid-19 project. Het garen hebben we op een laag stof uitgespreid; daaroverheen een laag Soluvlies gelegd en toen hebben we alle garens vastgestikt in een bloemenmotief. Het Soluvlies uitgespoeld en kijk eens: wat een prachtig resultaat! De letters zijn met de scan’n cut aangebracht. Met dit project sloegen we 2 vliegen in 1 klap. We hebben onze kennis van de machines verbreed en hebben een mooi aandenken aan deze bijzondere tijd gemaakt. Als de lockdown voorbij is kunt dit mooie kunstwerk komen bezichtigen in de winkel en er alle vragen over stellen die u maar heeft.

Brother

Naast het maken van dit kunstwerk hebben we ook wat aanpassingen gedaan in de winkel. Zo heeft de kinderhoek in de winkel plaats moeten maken voor een eigen hoek voor het merk Brother. Ook zijn de lock- en covermachines apart geplaatst zodat ze nu per type machine de aandacht kunnen krijgen die zij verdienen. Wij kunnen niet wachten om dit in de winkel aan jullie te laten zien.

Bernina nieuws

Als eerste naaimachinedealer in Nederland hebben wij de kans gekregen om de spiksplinternieuwe Bernina overlock 850 te testen. Deze overlock werkt op de hoogste maximale snelheid die op dit moment bereikt kan worden, met de Zwitserse precisie waar Bernina bekend om staat. Deze lockmachine wordt in de loop van het jaar in Nederland geïntroduceerd en dan is het toch wel een groot genot dat je hier al even mee mag werken en vooral de machine kan testen tot in de fijnste details. Via de nieuwsbrieven houden we u op de hoogte wanneer deze topper bij ons in de winkel te koop is.

Voetje van de maand #22

De Koordvoet met 3 gleuven #22 is ideaal voor het tegelijkertijd opnaaien van meerdere garens, wollen draden of koorden. Daardoor ontstaat in een handomdraai een decoratief bandeffect op kledingstukken en woonaccessoires. Door de draaibare grendel aan de bovenkant houdt de koordvoet de koorden zeker op hun plaats en verhindert zo dat tijdens het naaien het garen in de war raakt. Het resultaat: een mooie en gelijkmatig bewerkte applicatie! Ontdek nu de Koordvoet met 3 gleuven #22. In de maand februari is deze voet met 15% korting te verkrijgen.

Blijf allemaal gezond in deze bijzondere tijd en hopelijk kan de winkel binnenkort weer gewoon open.

Vriendelijke groet
Team Rijkers

januari nieuws

Wij wensen iedereen een heel gezond en creatief 2021!

In dit nieuwe jaar staan wij weer graag voor u klaar met een goed advies voor mooie nieuwe naai-, lock-, cover- en borduurmachines.

Natuurlijk zijn we er in 2021 ook voor onderhoud en reparaties aan uw machines.

Tijdens deze corona-periode is onze winkel enkel geopend voor het brengen en afhalen van reparaties. Mocht u iets anders nodig hebben dan kunt u dat telefonisch of via e-mail bij ons bestellen. Wij sturen dan het  pakketje naar u op, of bezorgen uw bestelde nieuwe naaimachine aan huis. Tijdens de lockdown zijn wij geopend: dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 uur. Tijdens onze openingstijden kunt u bij ons terecht voor uw vragen en bestellingen.

Even voorstellen:

Vanaf januari kom ik, Ilse van den Hurk, Team Rijkers versterken. Ik heb verschillende vakopleidingen gedaan en ben door mijn kennis een aanvulling in het team. Ik ben blij dat ik nu de kans krijg om in dit fijne team te morgen werken.

Welkom Ilse in Team Rijkers!

Acties

Er zijn voor 2021 prijsverhogingen aangekondigd in de naaimachinewereld. In de maand januari 2021 hanteren wij nog de prijzen van 2020. Daarbij krijgt u, als u bij ons een naaimachine aanschaft, ook nog eens een opbergbox cadeau. Zolang de voorraad strekt!

Bernina voetje van de maand  #9

Met de stopvoet #9 gaat het stoppen van kleine gaatjes en scheuren bijna vanzelf. Het mechanisme met de verticale veer drukt de stof goed aan. Daardoor vermijdt u dat de stof tijdens het naaien omhoog getrokken wordt en bent u verzekerd van een mooie steek. Dankzij zijn bijzondere vorm is de stopvoet #9 ook uiterst geschikt voor borduren uit de vrije hand, quilten en het bevestigen van mooi kant en monogrammen. Deze maand krijgt u 15% korting op deze mooie functionele voet.

In deze maand verlengen we ook nog de tijdschriftenactie.  

De Plot at Home, Inspiration en Stitch at Home zijn nog steeds te verkrijgen onder het motto “3 halen 2 betalen”. (Het goedkoopste tijdschrift krijgt u gratis.)

December nieuws

Bernina Voetje van de maand December is de BSR voet


De BSR voet (Bernina steek regulator) is een heel bijzonder Bernina accessoire voor op u Bernina naaimachine en veel meer dan een gewone naaivoet, het is namelijk een computer systeem. Met de BSR voet is het mogelijk om bij een verzonken transport uit de vrije hand te borduren. Met de transporteur naar beneden kan de gebruikster alle naairichtingen van de machine benutten. Bij elke steek bij het naaien uit de vrije hand wordt dankzij de BSR voet precies even lang en het stekenpatroon is mooi regelmatig. Bekijk onderstaand filmpje en laat je inspireren. De hele maand december is het BSR voetje verkrijgbaar met 15% korting.

Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer aantrekkelijke eindejaarsacties. Kom kijken in de winkel en laat je verrassen.

Tussen kerst en oud en nieuw doen we dit jaar heel erg gek. Wij geven in die week maar liefst 15% korting op alle accessoires voor de naaimachine en lockmachine. Wat staat er bij u al heel lang op uw verlanglijstje?

nieuwsbrief november 2020

Naaiwedstrijd

Vanwege het enorme succes hebben wij de beoordeling van de tassen wat uit moeten stellen om een echte prijswinnaar aan de kunnen wijzen. De beoordeling was ontzettend moeilijk vanwege de diversiteit van de tassen: de ene nog mooier dan de andere. Tassen met huisjes, mondkapjes, konijnen, schapen, slangen, patchwork, borduurwerk, gerecycled materiaal… Iedere tas heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen schoonheid!

De winnares van de Bernina L460 lockmachine twv. €1099,- is geworden:

Riet van de Meerakker

2de prijs: garenkoffer met Kai schaar twv. € 380,00
Willemien Gerrits uit Nijverdal

3de prijs: garenkoffer twv. € 320,00
Dimphie de Werd uit Sint Michielsgestel

Originaliteitprijs: Een tas die omgetoverd kan worden tot rok.
Daniëlle Nabuurs

Bijzonder jong talentprijs: tas in de vorm van haar lievelingsdier: een konijn
Sanne

En omdat we eigenlijk een top 10 hadden samengesteld krijgen onderstaande deelnemers een waardebon twv. € 25,00 te besteden in onze winkel:
Carmen Hendriks, Janneke Ludwig, Christien v.d. Horst, Thea van Wanrooij, Michelle Alebeek, Elionne v.d. Brand, Paula Verstraeten, en Suzanne Gruijters.

Nu de naaiwedstrijd is afgelopen kunt u uw tas weer ophalen. Voor iedere deelnemer staat er een leuke verrassing klaar.
Kijk voor alle tassen op onze Facebookpagina.

Aanbieding van de maand november

Deze maand scharen slijpen gratis. Maximaal 3 scharen per persoon.

Bernina voetje van de maand. Band apparaat 88

Het Bandapparaat voor niet-voorgevouwen band #88 is geschikt voor het omboorden van stofkanten met een band. De niet-gevouwen band wordt door de bevestigde geleider geschoven, en precies op de stofkant vastgenaaid. Op deze manier ontstaan gelijkmatige en mooie boorden op woonaccessoires, handwerk en kledingstukken en mondkapjes. Het Bandapparaat voor niet-voorgevouwen band #88 is in drie versies voor bandbreedtes van 28, 32 en 38 mm breedte verkrijgbaar. Voor een perfect resultaat is het gebruik van de passende naaivoet #95 / 95C noodzakelijk.

U kunt bij ons terecht voor een demonstratie van dit mooie apparaat.

Nieuws uit de winkel

Vanaf 1 november komt Mieke ons team voor 3 dagen per week versterken. Velen van jullie zullen haar al wel kennen van de machinelessen die ze al enige tijd bij ons geeft. We zijn heel erg blij met deze vakbekwame versterking. Welkom Mieke!

nieuwsbrief oktober 2020

Breiwolvoet #12/12C  met 15% korting

De ene zijde van de zool is langer dan de andere waardoor het aan elkaar naaien van tricot, het opnaaien van dikke koorden, parelsnoeren en pailletten in een handeling maken en innaaien van paspels gedaan kan worden. Daarnaast is de breiwolvoet #12C een populaire naaivoet voor het bevestigen van dikke koorden en pailletten – hiermee kunt u stijlvolle versieringen op kleding, handwerk en huishoudtextiel creëren.

nieuwsbrief september 2020

Actiemaand september

Lees  onze nieuwsbrief goed, er staan heel veel leuke acties in, voor ieder wat wils.

Naaivoet voor borduren uit de vrije hand  #24

De naaivoet voor borduren uit de vrije hand # 24 biedt een groot aantal voordelen: hij zorgt voor optimaal zicht op het naaibereik, wat makkelijk is bij het volgen van voorgetekende lijnen. Het verticale veermechanisme voorkomt  dat de stof tijdens het borduren omhoog komt of optrekt, daardoor krijgt u een perfecte steekvorming. Met deze naaivoet kunt u een veelvoud aan borduurtechnieken uitvoeren:  monogrammen of borduurwerk met zijden lintjes, garen-schilderwerk of Richelieu-borduurwerk – en ook bij het quilten zorgt het veermechanisme voor veel naaicomfort. Daarmee is de naaivoet voor borduren uit de vrije hand # 24 de beste keuze voor veeleisende naaiprojecten waarbij precisie hoog in het vaandel staat. Deze voet is de hele maand september verkrijgbaar met 15% korting.

Bernina Nieuwtje

Er zijn  leuke Bernina Special Edition-modellen op komst. Twee prachtige nieuwe machines: BERNINA 790 PLUS SE en BERNINA 480 SE. Ze helpen om de designer in jou naar boven te halen.
Ben je nieuwsgierig geworden? Vanaf begin oktober verwachten wij de machines in de winkel en kunnen we u er alles over vertellen én laten zien!

De nieuwe Stitch at home is uit. In dit tijdschrift kunt u alles vinden met leuke borduurprojecten alvast voor sinterklaas en kerst, maar ook borduurpatronen die u ook zou kunnen gebruiken voor tassenwedstrijd. Dit tijdschrift is deze maand bij ons te verkrijgen met 15% korting.

nieuwsbrief augustus 2020

Nieuw in ons assortiment

Denim Doc, laat je jeans er nu nog beter uitzien. Denim Doc garen van Mettler, 70% polyester, 30% katoen. 
Dit garen geeft mooie resultaten van de sluit-, doorstik- en afwerkingsnaden. De polyester kern, omsponnen met katoen, is  de perfecte draad voor het repareren en maken van Jeans. Dit garen is ook geschikt als bovendraad bij matte borduursels. Te verkrijgen in 10 verschillende kleuren of in kitverpakking.

Bernina voetje van de maand

De  rechtsteekvoet met glijzool #53 is speciaal bestemd voor het naaien van stroeve materialen zoals leer, kunststof of zeildoek. De voet glijdt licht over het materiaal en duwt het daarbij goed aan. Daardoor garandeert deze voet precieze naden zonder vouwtjes of rimpels in dikke en dunne materialen. De voet heeft bovendien twee 'tenen' van verschillende breedtes, die als geleidingshulp dienen voor verschillende naadbreedtes. Dankzij de bouwwijze en bijzondere eigenschappen is deze voet ook heel geschikt voor doorstikken. Ontdek 'm nu als professioneel hulpmiddel voor kleine en grote naaiprojecten.
Bernina's rechtsteekvoet met glijzool #53 is in de maand augustus verkrijgbaar met 15% korting.

Deze voet kunt u natuurlijk goed gebruiken als u met onze naaiwedstrijd meedoet en een mooie leren tas wilt maken. Met deze naaiwedstrijd kunt u een Bernina 460 lockmachine winnen!

Naaiwedstrijd

Hoe doet u  mee met onze naaiwedstrijd?

 • Naai zelf een shopper met de afmetingen van de onderstaande afbeelding. Laat je fantasie de vrije loop: varieer met stoffen, recycleer, maak een applicatie, voeg zakjes toe enzovoort. Alles mag!
 • Je mag per persoon 1 tas inleveren.
 • De tas moet zelfgemaakt zijn.
 • Geef de tas af in de winkel tussen 1 oktober en 31 oktober 2020, voorzien van uw naam en telefoonnummer zodat wij u kunnen bellen wanneer u prijs heeft.
 • De tas blijft uw eigendom, we willen deze graag met uw toestemming gebruiken op onze facebook-pagina.

3 november wordt de mooiste, leukste, origineelste tas uitgeroepen tot prijswinnaar en beloond met een mooie  prijs. De prijswinnaars worden persoonlijk benaderd om hun prijs in de winkel op te komen halen. Over de uitslag kan niet gecommuniceerd worden.

nieuwsbrief juli 2020

Naaiwedstrijd!

Wij vinden het erg leuk om jullie creativiteit te zien in verschillende werkstukken en daarom willen wij graag een naaiwedstrijd organiseren. Jullie naaien een tas, een shopper, en nemen het tegen elkaar op.
Haal je machine tevoorschijn, kies leuke stoffen uit en ga aan de slag. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt, iedereen kan meedoen.

Hoe doe je mee?

Naai zelf een shopper met de afmetingen van de onderstaande afbeelding.

Laat je fantasie de vrije loop: varieer met stoffen, recycleer, maak een applicatie, voeg zakjes toe enzovoort. Alles mag, als de tas maar zelf genaaid is.
Je mag met 1 tas per persoon meedoen aan de wedstrijd.
De tas moet zelfgemaakt zijn.
Geef de tas af in de winkel tussen 1 oktober 2020 en 31 oktober 2020, voorzien van uw naam en telefoonnummer zodat wij u kunnen bellen wanneer u prijs heeft.
De tas blijft uw eigendom, we willen deze graag met uw toestemming gebruiken op onze Facebookpagina.

Prijzen

Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen met deze wedstrijd.

1e prijs: Bernina overlockmachine L 460, ter waarde van maar liefst € 1099,00!
Met deze lockmachine heeft u volledige controle over uw steek, inclusief Free-Hand-System (FHS), kickback-voetpedaal en aanschuiftafel voor een groter werkvlak. Met een naaisnelheid van 1500 steken per minuut absoluut de topper onder de lockmachines.
2e prijs: Verrassing
3e prijs: Verrassing
Prijzen zijn niet inwisselbaar tegen contanten.

3 november wordt de mooiste, leukste, origineelste tas uitgeroepen tot prijswinnaar en beloond met een van bovenstaande  prijzen. De prijswinnaars worden persoonlijk benaderd om hun prijs in de winkel op te komen halen. Over de uitslag kan niet gecommuniceerd worden.

Voetje van de maand Juli

De smalle kantvoet #10/10C/10D is, zoals de naam al aangeeft, perfect voor het stikken langs de randen van je project. De voet is ook geschikt voor het aannaaien van kant en bandjes en voor het doorstikken van boorden, plooien en zomen. Met de geleidingsplaat in het midden van de voet kunnen er in een handomdraai parallel aan de rand lopende naden en zomen worden gecreëerd. Plaats de stoffen rand naast de geleider, naar rechts of naar links. Pas de naaldpositie op je Bernina naaimachine aan om naar wens op de stof te naaien. Doordat de geleider niet terugschuift door het midden van de voet, manoeuvreer je gemakkelijk langs gebogen randen.
Het voetje #10/10C/10D is in de maand juli verkrijgbaar met 15% korting.

Vriendelijke groet
Team Rijkers

nieuwsbrief juni 2020


Lessen

Sinds begin mei geven wij weer lessen en dat gaat erg goed! Klanten zijn blij weer op les te kunnen en mogen komen. Daarnaast zijn wij ook erg blij om de klanten veilig te kunnen ontvangen en les te kunnen geven. We hebben het gemist! De lessen vinden 1-op-1 plaats en we spelen hierbij in op de wensen en behoeften van iedere klant.

Desinfectie-paal

In plaats van het desinfectie-pompje op de toonbank, hebben wij nu een desinfectie-paal bij de ingang. Deze is contactloos. Hygiënischer kan niet 😊

We stellen het zeer op prijs wanneer je je handen ontsmet bij binnenkomst, voor jullie en onze veiligheid.

Koopzondag Juni

In verband met de bijzondere tijden waarin we leven, hebben we besloten om de koopzondag in juni niet door te laten gaan.

Koopavond

Een tijdje geleden zijn de koopavonden komen te vervallen, maar nu kunnen klanten een telefonische afspraak maken met Leo om op vrijdagavond naar de winkel te komen tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

Voetje van de maand

Het Bernina-voetje van deze maand is voetje #18. Dit is de knoop-aanzetvoet. Dit voetje is ideaal voor het aanzetten van knopen, maar ook voor drukknopen en ogen. De antislipzool zorgt ervoor dat de knoop niet verschuift. De extra pin in het midden zorgt ervoor dat de steelhoogte flexibel kan worden ingesteld. Als deze pin niet wordt gebruikt, kan deze worden weggekanteld. Dit voetje kan ook goed gebruikt worden om pailletten of strikjes aan te naaien.
Het voetje is deze maand verkrijgbaar met 15% korting.

Gratis garenkoffer

Van 1 juni 2020 t/m 31 augustus 2020 ontvangt u bij aankoop van een BERNINA 7- of 5-serie een gratis Mettler garenkoffer met exclusieve garencollectie (ter waarde van € 314,-)!*

Naai en borduur je graag met verschillende kleuren? Vooral in de zomermaanden kan het niet vrolijk genoeg zijn!

In de exclusieve naai- en borduurgarenkoffer van Mettler zitten 98 klossen van standaard tot high tech garens in vele kleuren die je altijd nodig hebt voor verschillende naaiprojecten. De garens zijn supersterk, decoratief, heel fijn te verwerken en goed voor je naaimachine.

* De aanbieding is geldig van 1-6-2020 t/m 31-8-2020, zolang de voorraad strekt en geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen. De aanbieding is enkel geldig op aankopen gedaan in de vermelde periode en geldt niet voor producten die buiten de actieperiode zijn gekocht.

nieuwsbrief mei 2020


Hartjes voor verzorgingshuizen.

Het is ons gelukt!! Samen met jullie is er hard gewerkt om alle verzorgingshuizen in Veghel te voorzien van de hartjes die we samen gemaakt hebben. De hartjes werden warm ontvangen door Aatrium, Joachim & Anna en de Watersteeg. Wij willen jullie dan ook super bedanken voor de inzet die jullie hebben getoond! Alleen samen kunnen wij dit verwezenlijken. Jullie zijn toppers!

De lessen gaan weer beginnen.

Na een hele tijd thuis gezeten te hebben, zijn vele van ons er weer aan toe om er weer eens op uit te gaan. Helaas mogen en kunnen we nog niet veel en blijft de 1,5 meter afstand essentieel.
Maar… wij kunnen onze lessen weer hervatten! We hebben hier goede voorzorgsmaatregelen voor getroffen. Zo hebben wij plexiglas schermen geplaatst in de lesruimte en heeft iedereen recht op een privéles in plaats van in groepsverband, hoe luxe is dat 😀 Natuurlijk blijft de 1,5 meter nog steeds van kracht.
Veel klanten hebben we hierover gebeld en bijna iedereen is enthousiast en blij dat ze weer op les mogen komen. Heb je afgesproken om zelf te bellen voor een afspraak of ben je de afgelopen week niet gebeld en heb je wel een nieuwe machine bij ons gekocht? Dan mag je zelf contact opnemen met ons om een les in te plannen.

5 mei, Bevrijdingsdag.

Aanstaande dinsdag is het 5 mei, voor velen van ons een vrije dag omdat het Bevrijdingsdag is. Ook wij zijn die dag gesloten om de vrijheid te vieren, ook al wordt het in deze tijd net iets anders gevierd dan anders.

Moederdag

Op zondag 10 mei is het Moederdag. Een mooie gelegenheid natuurlijk om een leuk cadeau te kopen voor je moeder. Wij hebben cadeaus van klein tot groot. Je kan hierbij denken aan een pakje naalden, een scherpe schaar, een nieuw voetje of een mooie machine. Heb je geen idee wat je moet geven? Dan hebben wij ook cadeaubonnen. Hiermee kan ze zelf iets leuks uit komen zoeken in de winkel. Dat wordt zeker een geslaagde Moederdag 🙂

Elastisch garen

Sinds een aantal weken verkopen wij elastisch garen. En we kunnen zeggen dat ze als warme broodjes over de toonbank gaan. Het garen is ideaal voor rekbare stoffen. Door dit garen te gebruiken blijft de stof rekbaar en knapt het garen veel minder snel dan wanneer je met niet-elastisch garen naait. Het garen kan worden gebruikt op alle naaimachines.

Voetje van de maand

Het Bernina-voetje van de maand mei is de ritsvoet met glijzool #54. Door de speciale zool met anti-hechtlaag is dit voetje bijzonder geschikt voor het aannaaien van ritssluitingen op stroeve materialen, zoals leer of kunststof. Het voetje beschikt over een verstelbare geleider aan de bovenkant waardoor je exact gelijkmatige parallelle stiknaden  krijgt, bij het doorstikken van randen of het aannaaien van paspels. Voetje #54 is in de maand mei verkrijgbaar met 15% korting.

Online of telefonisch bestellen

We hebben voorzorgsmaatregelen getroffen om onze winkel zo veilig mogelijk te maken en te houden en dit lukt erg goed al zeggen we het zelf. Mocht je nu toch liever niet de deur uit gaan, dan hebben wij ook de mogelijkheid om telefonisch of via de mail te bestellen. Via deze weg kunnen wij je ook een goed advies geven over de artikelen die je nodig hebt of waar je interesse in hebt.
Wanneer je een bestelling plaatst voor 17.30 uur gaat het dezelfde dag nog de deur uit en heb je het de volgende dag in huis. Hier voegen we de factuur aan toe, dus je hoeft nooit vooraf te betalen zoals je dat in de meeste webwinkels wel moet. Zo kunnen wij je de persoonlijke service geven die je als klant wilt krijgen.

Volg je ons al op Facebook  of Instagram? Hier plaatsen wij als eerste de nieuwtjes / weetjes op. Meld je nu aan zodat je altijd als eerste op de hoogte bent.

nieuwsbrief april 2020


Hartjes voor onze ouderen

Beste creatievelingen!

Hartverwarmende reacties en mooie creatieve harten hebben wij de afgelopen week van jullie ontvangen. En wat zijn wij hier namens Rijkers Naaimachines Veghel blij mee! 

Afgelopen vrijdag was het zo ver en hebben we de hartjes, waar jullie en wij hard aan hebben geknutseld, mede namens jullie afgegeven bij Joachim & Anna. Ze werden liefdevol ontvangen en de ouderen hebben nu allemaal een hart op hun kamer hangen zodat ze weten dat ze niet alleen zijn en ook jullie en wij ze een hart onder de riem steken.

Naast Joachim & Anna zijn er nog 2 verzorgingshuizen in Veghel: de Watersteeg en AAtrium. Ook déze ouderen willen wij graag een hart onder de riem steken. Voor AAtrium zijn dat 60 hartjes en voor de Watersteeg 160 hartjes. 

Maar... Dit kunnen wij niet alleen en we zouden jullie hulp daar har(t)(d) bij kunnen gebruiken!

We willen deze ouderen natuurlijk niet in de kou laten staan en we hopen op jullie mooie liefdevolle creaties. We willen deze harten graag aankomende vrijdag of zaterdag afgeven bij deze verzorgingshuizen.

Kruip samen met je moeder, vriendin, collega of buurvrouw achter de naaimachine en geef een warm hart. Maar let op! Niet met meer dan 3 personen bij elkaar en houdt 1,5 meter afstand!

We kunnen het alleen samen doen.

Mocht je geen materialen hebben, dan mag je deze bij Louise's naaicafé ophalen (Bernhardstraat 37, Veghel).

Daarnaast hebben wij in de winkel ook verschillende materialen waarmee je een mooi hart kan knutselen. Ook deze zijn voor deze actie gratis af te halen (Molenstraat 81).

Mogen wij rekenen op jouw warme hart? ❤️

Gewijzigde openingstijden

Daarnaast willen we graag aandacht voor het volgende:

Aankomende zondag, 5 april, stond er een koopzondag gepland met een demonstratrice van Bernina. In verband met het Coronavirus kan deze dag helaas niet doorgaan. 

Wel kunnen we jullie op de ándere dagen van de week ontvangen in de winkel. Dit dankzij goede voorzorgsmaatregelen en gepaste afstand van 1,5 meter. 

We begrijpen dat, als je in deze periode thuis bent, je je naaimachine wat vaker gebruikt. Daarom kun je op de volgende dagen en tijden bij ons terecht met vragen of om je collectie aan te vullen:

dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur;

zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. 

Zoals je ziet komt de koopavond voorlopig te vervallen. Wanneer dit weer verandert, laten we dat uiteraard weten.

Voetje van de maand 

Het voetje van de maand is voetje #20, open borduurvoet.

Met deze voet heb je extra goed zicht op je werk en kun je mooie ronde stiksels maken, maar ook lijnen en patronen volgen.

De grote uitsparing aan de onderkant van de voet zorgt voor perfect transport bij dichte steekpatronen.

Daarnaast is de open borduurvoet #20 door zijn opbouw ideaal voor het aannaaien van banden en het vervaardigen van mooie applicaties.

Dit voetje is in de maand april bij ons verkrijgbaar met 15% korting.

Zorg goed voor elkaar!

Team Rijkers

nieuwsbrief maart 2020


Nieuwe aanwinst
Jolanda
Jolanda

We hebben er een nieuwe topper bij, Jolanda is haar naam. Zij heeft de afgelopen jaren bij Bernina gewerkt. Hierdoor is zij een echte Bernina-fan en kan ze je alle ‘ins en outs’ ervan vertellen. Daarnaast is ze 19 jaar coupeuse geweest. Met al deze kennis en ervaring die we er voor maar liefst 3 dagen in de week bij krijgen zijn wij bij Rijkers naaimachines natuurlijk hartstikke blij! Vanaf 1 maart komt ze ons team versterken. Kun je niet wachten om haar te zien? Morgen kun je haar al vinden op het stoffenspektakel.


Voetje van de maand

Voetje 38 is in de maand maart het voetje van de maand. Het is een paspelvoet die ook wel als ongelijke naaivoet wordt aangeduid, aangezien de hoogte aan de onderkant varieert. Deze voet is ideaal voor het naaien van oneven stoflagen of om een paspel in te zetten. De rechterkant van de voet ligt hoger waardoor de stof tijdens het naaien goed onder het voetje door kan glijden.
Daarnaast is het voetje ook geschikt voor het aannaaien van klittenband , koorden of dikke banden.

Aanbieding

De boventransportvoet van Bernina is het must-have voor je collectie. Deze voet is ideaal voor moeilijk te behandelen stoffen. Hij zorgt er niet alleen voor dat je onderste stof wordt getransporteerd, maar transporteert ook de bovenste stof, waardoor je stoffen netjes of elkaar blijven liggen en je een perfect resultaat krijgt.

Bernina actie

Van 1 maart tot en met 31 mei 2020 krijg je bij aanschaf van een Bernina 540 of 570QE 50% korting op een bijpassende borduurmodule. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen of kortingen.

Workshop

Vergeet niet om je op te geven voor de workshop op 11 april 2020. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar om de leuke Louise jurk te maken en vol=vol.

Koopzondag

Op 5 april is het koopzondag bij Rijkers naaimachines. We zijn dan geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Zet hem alvast in je agenda. Verdere info volgt in de volgende nieuwsbrief.

Vriendelijke groet
Team Rijkers

nieuws februari 2020

Workshops

In de laatste nieuwsbrief heb je er al over kunnen lezen, we gaan leuke workshops geven bij ons in de winkel. Tijdens de aankomende workshop gaan we een leuke overslagjurk maken.
Deze workshop vindt plaats op zaterdag 11 april.
Hier kun je je nog voor aanmelden. Neem dan gezellig je buurvrouw, moeder/dochter of een vriendin mee. Lees het volgende artikel hieronder (Workshop Louise jurk) voor meer informatie.

Stoffenspektakel

Op zondag 1 maart vindt weer het Stoffenspektakel plaats (zie foto hierboven). Ook wij zijn hier natuurlijk weer van de partij. Je kunt ons vinden in de Brabanthallen in Den Bosch van 09.30 uur tot 16.30 uur en de toegang is gratis. We hebben leuke aanbiedingen die de weg naar het Stoffenspektakel extra leuk maken en we geven 15% korting op alle accessoires. Leuk als we je daar zien!

Voetje van de maand

Het voetje van de maand februari is ‘’Rollenvoet 51’’. Deze voet is een must have voor het naaien op stroef materiaal. Door de drie rollen aan de onderkant van de voet rolt hij makkelijk over plakkend textiel zoals leer of vinyl, of stoffen met een grove structuur. Hierdoor ontstaat een mooi en gelijkmatig steekbeeld. De voet is ideaal voor decoratieve stiksels op leer en het maken of herstellen van tassen, regenjassen en andere kledingstukken of woonaccessoires. Kom in de winkel en leer de voet kennen samen met een van onze medewerkers. Natuurlijk ontvang je 15% korting bij aanschaf van de ‘’Rollenvoet 51’’.

Carnaval

23, 24 en 25 februari  is het weer Carnaval. Heb je je carnavalskleding al klaar of moet je er nog aan beginnen?
Tip: Begin op tijd, want mocht je nog iets nodig hebben of vragen hebben over  je machine of de stof waar je mee naait, dan staan wij voor je klaar om er alles aan te doen. Zo kun je op tijd in je nieuw gemaakte carnavalspak Carnaval vieren. Geniet er van. ALAAF!!

Wij staan altijd graag voor u klaar met advies en de service die u van ons gewend bent.
De koffie staat klaar.
Tot ziens in de winkel!

Team Rijkers

nieuws Januari 2020

Allereerst de beste wensen voor 2020 namens het hele team van Rijkers Naaimachines!

Dat het weer net zo’n mooi en creatief jaar mag worden als 2019 voor jullie en ons geweest is.
Veel leuke machines hebben hun weg naar nieuwe creatievelingen gevonden. Van naaimachine tot lock, van coverlock tot Scan & Cut.

Wij willen u nogmaals danken voor een prachtig jaar vol met hoogtepunten en mooie momenten!

We hebben weer leuke dingen in het verschiet voor 2020. Waaronder diverse workshops die we gaan geven. De exacte informatie, data en tijden volgen nog in de komende periode. Houd onze site dus goed in de gaten voor de laatste creatieve nieuwtjes.

Om het nieuwe jaar knallend te beginnen,  gaan deze maand de eerste acties alweer van start.

Voetjes

Uiteraard is het voetje van de maand van Bernina verkrijgbaar met 15% korting.

Voetje 47 is het accessoire voor Spaanse ajourzomen: de specialist op het gebied van geraffineerde sierwerkzaamheden. Zo kunt u met dit speciale accessoire probleemloos sierranden aan rokken en andere kledingstukken naaien. Ook het aannaaien van franjes aan gordijnen is met dit ajourzoomapparaat heel eenvoudig. Dit in combinatie met naaivoet 20 en 20C.

Dit accessoire kan ook gebruikt worden voor het samenvoegen van aparte stofdelen. Zo kunt u bijvoorbeeld tafellopers en kleden op een prachtige manier verbreden.

Januari tassenmaand!

Alle locktassen, naaimachinetassen, trolleys en koffers zijn verkrijgbaar met 15% korting. Altijd handig om uw machine veilig in op te kunnen bergen of vervoeren. Veel bergruimte om extra asseccoires mee te kunnen nemen is nooit weg. Ook als u op vakantie gaat kunt u te allen tijde uw naaimachine meenemen om toch creatief bezig te kunnen zijn!

Demomachines

Zoals jullie ieder jaar rond deze tijd van ons gewend zijn hebben we ook nu weer enkele demomachines staan die tegen leuke prijzen van u kunnen zijn! Kom kijken in onze winkel!

Dus zoals u kunt lezen, starten wij het nieuwe jaar weer met leuke acties en activiteiten.

We hebben deze maand bij aanschaf van een nieuwe naaimachine leuke acties bij diverse modellen van ieder merk. Een bezoek aan onze winkel in de maand januari is dus zeker weer de moeite waard!

Wij staan weer graag voor u klaar met het advies en de service die u van ons gewend bent!

De koffie staat klaar, tot ziens in onze winkel!

Team Rijkers

Breng eens een bezoekje aan onze winkel!
(Eigen parkeerterrein)

Rijkers Naaimachines Veghel
Molenstraat 81 • 5461 JP Veghel
tel. (0413) 363 293
e-mail: info@rijkersnaaimachines.nl
Reparatie service: service@rijkersnaaimachines.nl
Openingstijden:
Dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur
En exclusief voor u: bezoek ook onze winkel op telefonische afspraak!