Nieuws

Nieuwsbrief november 2023

Stoffenspektakel Den Bosch

Wat een fantastische dag hebben we gehad afgelopen zondag op het stoffenspektakel in Den Bosch. We stonden op een hele mooie plek, direct bij de ingang van de beurs dus zowel bij het naar binnen komen als bij het verlaten van de beurs kwam iedereen gezellig langs onze stand gelopen.Mede door onze prijsvraag “raad hoeveel spoeltjes er in de pot zitten en win een Janome Coverpro machine aangeboden door JANOME Nederland” was het een drukte van belang in onze stand. Zo fijn om zoveel enthousiaste dames te mogen ontvangen en tussen die dames zaten ook nog eens heel veel klanten van ons, zo leuk om jullie weer te zien en te spreken.

In de grote vaas zaten uiteindelijk 2099 spoeltjes van verschillende merken, de winnares is de 16-jarige Britt Kusters. Zij raadde dat er 2312 spoeltjes in de pot zaten. We hebben haar direct nadat we de stand hadden afgebroken met het beursteam gebeld, ze heeft de COVERPRO van Janome gewonnen t.w.v. € 749. Afgelopen zaterdag kwam Britt bij ons in de winkel deze droommachine ophalen. Na een vakkundige uitleg van Josefien kan Britt haar projecten voor school nog hoogwaardiger afwerken. Enorm veel plezier met je prachtige machine Britt. Hoe leuk is het dat onze jonge winnares een modeopleiding volgt in Arnhem, de machine had niet beter terecht kunnen komen. In totaal hebben er 257 mensen een gokje gewaagd om de mooie CoverPro te proberen te winnen.

We hebben echt met het hele beursteam enorm genoten van de beurs, het is zo geweldig om iedereen te enthousiasmeren over de geweldige machines die we bij ons hadden.

Bernina testdrives

Op 14 december vinden er bij ons in de winkel Bernina testdrives plaats voor de lockmachines van Bernina. De testdrives zijn geen instructielessen maar zijn bedoeld om je de verschillen tussen de diverse lockmachines van Bernina te laten ontdekken én zelf uit te proberen. Zo weet je welke machine het beste bij je past. Let op: als je absoluut een specifiek model wilt uitproberen, neem dan contact op met ons om er zeker van te zijn dat het model beschikbaar is.

Om deel te kunnen nemen aan deze testdrive is het van belang om je op te geven via de website van Bernina.com. We zien je dan graag op 14 december bij ons in de winkel om je alles te laten zien van de Bernina lockmachine.

Voetje van de maand

Het voetje van de maand is de verstelbare rulervoet 72. Met deze voet naai je langs plexiglas linialen (rulers) en creëer je zo decoratieve quilt-ontwerpen zoals lijnen, veren, cirkels enz. Hiervoor kan elke gangbare liniaal van plexiglas met maatstreepjes van een ¼ inch worden toegepast. De hoogte van de zool maakt het mogelijk om langs de randen van de plexiglas liniaal te quilten, wat ontzettend belangrijk is, met name bij cirkels. Bij deze techniek wordt de transporteur verzonken en wordt de stof handmatig geleid met de liniaal. Met het stelwieltje kan de hoogte van de voet worden aangepast aan de dikte van de stof, zodat de stof gemakkelijk bewogen kan worden zonder vast komen te zitten.

Deze maand krijg je 15% korting op voetje 72, loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit voetje. Ook de rulervoeten van andere naaimachinemerken (wanneer deze in het assortiment zitten) doen natuurlijk mee in deze actie.

Filmpje

TIP van de MAAND

Nu we weer allemaal mogen genieten van de lange winteravonden en we toch wel onze hobby willen uitoefenen, laten we aan de hand van deze twee identieke foto’s zien wat extra verlichting bij je machine voor verschil kan uitmaken, oordeel zelf! Dit lampje is deze maand met 15% korting te koop bij ons in de winkel. Deze lamp kost normaal € 40,45 en daar zitten 2 stickers bij, dus zowel op je lock- als naaimachine kun je een sticker plakken zodat je de lamp ook kunt wisselen tussen je twee machines.

Oproep

Als laatste willen we nog een oproep doen. We zijn op zoek naar de eigenaar van onderstaande applicatie. U was donderdag 26-10 bij ons in de winkel en belde 27-10 op of we een logo/applicatie hadden gevonden. Afgelopen woensdag is de desbetreffende applicatie bij ons in de winkel toch gevonden en we zijn nu op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Ondanks dat ons facebookbericht ruim 200 keer spontaan gedeeld is (waarvoor grote dank) is de eigenaar nog niet gevonden. Wie weet lukt het via de nieuwsbrief.


We hebben in onze prachtige winkel ook weer verschillende nieuwe machines binnengekregen die het brengen van een bezoek aan de winkel weer de moeite waard maken.Wat dacht je van de CM8 van Janome: ideaal voor het quilten door de grote tussenruimte. En door de Accurate Steek Regulator is elke quiltsteek die je maakt perfect. Naast deze mooie machine hebben we ook de lockmachine MO 3500 van Juki, de A65 en de PR1X van Brother nieuw in de winkel. Wees welkom om deze beauty’s te komen bewonderen of voor het brengen van een machine ter reparatie. We staan graag voor je klaar.

Vriendelijke groet
Team Rijkers Naaimachines

eerdere berichten

Nieuwsbrief oktober 2023

Herfst

Het herfstseizoen komt er al langzaamaan en dat geeft ons weer meer tijd om in de avonden lekker achter de naaimachine te kruipen. Pak die mooie stof, het patroon wat je al zo lang hebt liggen en start je nieuwe project. Kruip achter je naaimachine met een lekker kopje koffie erbij en maak iets moois voor het komende najaar.

Stoffenspektakel

Zondag 29 oktober is er weer een gezellig stoffenspektakel bij de Brabanthallen in Den Bosch, en wat hebben we er weer zin in. Vorig jaar was ons rad van fortuin een groot succes en ook dit jaar is het rad weer van de partij. Natuurlijk nemen we weer meerdere nieuwe machines mee om aan jullie te demonstreren. We zijn druk bezig met de voorbereiding om er ook deze keer weer een gezellige dag van te maken met mooie aanbiedingen en demonstraties. Kom je gezellig bij ons langs op 29 oktober in de Brabanthallen?

Voetje van de maand

Het voetje van de maand is de vrije hand-koordvoet 43 van Bernina. Met deze voet beoefen je een vorm van borduren waarbij je koord, garen of band gebruikt om direct op je stof te stikken. Het is ontworpen om garens te gebruiken die te dik zijn voor de naald of de spoel. Het materiaal wordt met de naald door een opening in de naaivoet doorgevoerd en kan bij een verzonken transporteur in alle richtingen genaaid worden. Op deze manier ontstaan in een handomdraai fantasierijke lijnen, patronen en vormen. De vrije hand-koordvoet 43 beschikt bovendien over een praktisch materiaalgeleidingsoog die bij de draadsnijder bevestigd kan worden.

Deze maand krijg je 15% korting op voetje 43, loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit voetje. Ook de vrije hand-koordvoeten van andere naaimachinemerken (wanneer deze in het assortiment zitten) doen natuurlijk mee in deze actie.
Klik hier voor meer info

Hoe Maakt U Het?

Wij hebben een nieuw boek in de winkel van Noëlle As en Lea Pauw met de titel Hoe Maakt U Het? Noëlle en Lea zijn als influencers op Instagram actief onder de naam Bombthebrand. Als modestudenten hadden ze een haat-liefdeverhouding met de fashionindustrie en ondernamen daarom actie. Met Bomb maken ze unieke duurzame items en hiermee gaan ze tegen het reguliere Fast Fashionsysteem in. Zij schreven dit boek waarin je een eenvoudige uitleg vindt om leuke kledingstukken te maken. Ook het veranderen van oude kleding naar mooie modieuze pareltjes komt in het boek aan bod. Als je net start met naaien maar niet weet waar je moet starten dan kan dit boek je helpen.

Differentieel transport

Weet je hoe het differentieel transport van een lockmachine werkt? Dit is namelijk een iets ander soort transport dan die van je naaimachine.Het differentieel transport van een lockmachine zorgt ervoor dat de steek op verschillende stofsoorten plat blijft liggen en niet uitgerekt wordt. De lockmachine heeft eigenlijk een voor- en een achtertransport en het voorste transport kun je andere stappen laten nemen zodat de rekbare stof niet gaat golven. De knop van het differentieel transport is altijd op de buitenkant van de lockmachine te vinden, aan de linkerkant of de rechterkant, dit verschilt per lockmachine. Wanneer je het differentieel transport op 0.7 zet dan maakt het voorste transport kleinere stapjes waardoor een rekkende stof gaat golven. Je zult zien dat wanneer je het differentieel transport verhoogt naar een 1.5 of bij heel erg rekkende stoffen naar 2, dat de naad mooi plat blijft liggen en niet golft. Dit komt omdat het differentieel transport op stand 1.5 grotere stappen maakt waardoor de rekkende stof niet uitgerekt zal worden. Wanneer je het differentieel transport verhoogt lijkt het ook of je de steeklengte hoger hebt gezet. Dit verschil in steeklengte komt echter doordat het transport grotere stappen maakt bij een stand 1,5 of 2.

Inspiration

Het blad Inspiration van Bernina is weer binnen en staat vol met leuke projecten voor het najaar. Mijn persoonlijke favoriet is de jas Camille met daarop een reliëfborduursel waarvan je het patroon ook in de Inspiration kan vinden en die te maken is met voetje 43. Kom je hem bij ons in de winkel bekijken?

Tot slot willen we jullie een creatieve oktobermaand toewensen en wie weet ontmoeten we elkaar op het stoffenspektakel of een keer bij ons in de winkel voor een heerlijk kopje koffie of cappuccino van onze nieuwe koffieautomaat.

Vriendelijke groetTeam Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief september 2023

Wat een afwisselende maand hebben we toch gehad qua weer. Het begon heel nat maar gelukkig hebben we in augustus ook nog het zonnetje mogen zien. En voor de komende week ziet het weer er fantastisch uit en mogen we nog even genieten van nazomers weer. Maar hoe we het ook bekijken, de herfst komt er weer aan. Wie weet durf je nu de uitdaging aan te gaan om een mooie winterjas voor jezelf te maken. Wanneer je nu begint met de jas, is hij mooi voor de winter klaar; en heb je hulp nodig op naaigebied, ook daar mag je zeker even voor binnenlopen.

Goed nieuws, de Maxwell Taylorbrug is weer open dus je kunt weer via je vertrouwde route naar de winkel toe rijden.

Voetje van de maand

Het voetje van de maand is de zoomvoet 66 voor zigzag van Bernina. De rolzoomvoet voor zigzagsteek 66 werkt volgens een gelijksoortig principe als de speciaal voor de stiksteek ontwikkelde rolzoomvoeten. Ook bij deze rolzoomvoet wordt de stof van voren in de opening geleid en voor een optimale bevestiging dubbel omgeslagen. Daarna wordt de zoom met een zigzagsteek genaaid. De geleider bevindt zich bij rolzoomvoet 66 in de zool en zorgt ervoor dat de zoom vlot onder de voet door glijdt. Met een steekbreedte van 6 mm is deze naaivoet van BERNINA ideaal bij naaiprojecten met middelzware stoffen. Het Bernina voetje 66 is geschikt voor machines met een 5,5mm en 9mm steekbreedte.

Deze maand krijg je 15% korting op het voetje en alle andere rolzoomvoetjes met verschillende zoombreedtes. Loop gezellig binnen voor een kopje koffie en uitleg van een van onze collega’s over dit voetje. Ook de rolzoomvoetjes van de andere naaimachinemerken (wanneer deze in het assortiment zitten) doen natuurlijk mee in deze actie.Naar de website

Tip van de maand

Hoe plaats jij de naaimachine in de auto? Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden: achter in de kofferbak, op de achterbank of achter een stoel. Het correcte antwoord is achter de stoel van de chauffeur of bijrijder. Als je op deze manier je machine in de auto plaatst kan de machine niet vallen als je plotseling moet remmen. Natuurlijk helpen wij je graag om de machine naar de auto te tillen als je de machine komt ophalen. We kunnen dan meteen laten zien hoe je de machine het beste in de auto kan plaatsen en via onderstaande link kun je het acteerdebuut van Leo zien. Link Filmpje

Nieuwe machines Bernina en Janome

Zowel Bernina als Janome hebben allebei een nieuw type machine op de markt gebracht. De Bernina 790 pro en de Janome 9480QCP. Dit zijn allebei naaimachines in het hogere segment en met veel extra werkruimte zodat je vooral ook de grotere werkstukken makkelijker kunt naaien. Denk bijvoorbeeld aan het doorquilten van je mooi gemaakte quilt, dit gaat op deze machines zoveel makkelijker. We hebben beide machines al in de winkel staan en natuurlijk demonstreren we je deze machines graag wanneer je onze winkel bezoekt. Ben je nu al heel nieuwsgierig naar deze machines dan kun je naar de filmpjes hier en hier kijken.


Afgelopen week kwam Thea op les voor haar nieuwe borduurmachine en die had zowel voor haar oude als nieuwe machine prachtige hoezen gemaakt. In deze hoezen kan ze mooi alle borduurramen en templates opbergen die anders vaak ergens rondzwerven. Ik wil de foto’s van deze hoezen graag met jullie delen. Wie weet worden jullie geïnspireerd en maken voor al die rondslingerende borduurringen ook wel zo’n mooie hoes.


Geniet van allemaal lekker van de nazomerse dagen en wie weet wordt het daarna weer lekker naaiweer en kunnen we lekker aan de slag met onze najaarscollectie.Natuurlijk staat er altijd een lekker kopje koffie, cappuccino of thee voor je klaar.

Creatieve groet van het team Rijkers Naaimachines uit Veghel

Nieuwsbrief Augustus 2023

We hebben een gezellige drukke maand juli gehad, met het rad van fortuin waar hele mooie prijzen mee te winnen waren en natuurlijk ook de hoezenwedstrijd. We willen alle deelnemers nog bedanken voor de mooie inzendingen. Het was fantastisch om alle creaties binnen te zien komen in de laatste paar maanden. Ze maakten onze winkel heel kleurrijk.

Even een aandachtspuntje voor de route naar de winkel toe. De Maxwell Taylorbrug is de hele maand augustus gesloten, dus even opletten als je naar Veghel komt, er staan wel omleidingsborden.

Accessoire van de maand

Accessoire van de maand augustus is het gele spoelhuis die speciaal is afgesteld voor de spanning van de borduurmachines van Bernina. Het gele spoelhuis kun je gebruiken als je hogere spanning nodig hebt op de spoeldraad voor als je aan het borduren bent met de vrije hand. Dit spoelhuis is in onze winkel verkrijgbaar met 15% korting in de hele maand augustus. Onze collega’s staan allemaal klaar voor als je uitleg nodig hebt voor dit accessoire.

LINK naar Youtubekanaal Bernina

Wist-je-datje

Wist je dat er in ons team 5 monteurs zijn die samen alle merken naai-lock-borduurmachines kunnen repareren en elke reparatie een leuke uitdaging vinden. Wij hebben samenwerkingen met scholen en ateliers waar we soms wel 30 machines tegelijk van binnenkrijgen voor onderhoud. Vooral in de vakantietijd is het daardoor lekker druk met reparaties.

Hele zomer geopend

We krijgen veel vragen over onze openingsdagen in de vakantieperiode. We kunnen met plezier zeggen dat we openblijven tijdens de zomer dus kom maar gerust met je machines langs voor onderhoud of vragen. Uiteraard met een lekker kopje koffie van onze nieuwe koffiemachine met veel verschillende smaken.

Zomergroet team Rijkers

Nieuwsbrief juLi 2023

Wat een feestmaand gaat de maand Juli worden in onze winkel. Naast dat we dit jaar 104 jaar bestaan, hebben we in het begin van deze maand ook de jurering gedaan van onze naaimachine hoezenwedstrijd.En wat zijn we overspoeld met prachtige hoezen en tassen, ieder met zijn eigen verhaal en motivatie. En hoe bijzonder is het om te zien dat jullie die persoonlijke verhalen soms ook met ons willen delen en daar werden we af en toe echt wel een beetje stil van. We merkten dat het goed was om jullie wat langer de tijd te geven om tot je creatieve uitspatting te kunnen komen en de laatste dagen van de maand juni liep het echt storm met alle mooie projecten die jullie in kwamen leveren.

Het was dan ook geen makkelijke jurering en iedereen van ons team heeft zijn favorieten mogen aangeven en daar zijn uiteindelijk 3 winnaars uit gekomen.

De eerste plaats en winnares van de Bernina 450 lockmachine is geworden, Annebel Hendriks-Berends. Zij maakte een lockmachine hoed voor haar lockmachine en daarmee wint ze dus een prachtige nieuwe lockmachine. Haar hoed is geïnspireerd op Mad Hatter uit de film Alice in Wonderland. Zij maakte van het hele maak proces van haar hoed een reel op instagram. Hieronder vinden jullie de link naar de reel van de eerste prijswinnares Annebel.

Link Instagram

De tweede plaats en winnares van de Janome 360DC is Marieke van Aalst geworden. Marieke stuurde ons een mail waarin ze ons vertelde dat ze door deze wedstrijd uiteindelijk de hoes voor haar machine is gaan maken die ze al zolang wilde maken. De lange inlevertijd was voor haar perfect omdat ze door haar gezondheid niet te lang achter de naaimachine kan zitten. En hoe toepasselijk is haar spreuk op de hoes “Beautiful things come together one stitch at a time".

De derde plaats en winnares van de mooie garenbox van Mettler is geworden, Joke Hagelaars. Zij maakte een prachtige gevoerde harde hoes voor haar covermachine. In de zijkanten van deze hoes zit een versteviging tussen de bovenstof en voering zodat de hoes mooi rechtop blijft staan. Hier is echt wat denk werk aan vooraf gegaan om uit te puzzelen hoe deze hoes aan de binnenkant ook mooi afgewerkt zou zijn.

Omdat we zo overrompeld waren van al jullie prachtige inzendingen geven we ook nog eens 3 Kai stofscharen weg en dit zijn echt Rolls Royces onder de scharen. Deze zijn gewonnen door Wilma de Werd met een 4 -Seizoenen hoes met echt werkende klok, Judith van de Braak met een lockhoes met een prachtige zonnebloem passend bij haar naaikamer en als laatste Paula Verstraten met een jeanslockhoes met een mooi strand tafereel gemaakt met allerlei lapjes en fournituren die ze nog had liggen.

En dan hebben we nog twee speciale vermeldingen die we even willen benoemen. Tjeu en Sanne, beide 13 jaar deden ook mee aan onze wedstrijd en man o man wat hebben ook zij iets moois gemaakt. Voor hen staat er allebei een leuke verrassing te wachten.  

We willen iedereen enorm bedanken voor jullie deelname en moeite die jullie hebben gedaan om een mooie hoes te maken. We zijn zeker geraakt door de mooie verhalen die jullie met ons wilden delen. Helaas kan niet iedereen in de prijzen vallen maar voor ons zijn jullie allemaal winnaars. De tassen/ hoezen mogen weer worden opgehaald en voor iedereen die mee heeft gedaan staat er een leuke verrassing klaar.

RAD VAN RIJKERS

Zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn staat ter ere van ons 104-jarig bestaat ons vertrouwde RAD VAN RIJKERS in de maand juli weer op de toonbank. Bij besteding van € 55,- mag je een draai aan het rad geven en kan je naar huis gaan met een van onze leuke prijzen. Uiteraard tellen de kosten van de reparatie ook mee in dit bedrag.Voor al onze klanten geven we bovendien 10% KORTING op ALLE naaivoetjes in onze winkel. Allemaal vanwege ons 104-jarig bestaan. Het voetje van de maand juli is het cirkelapparaat 83, het draaipunt kan zowel links als rechts liggen. De bevestigingsschroef is daarnaast zo vlak dat het transport van de stof niet gehinderd wordt. Op de slede kan een radius van 2,5 tot 13,5 cm worden ingesteld. Voor cirkelborduren moet de stof goed stabiel liggen. Daarvoor moet u onder het naaiwerk 2 of 3 lagen vlies aanbrengen.

De stof wordt op de punt van het draaipunt geprikt en met een rubberen dop vastgezet. Zo kan de stof tijdens het naaien niet verschuiven. Het cirkelborduurapparaat kan met verschillende naaivoeten gecombineerd worden. U kunt met alle decoratieve steken cirkels naaien en zelfs letters cirkelvormig rangschikken. Ook de cirkelborduurapparaten van de andere merken wanneer deze in de collectie zitten doen mee in de actie zoals je van ons gewend bent. Je krijgt in de maand juli 15 % korting op de cirkelapparaten van alle merken.

https://youtu.be/90LVyluj_EY

Tip van de maand

Vorige maand hebben we jullie al de tip gegeven over het persen van je flex folies. Deze maand willen we de flex en flock folies graag onder jullie aandacht brengen. We horen toch regelmatig dat klanten verbaasd zijn dat we flex, flockfolie en stickervellen verkopen. Afgelopen week hebben we ons assortiment folies weer enorm aangevuld en de mooiste kleuren liggen op jullie te wachten om daar met de snijplotter een prachtige creatie van te maken.We zien je graag bij ons in de winkel, zeg nu zelf  hoe leuk is het om aan het rad te draaien en dan niet te weten wat je gaat winnen. En de deelnemers die mee hebben gedaan aan onze hoezenwedstrijd mogen na vandaag (7 juli) hun hoes weer op komen halen en staat er voor jullie een leuke verrassing klaar.

Vriendelijke groet

Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief mei 2023

Deze nieuwsbrief is iets later dat je van ons gewend bent, dit heeft natuurlijk een goede reden. Vandaag hebben we hoog bezoek gehad van onze prijswinnares Lisa van 8 jaar en het verslag van deze gezellige ochtend wilden we je niet onthouden.

Wat heerlijk dat het de afgelopen week eindelijk een beetje op de beloofde lente lijkt en zeker tijdens de meivakantie in eigen land is het fijn dat het temperatuur een stuk hoger is dan aan het begin van vorige week. Misschien dat je hierdoor weer zin krijgt om iets voor je zomercollectie te naaien? Ik moet zeggen dat ik er wel een beetje aan moet wennen dat in een keer de winterjassen zijn vervangen voor de korte rokjes.

Tijdens de eerste week van de meivakantie zijn twee van onze dames actief geweest bij de Fashion 2-daagse op de Noordkade in Veghel. Samen met Lonneke en Ine waren Ilse en Mieke verantwoordelijk voor het begeleiden van 28 jonge modeontwerpsters in de dop. Het thema was dit jaar Cruella en gebaseerd op deze film gingen de dames aan de slag om een nieuwe/ bestaande outfit te maken of aan te passen. En wat hebben we twee dagen lang mogen genieten van de gezelligheid, enthousiasme en creativiteit van deze dames. Na twee dagen hard werken achter de naaimachine werden deze dagen afgesloten met een heuse modeshow. Onder begeleiding van de theaterdocent werden de dames klaargestoomd om te schitteren op de Catwalk waar ze werden toegejuicht door het enthousiaste publiek. Via onze Facebookpagina is een filmpje van de modeshow te bekijken.

Voetje van de maand

Deze maand is voet 34, 34c of 34d het accessoire van de maand. De terugtransportvoet met transparante zool #34C zorgt voor een vrij zicht op de naald en het naaibereik. Met behulp van de rode markeringen aan de bovenkant van de voet kan er bijzonder precies en zorgvuldig gewerkt worden. De terugtransportvoet met transparante zool #34C is een echte allrounder. De voet is geschikt voor vele nuttige steken en siersteken die voor- en achteruit worden genaaid en wordt ook vaak voor algemene, grote en kleine naaiprojecten ingezet. In de maand mei is deze voet met 15% korting te kopen. Zoals je van ons gewend bent doen ook alle andere merken met deze actie mee, mits ze een soortgelijke voet in het assortiment hebben.
LINK

Na heel lang zoeken hebben we eindelijk weer goede stevige garenboxen kunnen vinden en maar liefst twee verschillende types. Een voor de grote lockklossen waar er maar liefst 12 tegelijk in kunnen. Een dubbeldekker voor de gewone klosjes garen, hier kunnen er 48 tegelijk in. Al laatste willen we jullie nog een nieuw spoelendoosje onder de aandacht brengen. Hier kunnen maar liefst 50 spoeltjes in. Kosten voor deze boxen zijn €34,99, €27,50 en €7,99.

Verwenochtendje voor Lisa

Op donderdag 4 mei mochten we de achtjarige Lisa ontvangen voor het verzilveren van haar verwenochtendje bij ons in de winkel. Met onze dames uit de winkel hadden we een aantal leuke projecten voor Lisa bedacht om te maken. Van haar moeder Loes had ik de maten van Lisa ontvangen en ik had een halve cirkelrok voor haar getekend. Na ranja en een feesttaartje als welkom gingen Lisa en Mieke naar Claudia’s Stoffenpodium om een leuk stofje voor haar rokje uit te kiezen. Dat kan zo gemakkelijk omdat de winkel van Claudia nu tegen over onze winkel zit. Met een leuke stof gingen we terug naar de winkel en daar heeft Lisa met een beetje hulp van mij een prachtig rokje gemaakt. Als kers op de taart maakte Emma nog een leuke opdruk voor haar meegebrachte shirtje en ging Lisa naar huis met een leuke goodybag die meteen enthousiast bekeken werd. Lisa, ik vond het een feestje met je en we wensen je veel plezier met je rokje en T-shirt.
Hoezenwedstrijd

We hebben voor onze wedstrijd al een aantal hoezen mogen ontvangen. Hoe lukt het met jullie hoesprojecten? Mocht je nu op zoek zijn naar een patroon voor je machine dan kun je natuurlijk altijd de eventueel bijgeleverde plastic of stoffen hoes openknippen en het patroon natekenen. Je hebt dan een mooi basispatroon waar je je fantasie op los kan laten. Hoe handig is het dan om dit basispatroon te voorzien van zakken aan de zijkant zodat je daar ook meteen je voetpedaal, snoer en eventueel andere naaimachineattributen mee kunt vervoeren. De machine is dan lekker herkenbaar als je de machine naar ons komt brengen voor een vertroetelbeurt.

We hadden nog niet laten weten wat de SPETTERENDE prijzen zouden zijn die je kunt winnen wanneer je een hoes inlevert en daar kunnen we nu een tipje van de sluier over oplichten. Er zijn maar liefst drie mooie grote prijzen die je kunt winnen.

De hoofdprijs is de Bernina 450 lockmachine ter waarde van € 949,-. Dit is echt een fantastische sterke machine waar je weer mooie andere creaties op kan maken.


De tweede prijs is een Janome naaimachine DC360 ter waarde van € 539,- .


En als derde prijs kun je een fantastische garenbox van Mettler winnen met hierin allerlei verschillende soorten garens ter waarde van € 300,-.


Jullie hebben tot 1 juli de tijd om je creatieve geest te prikkelen. We zijn benieuwd naar de bijzondere hoezen die jullie in komen leveren.

Rest ons alleen nog om jullie een fantastische meimaand te wensen en mocht het niet lukken met een van je zomerse projecten dan kun je natuurlijk altijd even binnenlopen voor advies onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Vriendelijke groet
Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief april 2023

Genieten jullie ook weer zo van de zomertijd en dat het weer zo heerlijk lang licht is buiten? De temperatuur mag nog iets hoger maar het lentegevoel krijg ik in ieder geval steeds meer. Wij hebben hier in de winkel ook weer mooie stofjes uitgezocht bij Claudia’s Stoffenpodium zodat alle winkeldames weer achter de  naaimachine kruipen om een mooie voorjaarscreatie te maken voor in de winkel. En wat een fantastisch nieuws kunnen we je vertellen over Claudia’s Stoffenpodium. Claudia is verhuisd en zit sinds vorige week schuin tegenover onze winkel met haar prachtige stoffen. Hoe fijn is het dat nu alle benodigde winkels voor je hobby binnen 50 meter van elkaar zitten. Naast Claudia’s Stoffenpodium zit natuurlijk ook de fourniturenzaak van Nieuwe Franssen een stukje verderop. Claudia, van harte gefeliciteerd met je nieuwe pand en je prachtige winkel.

Accessoire van de maand

Deze maand is de Multi garenkloshouder het accessoire van de maand. Op deze standaard kun je maar liefst 15 klossen tegelijk plaatsen en je hoeft dus niet tussendoor te wisselen. Ook klossen van een andere afmeting kun je kwijt op deze standaard. Een ander voordeel is de naar boven verstelbare draadgeleider van de garenkloshouder, de weg die de draad tot aan de naald aflegt is dan langer. Moeilijkere garens zoals metallic-garen kunnen zo reeds voor het naaien ontward worden en dat geeft dus minder problemen tijdens het stikken. Deze fantastische garenstandaard kun je nu kopen met 15% korting.Kijk hier voor meer informatie.

Fashion Tweedaagse

In de vorige nieuwsbrief hebben we je al geattendeerd op de Fashion Tweedaagse voor jongens en meisjes tussen 8 en 16 jaar, die op 25 en 26 april op de Noordkade in Veghel zal plaatsvinden van 10.00 tot 16.00. Heb je je nog niet ingeschreven, wacht dan niet te lang, want vol is vol.

Tender Touch

Dan wil ik jullie graag attenderen op een nieuw artikel wat we sinds kort in ons assortiment hebben. Het gaat om de Tender Touch. Dit is een zachte, lichtgewicht stabilisator voor een permanente bevestiging aan de achterkant van je borduurwerk. Ideaal voor wanneer je regelmatig een rompertje borduurt als bijvoorbeeld een kraamcadeautje. Je merkt dan dat de borduurgarens aan de achterkant wat hard kunnen aanvoelen en dit is natuurlijk niet fijn voor het tere babyhuidje. Wanneer je de Tender Touch aan de binnenkant van het rompertje over het borduurwerk strijkt ben je de harde garens kwijt. De Tender Touch is zo licht dat het niet doordrukt naar de goede kant van de stof.

Nieuwe wedstrijd

Nu het voorjaar eraan komt willen we graag weer een nieuwe wedstrijd starten. Vind je ook niet dat er bij de mooie machine die je hebt gekocht zo’n saaie hoes zit? Hoe leuk is het om je eigen naai-, borduur- of lockmachine-hoes te maken zodat je de machine, wanneer je deze niet gebruikt stofvrij kunt weg zetten. Hoe handig is het dan om deze hoes te voorzien van zakken aan de zijkant zodat je daar ook meteen je voetpedaal, snoer en eventueel andere naaimachineattributen mee kunt vervoeren. De machine is dan lekker herkenbaar als je de machine naar ons komt brengen voor een vertroetelbeurt. Zoals je van ons gewend bent komen er natuurlijk weer prachtige prijzen voor de origineelste, winnende hoezen. Aangezien het best een uitgebreid project mag/ kan zijn, geven we je tot 1 juli de tijd om je creatieve geest te prikkelen. We zijn benieuwd naar welke bijzondere hoezen jullie in komen leveren.Mocht je de komende meivakantie nog een paar dagen weggaan dan wensen we je veel plezier en vergeet niet dat we op Koningsdag 27 april gesloten zijn. Alle andere dagen van deze maand staan we natuurlijk met veel enthousiasme voor jullie klaar.

Vriendelijke groetTeam Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief maart 2023

Hoe heb je de carnavalsdagen doorgebracht? Flink gefeest, even weg geweest naar de sneeuw of naar een plaats waar in ieder geval geen carnaval was ... of ben je met de dagen die je eventueel vrij was al lekker actief geweest achter je naaimachine en al begonnen met de voorjaarscollectie? Met hopelijk lekker voorjaarsweer in het vooruitzicht worden we altijd weer geprikkeld om nieuwe dingen te naaien.Afgelopen zondag mochten we weer met ons team naar Den Bosch toe en Ilse, Jelle, Leo en Marion stonden op de beurs om jullie te enthousiasmeren over onze gezamenlijke hobby. En wat was het druk en gezellig bij onze kraam. Meteen vanaf de start van de beurs hadden we gezellige en enthousiaste dames en heren in onze stand en hebben we alleen maar verteld over onze mooie machines. Je kon je gegevens achterlaten bij onze stand en kans maken op een verwenmiddag naar keuze bij ons in de winkel. Deze keer is Liza Plaisier van 9 jaar met haar neus in de boter gevallen en mag een middag samen met haar moeder bij ons komen voor een vertroetelmiddag. Van harte gefeliciteerd Liza en tot snel bij ons in de winkel.

Voetje van de maand

Deze maand is het voetje van de maand de cordonnet voet 11. De cordonnetvoet 11 is zeer geschikt voor doorstikken en decoraties met cordonnetgaren en andere dikkere stikgarens. Aan de onderkant van de voet bevindt zich een twee millimeter diepe gleuf, zodat de cordonnetvoet 11 ook vlot over dikker garen/dun koord kan glijden en er altijd een gelijkmatig stoftransport gewaarborgd kan worden. Daarmee kunnen ook Sashiko- en andere decoratiepatronen vlot en mooi genaaid worden.Houd er rekening mee dat bij het naaien met de cordonnetvoet 11 een passende, topstitch naald voor het dikkere garen en een normale onderdraad gebruikt moeten worden en dat u de draadspanning mogelijkerwijs moet aanpassen. De topstitch naald heeft een wat groter oog waardoor het dikkere garen wat beter kan geleiden.Zoals je in dit filmpje kunt zien kun je zelfs een ijzerdraadje bekleden met steken. Ik ziet het voorjaarsboeket met zelfgemaakte vilten tulpen al ontstaan.Zoals je van ons gewend bent doen ook de cordonnet voetjes van de andere merken mee in deze actie wanneer ze deze in het assortiment hebben: 15% korting.

Stitch at Home en Plot at Home

De nieuwe Stitch at Home en Plot at Home zijn ook weer bij ons in de winkel verkrijgbaar en daar staan weer allerlei leuke ideeën in om voor de lente te maken. Wat denk je hiervan: geborduurde sokken * Etui * Fringe bloemen * Geboortetegeltjes  * Hengsels * Kaart met bloemzaadje *  Kattenquilt * Koe appliqueren *Kip *  Kussen * Ordner * Paashaas(t)klusje * Paasspel * Opbergringen * Vaas * Tafelloper * Tandenfee hanger * Welkomsbord * Quilt * Zeep borduren in de Stitch at Home en in de Plot at Home vind je ideeën voor Appliqueren * Beestachtige paraplu * Decoratie van bloemen * Foil on* Insecten * Kussen * Oosterse lantaarns * Muziekdoosje * Pasen * Schilderijen * Spijkerbroek met bloemen * Slakken * Sliceforms * String art vazen * Tasjes * Tochtrollen * Versiering op memobord. Dus weer genoeg projecten dus om mee aan de slag te gaan.

Fashion 2-daagse voor de jeugd

Dit jaar is er op de Noordkade weer een heuse fashion 2-daagse voor de jeugd. Meiden en jongens van 8 tot 16 jaar zijn in de meivakantie welkom om 2 dagen aan hun eigen ontwerp te werken. Op 25 en 26 april zal deze 2-daagse weer plaatsvinden van 10.00 tot 16.00. Het thema van dit jaar zal Cruella zijn. Deze Disney film is gebaseerd op het leven van de onlangs overleden modekoningin Vivianne Westwood. Wil je je aanmelden voor deze leuke 2 dagen dan kan dit via de website van Phoenix Cultuur vanaf 6 maart. Leuk klein weetje is dat deze dagen begeleid worden door Ilse en Mieke, 2 toppers uit onze winkel.

Tip van de maand

Als tip van de maand willen we je deze maand attenderen op de microtex naald. Dit is een naald die uiterst geschikt is voor dunne stokken en de schacht is dusdanig dat je er toch nog gewoon naaigaren voor kunt gebruiken. Via het ABC van de Schmetz-naalden kun je meer informatie vinden over de naalden en dit is echt reuze interessant om eens goed door te lezen en meer te leren over verschillende naalden.

Nieuwe  collega Josefien

We kunnen je ook weer vertellen dat we naast de 10 toppers die al bij Rijkers werken een fijne nieuwe  collega hebben gevonden in Josefien. Josefien heeft op allerlei vlakken in het confectievak haar sporen verdiend. We zijn blij dat ze ons team met haar ervaring komt versterken. Met haar toegevoegde kennis kunnen we je nog beter van dienst zijn.

"Ik mag in deze nieuwsbrief iets over mezelf vertellen. Je hebt mij mogelijk al ontmoet de afgelopen maanden. Ik heb een periode op proef gewerkt om eerst te ervaren hoe ik het zou vinden om in de winkel te werken. Maar vanaf 1 maart ben ik officieel 2 dagen per week bij Rijkers Naaimachines in dienst, in een heel fijn team!
Mijn passie voor het naaivak loopt als een rode draad door mijn leven. Het begon toen ik als 8-jarige mijn eerste rokje maakte. De technische opleiding voor Mode en kleding die ik later in Utrecht volgde, was op mijn lijf geschreven. Na vele jaren op kantoor in de confectie en in de textiel te hebben gewerkt, wilde ik toch echt iets anders. Vooral meer creativiteit, met mijn handen werken, meer contact met mensen en meer van betekenis zijn, waren mijn missie voor een nieuwe uitdaging. Toen ik uiteindelijk bij Rijkers mijn oude Pfaff inruilde voor een nieuwe Janome naaimachine werd het zaadje geplant voor mijn nieuwe baan. De les met Mieke zorgde voor de klik en het zaadje ging ontkiemen. Wat een nieuwe naaimachine niet kan doen.
Voor mij is er bijna niets leukers dan creatief bezig zijn. Ik hoop met mijn kennis en enthousiasme ook jouw creativiteit te kunnen laten ontvlammen. Ga ik je ontmoeten bij Rijkers?"

Ik hoop dat we je weer geïnspireerd hebben met onze nieuwsbrief en we zien je graag een keer bij ons in de winkel. Ons team van 11 personen staat met al hun enthousiasme en kennis onder het genot van een koffie of thee voor je klaar.

Tot ziens bij ons in de winkel

Nieuwsbrief februari 2023

Afgelopen maand hadden we leuke verbouwingsaanbiedingen, het gehele dak van de winkel werd vervangen en dat gaf enige overlast op onze parkeerplaats. Onze dakdekkers hadden een pittige maand uitgekozen wat betreft het weer, een beetje voorjaar, flinke kou met wat sneeuw en een dikke ijslaag op het dak. Niet ideaal dus om deze grote klus te klaren. Regelmatig hadden we het gevoel dat zwarte piet en Sinterklaas weer over het dak liepen en dan in januari. We zijn blij dat het dak van het winkelpand klaar is, maar aangezien het witte huisje naast ons ook nog een nieuw dak krijgt en de klanten er zo positief op de interessante aanbiedingen reageerden, lopen de verbouwingsaanbiedingen gewoon door in februari.

Tere stoffen

Zijn jullie ook al zo druk bezig met je carnavals-outfits? Vaak gebruiken we voor deze outfits wat vaker tere stoffen. Daar willen we meteen een tip voor geven. Als eerste is het erg belangrijk om bij projecten met tere stoffen altijd een nieuwe naald in te zetten zodat je zeker weet dat er geen braampjes aan je naald zitten die beschadigingen aan je stof kunnen geven. Wanneer je regelmatig om wat voor reden dan ook naaldbreuk hebt dan kan dit helaas een beschadiging aan je steekplaat geven. Deze kleine braampjes kunnen ook funest zijn voor je naaiwerk. Wanneer je tere stof over de braampjes heen en weer beweegt dan kan dit helaas lelijke beschadigingen aan je stof geven. Wanneer je de machine voor onderhoud naar ons toe brengt dan controleren onze monteurs ook altijd je steekplaat op eventuele beschadigingen en polijsten ze deze eventueel natuurlijk ook voor je weg.

Prijswinnaressen

Vorige week donderdag hadden we onze 2 prijswinnaressen Joyce en Marita Hellemons in de winkel voor een gezellige, inspirerende verwenmiddag die Joyce tijdens het afgelopen stoffenspektakel in Den Bosch had gewonnen. Zij wilden wat meer uitleg en verdieping van hun Janome coverlock. Na een gezellig middag met vele tips en tricks voor meerdere machines gingen na 3,5 uur twee enorm enthousiaste dames met een goed gevulde goodybag weer naar huis.

Stoffenspektakel

Op 26 februari staat er een nieuwe Stoffenspektakel in Den Bosch op onze planning en zoals je van ons gewend bent hebben we daar ook zeker weer leuke acties en aanbiedingen voor je in petto. Aangezien onze verwenmiddag zo’n succes was gaan we deze nog een keer herhalen. Wanneer jullie je e-mailadres bij onze stand achterlaten maak je kans op deze fantastische prijs. Komen jullie gezellig langs bij onze stand om je te laten inspireren en eventueel kans te maken op deze fantastische middag?

Voetje van de maand

Deze maand is het voetje van de maand de open borduurvoet 20, 20C of 20D. Het is een speciaal voetje voor het maken van al je borduursteken met de naaimachine. Hiermee kun je naast mooi Richelieu-borduurwerk en ronde stiksels maken ook lijnen en patronen volgen. Door zijn trapeziumvormige uitsparing aan de voorkant heb je vrij zicht op het werk. De grote uitsparing aan de onderkant van de voet zorgt voor perfect materiaaltransport bij dichte steekpatronen die dus wat hoger en dikker op de stof komen liggen. Daarnaast is de open borduurvoet #20 op grond van zijn opbouw ideaal voor het aannaaien van banden en het vervaardigen van mooie applicaties.Zoals je van ons gewend bent doen ook de borduurvoetjes van de andere merken mee in deze actie en krijg je op de open borduurvoet 15% korting.

Inspiration

De nieuwe Inspiration van Bernina is binnen. Ik moet zeggen dat er echt leuke modellen voor het voorjaar instaan. Ook staan er wat leuke maak-ideeën in, denk aan leuke tassen of een leuke aankleding voor je paastafel. Hij ligt bij ons in de winkel voor je klaar.Via eerdere nieuwsbrieven hebben we je al geïnformeerd over de mooie stoffenzaak die Claudia hier in Veghel heeft: Claudia’s Stoffenpodium. Om dit jaar goed te starten heeft Claudia een leuke voorjaarsactie voor jullie bedacht. Wanneer je bij ons een naai-, lock - of covermachine koopt of een machine ter reparatie aanbiedt dan krijg je een kortingskaartje waarmee je bij Claudia’s Stoffenpodium 10% kassakorting krijgt op de aankoop van de prachtige stoffen die ze verkoopt.

We zien je graag bij ons in de winkel voor onderhoud van je machines, een handige cursus, naaiadvies met betrekking tot je projecten of misschien wel voor de aankoop van je lang gedroomde machine. Maar ben je in de buurt en heb je zin in koffie, dan staat die ook altijd voor je klaar.

Tot ziens bij ons in de winkel,
Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief januari 2023


Wij willen graag beginnen om jullie allemaal een fantastisch, gezond en creatief 2023 toe te wensen. Hebben jullie ook zo genoten van de afgelopen weken met misschien wat extra dagen vrij en tijd om gezellig met familie of vrienden af te spreken? Langzaamaan gaan we nu alweer op weg naar het voorjaar en dat betekent voor ons naaisters dat we in ons hoofd al bezig zijn met de voorjaarscollectie ... Wat zijn de nieuwe trendkleuren van deze zomer en welke items mis ik nog in mijn kledingkast en wil ik beslist gaan maken? Misschien is een van je goede voornemens wel om nu eindelijk toch een keer dat gevoerde colbert te gaan maken en helemaal buiten je comfortzone te gaan naaien. Ook in 2023 staan we weer graag voor je klaar met onze adviezen en tips.

Kerstwedstrijd

Op 21 december werd de uitslag bekendgemaakt van onze kerstwedstrijd. Wat waren we weer blij met alle mooie inzendingen. We vinden het ook altijd heel erg fijn om te zien dat er al jonge naaistertjes actief zijn achter het machientje en een leuke inzending insturen. Suus van 6 jaar, Suus en Juul van 8 jaar en een jongedame van 12 jaar gingen met een leuk verrassingspakket naar huis. Na lang beraad heeft Thea van Wanrooij met haar mooie kerstschort gewonnen en zij mag voor maar liefst € 103,= euro aan accessoires komen uitzoeken. Frankie Decortie maakte een prachtige kerstquilt waar zij ook nog eens prachtige kerstmannen op borduurde. Zij heeft ondertussen al een fijne Kai-schaar in haar bezit, dit is echt de Rolls Royce op het gebied van stofscharen. We willen alle deelnemers enorm bedanken voor het inleveren van hun prachtige werkstukken.

Voetje van de maand

Deze maand is het voetje van de maand het patchworkvoetje 97 of 97D. De Patchworkvoet #97 is ontworpen voor het stikken van rechte steken en is ideaal voor het naaien van naadtoeslagen van ¼ inch of ⅛ inch en voor afstikken. Deze is verkrijgbaar voor Berninamachines met een maximale steekbreedte van 9 mm. De voetafdruk van het ondervlak past perfect bij het toevoersysteem voor een bijzonder nauwkeurige toevoer en zeer nauwkeurig stikken bij het aaneenhechten van patchworkblokken op een 9 mm BERNINA machine. Zoals je van ons gewend bent doen ook patchwork voetjes van andere merken mee mits deze in hun assortiment zitten.Bernina-link

Naaitip

En dan hebben we deze eerste maand van het jaar ook weer een leuke naaitip voor je. Wanneer je een topstitch naalddikte 90/14 gebruikt kun je hier zelfs 2 borduurgarens mee inrijgen. Je rijgt dus 2 verschillende kleuren garen door het oog van 1 naald in. Er ontstaat nu een heel leuk tweekleurig effect en de mogelijkheden om hiermee te combineren zijn eindeloos. In ons voorbeeld zie je een combinatie van zilveren en roze garen samen en een combinatie van oranje en roze. Bij de laatste zie je ook goed dat ik nog een derde kleur op de spoel had staan, waardoor er nog een extra kleurtje meedoet.

Nieuwe collega Lars

Zoals je weet staan we bekend om ons hoogwaardig reparatieniveau, zowel op technisch gebied als op de service die je van ons gewend bent. Vanaf 1 januari komt Lars van Roessel ons team versterken zodat we je nog sneller van dienst kunnen zijn. Lars staat bekend om zijn specialisme in fijnafstellingen wat natuurlijk erg prettig is wanneer je met machines werkt die dit in het onderhoud verlangen. Wij als team heten Lars van harte welkom en wensen hem veel succes.

Graag tot ziens

We zien je graag ook komend jaar weer bij ons in de winkel voor onderhoud van je machine, een machinecursus, naaiadvies met betrekking tot je naaiprojecten of misschien wel voor een verkoop van je lang gedroomde nieuwe machine. Maar ben je in de buurt en heb je zin in koffie dan staat die ook altijd voor je klaar. Tot in 2023!

vriendelijke groet,
Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief december 2022

Kerstwedstrijd

Het is de maand december en dat betekent dat het tijd is om je huis mooi te versieren voor kerst. Wij hebben een leuke wedstrijd bedacht. Om mee te doen met de wedstrijd vragen wij jullie om een gezellig kerst-item te maken. Dat kan voor in de kerstboom zijn of iets voor op je mooi versierde kersttafel. Breng je creatie voor 17 december naar onze winkel. Op 21 december wordt de uitslag bekendgemaakt zodat je je creatie weer op kan halen in de winkel. Op deze manier heb je de inzending weer op tijd voor de kerst in huis. Voor de winnaars hebben we ook leuke prijzen. De eerste prijs is een bon ter waarde van € 103,- die je bij ons in de winkel mag uitgeven aan accessoires. De tweede prijswinnares krijgt een fantastische Kai stofschaar ter waarde van € 70,-. Wij kijken er naar uit om te zien wat jullie allemaal hebben gemaakt.

Bernina adventskalender

Wie weet kun je wel inspiratie voor deze wedstrijd halen uit de adventskalender die Bernina vanaf 1 december gestart is. Vanaf 1 december kun je elke dag een digitaal deurtje openen van de adventskalender. Zo krijg je 24 dagen lang elke dag een creatieve verrassing voor de kerst. Ook voor ons is het een verrassing wat er elke dag weer achter het deurtje zal zitten. Veel plezier met het maken en laat ons vooral de resultaten zien. Bernina website

Special guest

Afgelopen week hadden we wel een hele speciale gast in de winkel. Het begon als een grapje tussen Mieke en Annouchka, ze vertelde dat haar paard in de trailer stond  en ik grapte dus dat het paard wel naar binnen mocht als hij wit was. Prima zei ze, en zo liep Zippie het therapiepaard een rondje bij ons door de winkel.

Probeertip van de maand

Deze maand hebben we een probeertip van de maand. Als je dik doorstikgaren als bovendraad gaat gebruiken dan is het verstandig om normaal naaigaren op je spoel  te gebruiken. Dit geeft een nog sterkere steek. Maar denk je misschien: als ik nu dik doorstikgaren als boven- en onderdraad gebruik dan is de steek nog sterker ... Je kan zelf thuis testen waarom dit niét zo is. Wanneer je een stuk dik doorstikgaren probeert te breken zal dat bijna niet lukken. Leg nu maar eens een knoopje in het dikke doorstikgaren en trek nog maar een keer. Je zal zien dat het garen nu makkelijk breekt. Dit trucje verklaart dus waarom je naad sterker is met dik garen boven en normaal naaigaren onder.

Bespaartip

Aangezien alles helaas duurder gaat worden hebben we voor dit jaar nog een bespaartip. De naaimachinenaalden gaan na 20 jaar ook in prijs stijgen. Vanaf volgend jaar gaan de prijzen tussen de 5 à 10% omhoog. Voor de maand december hebben we een leuke aanbieding voor jullie, 15% korting op alle naalden, wel zolang de voorraad strekt.

Voetje van de maand

Deze maand is het voetje van de maand het cirkelborduurapparaat van Bernina. Met dit apparaat kun je heel eenvoudig strakke cirkels en halve cirkels maken met praktische en decoratieve steken of borduuralfabetten. Op dit cirkelborduurapparaat krijg je deze maand 15% korting. Zoals je gewend doen ook de cirkelapparaten van de andere merken mee in deze actie. Bernina website

Nieuwe collega: Emma

Sinds september is Emma ons team komen versterken. Ze is de vriendin van Jelle, 25 jaar jong en woont samen met Jelle in Veghel. Ze heeft een beetje naai-ervaring, toen ze klein was was ze wel eens te vinden achter de naaimachine. Ze is druk bezig om de borduurmachines en de scan- en cutmachine van Brother beter te leren kennen. Verder helpt ze met klusjes rondom de winkel en beheert het Instagramaccount van Rijkers Naaimachines.

Cadeautip

Misschien nog een leuke cadeautip voor Sinterklaas of de Kerstman. De nieuwe Plot at Home en Stitch at Home liggen weer bij ons in de winkel. Mocht je er eentje willen hebben om cadeau te geven aan iemand of aan jezelf, dan kunnen we die altijd voor je apart leggen.

Fijne feestdagen!

Als laatste willen we jullie namens ons gehele team allemaal een fantastische decembermaand toewensen. Maak er mooie dagen van met Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw. We hopen jullie allemaal in goede gezondheid volgend jaar bij ons in de winkel weer te ontmoeten.vriendelijke groetTeam Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief november 2022

26 oktober was het dan eindelijk weer zover, na enkele jaren zonder het stoffenspektakel te moeten doen mochten we eindelijk weer naar de Brabanthallen in Den Bosch met onze prachtige machines.

In een mooi aangeklede stand hebben we de hele dag zoveel leuke enthousiaste mensen mogen spreken over onze gezamenlijke hobby. Iedereen kon ook een draai geven aan ons mooie rad, waarmee je dan ook weer leuke prijzen kon winnen. Een hele leuke prijs ging naar Joyce Hellemons, zij heeft een creatieve middag voor twee personen in de winkel gewonnen. Hierover later meer.

Voetje van de maand

Het voetje van de maand is deze maand de blinde ritsvoet 35 van Bernina. Met deze voet kun je de blinde rits er echt bijna met een blinddoek op inzetten, zo veel makkelijker is het. Op de blinde ritsvoet krijg je deze maand 15% korting. Zoals je van ons gewend bent lopen ook de blinde ritsvoeten van de andere naaimachinemerken mee met deze kortingsactie.

Link naar filmpje

XP-3 van Brother

Op dinsdag 8 november is Ingrid Los bij ons in de winkel om de prachtige XP-3 van Brother te demonstreren voor die mensen die dit leuk vinden. Dat is zo’n bijzondere machine waar de mogelijkheden oneindig zijn. Laat ons even weten als je langs wilt komen, dan plannen we wat tijd voor jullie in bij Ingrid. Je kan haar dan al je vragen stellen. Wanneer je al de trotse bezitter bent van de XP-1 of XP-2 dan is een upgrade naar de XP-3 misschien interessant voor je. Deze kun je op 8 november met 10% korting bij ons kopen. Loop gezellig binnen en laat je inspireren.

2500 Sumato lockmachine

Ook willen we jullie nog even laten weten dat we een fantastische nieuwe lockmachine van Juki binnenkrijgen. Het is de 2500 Sumato lockmachine en dit is echt een lockmachine met veel extra’s. Zo heeft hij bijvoorbeeld een tractorvoet die nog makkelijker over verdikkingen kan naaien, een kniehevel, een magneetplek waar je je losse naalden kunt bewaren, automatische draadinrijger, een lucht-inblaassysteem voor de grijperdraden en een mooie transparante aanschuiftafel. Kortom enorm veel extra’s en dan heb ik nog niet alles verklapt over deze beauty, dus wil je alles weten over deze machine dan laten we je dat graag in de winkel zien.

Link naar filmpje

Kerstwedstrijd

Voor de kerst hebben we weer een leuke wedstrijd bedacht. We vragen aan jullie om een kerstitem te maken. Dit mag geheel naar eigen invulling voor in de boom, voor op tafel of misschien wel iets voor aan je lijf. Wanneer je je inzending inlevert ligt er altijd een leuke attentie voor je klaar. Degene die er als winnaar uitkomt mag voor €103,- aan accessoires uit komen kiezen. De tweede prijs krijgt een fantastische Kai stofschaar. Zorg dat je de inzending voor zaterdag 17 december naar de winkel brengt. De uitslag zullen we op woensdag 21 december bekendmaken. Je kunt dan ook voor de kerst je inzending weer bij ons op komen halen, zodat je daar ook je eigen huis weer mee in kerstsferen kunt brengen.

November tip

Dan hebben we deze maand ook weer een tip voor je. Heb je er ook zo’n moeite mee dat, als je een naald in de machine wilt vervangen, je niet kunt zien welke naald er in zat en in welk doosje deze terug moet? We hebben hier een makkelijke oplossing voor. Maak met je telefoon een foto van de schacht van de naald, hierop staat namelijk welke naald het is. Deze foto kun je dan sterk uitvergroten en zo kun je prima aflezen welke naald het is en hoe dik deze was. Bijna het belangrijkste van de naald- en garenverhouding: het juiste garen bij de dikte van de naald. Een vuistregel voor ons: Mettler-garen naai je met een naalddikte 75 of 80, en Gutermann-garen adviseren we om met een naalddikte 90 te naaien. Dit voorkomt al heel veel problemen. Wil je hier meer over weten dan leggen we je dat graag uit in de winkel met onze mega-naald.

3D-filmpje Rijkers Naaimachines

Als je nog nooit bij ons in de winkel bent geweest of al heel lang geleden, dan hebben we iets nieuws. We hebben onlangs een 3D-filmpje laten maken zodat jullie door onze winkel kunnen lopen. Je komt dan ook op plekken in de winkel waar je normaal als klant niet mag komen. Hoe leuk is het om eens bij ons in de technische ruimte te kunnen kijken. Dan weet je voortaan ook waar je machine vertroeteld wordt als je die bij ons brengt voor een onderhoudsbeurt.

Link naar filmpje

Ik hoop dat we je weer geïnspireerd hebben en we zien je natuurlijk altijd graag bij ons in de winkel om je nog meer te enthousiasmeren over de geweldige hobby die we allemaal delen.

Vriendelijke groet
Team Rijkers Naaimachines

Nieuwsbrief oktober 2022

Na een heerlijke warme maar ook wat droge zomer is het nu echt toch herfst aan het worden. Dat betekent lekker lange avonden waarbij we meer tijd en ruimte voor onze fantastische hobby hebben.Het voetje van de maand oktober is de blinde ritsvoet. De blinde ritsvoet is ideaal voor het inzetten van onzichtbare ritssluitingen in kledingstukken. Twee schuine gleuven dienen als geleiding waardoor er in vergelijking met gebruikelijke methodes gemakkelijker gewerkt kan worden. Met behulp van de blinde ritsvoet kun je de blinde rits er bijna met een blinddoek inzetten, zo veel makkelijker is het. De blinde ritsvoetjes van alle merken doen mee in de actie zoals je van ons gewend bent. Je krijgt in de maand oktober 15% korting.

instructievideo BERNINA ritsvoet nr. 35

Rijkers Naaimachines op Stoffenspektakel Den Bosch

Eindelijk zijn na de corona jaren ook de stoffenspektakels weer van start gegaan, je kunt ons bezoeken op 26 oktober op het stoffen spektakel in Den Bosch. We zijn vanaf 9.30 tot 16.30 met een gezellige stand aanwezig in de Brabanthallen aan de Diezekade 2 in Den Bosch. Komen jullie ook gezellig op 26 oktober naar Den Bosch toe?We zijn heel blij om te kunnen vertellen dat we een geweldige nieuwe leverancier gevonden hebben voor onze borduurversteviging. Tegenwoordig komt deze van Sulky by Gunold met enorm veel varianten voor allerlei verschillende stofkwaliteiten. Wil je graag meer weten over borduurversteviging van Sulky by Gunold dan hebben we ook fantastische starterpakketjes voor u met een flinke staal van elke versteviging. Dit starterspakket kost €19,50. Natuurlijk hebben we deze nieuwe versteviging ook aan de meter.


Brother nieuws

Van het merk Brother zijn onlangs verschillende nieuwe naai- en borduurmachines op de markt gekomen, waaronder de fantastische XP3. Op dinsdag 8 november is Ingrid Los bij ons in de winkel om iedereen nog enthousiaster te maken over de XP3. Mocht je hier graag meer over willen weten of over de mogelijkheid om je XP1 of XP2 te upgraden naar de XP3, dan ben je meer dan welkom om op 8 november is de winkel te komen kijken. Je kunt ons natuurlijk altijd even bellen om naar de mogelijkheden te informeren.Tevens is onlangs de nieuwe Artspira-app van Brother gelanceerd. Met Artspira is creativiteit overal en wordt fantasie werkelijkheid.Maak je eigen borduurontwerpen in de app of maak een keuze uit het grote aanbod van gratis snijpatronen en borduurpatronen en verzend ze draadloos naar je Brother borduur- of snijmachine. Ontdek, fantaseer, creëer. Artspira, inspiratie 'At your side'. Je downloadt Artspira op je iOS- of Android smartphone/tablet en gebruikt de app met jouw Brother borduur- of snijmachine (die over een draadloze verbindingsfunctie beschikt).Bij de volgende machines kun je gebruik maken van de Artspira-app:

Borduurmachines & Naai- en borduurmachines:

  • Luminaire Innov-is XP1, XP3
  • Stellaire XE1, XJ1
  • Innov-is NV880E, NV2700
  • Innov-is F540E, F580
  • Innov-is M340ED, M380D
  • PR680W, PR1055X

ScanNCut-machines:

  • SDX2250D, SDX2200D, SDX1250, SDX1200, SDX1000, SDX900

We zien je graag bij ons in de winkel om je nog meer te enthousiasmeren over de geweldige hobby die we allemaal samen delen.

vriendelijke groet
Team Rijkers

Nieuwsbrief september 2022

Deze maand hebben we een hele andere nieuwsbrief voor je dan dat je van ons gewend bent. Misschien hebben jullie het al gelezen op onze facebookpagina maar we willen jullie ook nog even via de nieuwsbrief laten weten dat onze lieve, spontane en fantastische collega Jolanda onlangs is overleden.Jolanda kreeg in februari te horen dat ze alvleesklier kanker had, vol goede moed is ze de strijd tegen deze ziekte aangegaan maar helaas heeft ze deze oneerlijke wedstrijd niet mogen winnen. In deze nieuwsbrief vind je het In Memoriam van Jolanda.We willen jullie enorm bedanken voor alle lieve en meelevende reacties die we van jullie hebben mogen ontvangen via Facebook of live in de winkel, dat was echt hartverwarmend. We merkten daardoor dat Jolanda ook een plekje in jullie harten heeft gevonden en dat geeft ons troost. Alle onderwerpen die je normaal van ons gewend bent in de nieuwsbrief zijn deze maand op onze Facebookpagina te vinden.IN MEMORIAM

Jolanda Mostert-van WerkhovenJolanda is in maart 2020 bij ons komen werken en nam een schat aan ervaring mee in ons vakgebied. Niet alleen qua vakkennis maar vooral haar enthousiasme, humor en haar vermogen om fijn samen te werken, niet de minste karaktereigenschappen, gaven ons een fijne en warme collega.

Jolanda was een open dame met het hart op de tong en daar hebben we van genoten, haar uitspraken en opmerkingen waren goud en we hebben met z’n allen hier vaak smakelijk om gelachen.

Het laatste half jaar was het anders. Jolanda is ziek geworden en waren er eerst tranen van het lachen, nu zijn er  tranen van verdriet. Verdriet om een mooi mens die enorm gemist gaat worden. Gelukkig kijken wij allemaal met een warme glimlach terug op de tijd die wij met haar mochten hebben en delen.

We wensen Hans, Martijn, Jenna en familie heel veel sterkte de komende tijd.

Lieve groet,Marion, Mieke, Ilse, Otto, Piet, Jelle, Emma, Mariëtte, Leo en Desirée

Nieuwsbrief augustus 2022

In de eerste plaats willen we jullie allemaal bedanken voor de enthousiaste reacties die we hebben gekregen op ons rad dat afgelopen maand in de winkel stond ter ere van ons 103-jarig bestaan. We hebben vele felicitaties van jullie mogen ontvangen en daar zijn we erg blij mee.Vinden jullie het ook zo fijn dat de temperaturen zo heerlijk zomers zijn en we nu dan eindelijk van een heerlijke vakantie kunnen gaan genieten? De afgelopen 2 jaar werd vakantie vieren in een keer een stuk lastiger en nu kunnen we weer heerlijk zonder beperkingen overal naartoe reizen. Dus geniet van deze fijne zomermaanden thuis of op een fijne vakantiebestemming. Hopelijk kun je daar de batterij weer lekker opladen zodat je na de vakantie weer enthousiast aan de slag kunt met onze fijne hobby.

Voetje van de maand

Het voetje van de maand augustus is de smalle kantvoet 10, 10C/D. De smalle kantvoet is een praktisch hulpmiddel om afgewerkte zomen en randen gelijkmatig en recht door te stikken. De voet is ook geschikt voor het aannaaien van kant en bandjes. Ook voor het doorstikken van boorden, plooien en zomen is de smalle kantvoet ideaal. Met de geleidingsplaat in het midden van de voet kunnen er in een handomdraai parallel aan de rand lopende naden en zomen worden gecreëerd.
Ontdek nu de smalle kantvoet – de professional voor exact afgewerkte randen. Ook de smalle kantvoetjes van de andere merken doen mee in de actie zoals je van ons gewend bent. Je krijgt in de maand augustus 15% korting op de smalle kantvoet van alle merken.

Bernina filmpje smalle kantvoet

We hebben jullie al een aantal keer in onze nieuwsbrief laten weten dat we in Veghel weer een prachtige stoffenwinkel hebben. Nu is Claudia ook een webshop gestart en kunnen ook de dames die iets verder weg wonen prachtige stoffen bij haar bestellen.

Jullie kennen mij tot nu toe alleen vanuit mijn fysieke winkel in de Hoofdstraat 49 te Veghel, en mijn bezigheden via de social mediakanalen.Sinds deze maand is ook mijn Webshop online. De shop is ook bedoeld om jullie op de hoogte te houden van wat er allemaal binnen komt aan stoffen, en graag inspireer ik jullie met leuke stof combinaties. De webwinkel wordt momenteel gevuld met stoffen voor dames en kinderen, patronen, naaiboeken en ook binnenkort met basis fournituren zoals garen-ritsen-elastiek. Neem alvast een kijkje op www.claudiasstoffenpodium.nlVergeet niet, de interactie met jullie blijft voor mij het leukste, dus contact mij op de manier die voor jou het fijnste is.

Prijsvraag André Rieu

Weten jullie nog dat je kaartjes kon winnen voor André Rieu in Maastricht wanneer je het juiste metrage garen raadde? Tina Bos was de gelukkige winnares. Ze kwam enthousiast de winkel in gestuiterd om de kaartjes te komen halen. Werkelijk, ze konden niet bij een betere winnares terecht zijn gekomen. Wij kregen van Tina onderstaande foto’s waarbij ze de kussentjes laat zien die ze speciaal voor het optreden van André Rieu heeft gemaakt en ze liet ons weten dat ze enorm genoten heeft van haar mooie prijs.

Janome rollervoet

Fantastisch, Janome heeft een nieuwe opschroefbare rollervoet voor het verwerken van stroef materiaal zoals leer, suède of kunststof. Ook voor het naaien vaan meerdere lagen stof is deze voet ideaal.De rollervoet heeft een wieltje, daarmee rolt hij makkelijk over de stof. Ook geschikt om koorden en paspels mee te naaien.Het zicht is bij dit voetje optimaal. Geschikt voor de volgende modellen machines:

  • HD 9, Memory Craft 6500 / 6600 / 8900
  • Gehele Skyline serie van de S3 t/m S9
  • Janome 1600PHL, 1600DBX, 1600PDB

Nieuwsbrief juli 2022

Is het echt al weer drie jaar geleden, dat we hier een fantastisch feest hadden vanwege ons 100 jarig bestaan? Jazeker, … en vandaar dat we in de hele maand juli weer gaan draaien aan het RAD VAN RIJKERS! Bij besteding van € 55,- mag u er een draai aan geven en kan je naar huis gaan met leuke prijsjes. Uiteraard tellen de kosten van de reparatie ook mee in dit bedrag.Voor al onze klanten geven we bovendien 10% KORTING op ALLE naaivoetjes in onze winkel. Allemaal vanwege ons 103-jarig bestaan.


Voetje van de maand

Het voetje van de maand juli is het rimpelvoetje nummer 16, je kunt daarmee de stof rimpelen en ook nog direct aan een ander stofje naaien. Dit laatste kan alleen bij het rimpelvoetje van Bernina. De rimpelvoet #16 is ook geschikt voor het rimpelen van lichte tot middelzware stoffen. De stof wordt tijdens het naaien ongelijkmatig getransporteerd en verkrijgt daardoor zijn karakteristieke rimpels. Met de speciale inkeping in de rimpelvoet #16 kan het geplooide materiaal direct in één keer aan een glad stuk stof genaaid worden. Daarvoor wordt het gladde materiaal in de inkeping geschoven en niet gerimpeld. Ook de rimpelvoetjes van de andere merken doen mee in de actie zoals je van ons gewend bent. Je krijgt in de maand juli 15 % korting op de rimpelvoetjes van alle merken.

Kijk hier voor een Bernina-film over Voetje #16

TIP van de maand

Als je de borduurring met stof wilt inspannen is het soms een hele uitdaging om goede grip te krijgen op je ring, een klant gaf ons de volgende geweldige tip die we graag met jullie willen delen. Zij kocht siliconen bakmat en die zorgt ervoor dat je ring tijdens het inspannen niet over de tafel wegschuift. En je kunt de mat natuurlijk ook gebruiken om heerlijke koekjes er op te bakken!We hebben ook leuke nieuwe naaiboxen in onze winkel, deze komen maar liefst twee keer op het Rad van Rijkers dus grote kans om er eentje te winnen. Lukt dit niet dan zijn ze natuurlijk ook los bij ons te koop voor € 14,95.We zien je graag bij ons in de winkel, want hoe leuk is het om aan het rad te draaien en dan niet te weten wat je gaat winnen.

Nieuwsbrief juni 2022

Gelukkig is het de afgelopen weken niet zo ontzettend warm geweest dat we gewoon zonder ons schuldig te voelen lekker achter onze naai-, lock- of covermachine kunnen zitten. Wanneer het namelijk warmer is voel ik me altijd schuldig als ik dan toch achter een van mijn machines kruip. Dus laat het weer nog maar even zo blijven, dan zijn onze zomercollecties mooi op tijd voor de echte warme dagen klaar.

Heb je onze leuke winactie gezien op Facebook? Jelle had deze geweldige prijsvraag bedacht. We zijn overdonderd door de vele antwoorden maar er is er natuurlijk maar een die er het dichtste bij zat. Dat is mevrouw Tina Bos uit Oss, haar antwoord was 62.187 meter en daarmee zat ze er het dichtste bij en had voldaan aan de opdracht om de pagina te delen en te liken. Het aantal meters dat er in zat was 62.960 meter. Van harte gefeliciteerd met het winnen van de 2 kaartjes voor Andre Rieu en maak er een ontzettende leuke avond van!

Het voetje van de maand is deze keer de schelp en tricot voet 69 van Bernina, de rolled hem foot van Janome en de narrow hemmer foot van Brother. Tijdens de maand juni kun je dit voetje met 15% korting bij ons kopen. Van Bernina hebben we veel verschillende breedtes van schelp en tricot voet in het assortiment en natuurlijk zijn ook al deze breedtes met 15% korting in de maand juni bij ons te koop.De schelp- en tricotzoomvoet #69 is een speciale naaivoet voor het zomen van zachte stoffen zoals tricot. De zoomvoet slaat de stof met behulp van een speciale opening twee keer om en houdt hem met een geleider in de voetzool vast tot de stof stevig aan elkaar genaaid is. Het resultaat: een smalle, licht driedimensionale zoom. Voet 69 heeft een diepere kanaaltje onder het voetje waardoor de tricot stof beter geleid dan in de andere rolzoomvoetjes.

Afhankelijk van de steeksoort kan de schelp- en tricotzoomvoet #69 ook een schelpzoom naaien. De zoomvoet is bovendien geschikt voor het aannaaien van kant en boorden. Ontdek nu de schelp- en tricotzoomvoet  #69 – uw professionele hulpmiddel voor schelp- en tricotwerkzaamheden.

steektypes

Deze maand hebben we natuurlijk weer een naai-technische tip voor jullie maar wat dachten jullie van ook nog eens 2 leestips voor deze maand?We hebben ze eindelijk binnen: de nieuwe Inspiration nr 2 van Bernina en de zomeruitgave van de Stitch at home. Wil je zeker zijn dat er nog een exemplaar voor je is dan kun je ons altijd even bellen of mailen en dan zorgen we dat we een van deze bladen voor je apart houden.

Tip van de maand

Zoals je van ons gewend bent hebben we ook deze maand weer een tip voor je.

Ken je dat ook dat je over een behoorlijke verdikking moet naaien en dat je machine niet goed transporteert en daardoor hele kleine steekjes maakt of juist hele grote? Ik kan jullie verklappen dat onze naaimachines net mensen zijn en precies hetzelfde doen als wij wanneer we een berg moeten beklimmen. Op het moment dat je naaivoetje tegen de verdikking aankomt, gaat het door de bult schuin staan en je machine denkt: zo die berg zal ik eens met hele kleine steekjes gaan beklimmen. Op de top het brede stuk van de zijnaad geniet zij van het prachtige uitzicht en maakt 2 normale steken. Wanneer de machine aan de afdaling begint maakt zij een paar hele grote steken. Kortom 3 verschillende steeklengtes wanneer je over een verdikking moet naaien. En hoe komt het nu dat de machine het niet goed doet? Doordat de naaivoet door de verdikking scheef komt te staan geeft hij niet meer genoeg druk op het transportbandje onder het naaivoetje en kan hij niet goed vooruit komen. Om dit probleem nu op te lossen maken we gebruik van een nivelleerplaatje. Met dit plaatje, dat bestaat uit 3 plastic plaatjes, kun je de naaimachine voor de gek houden en haar laten denken dat er helemaal geen berg is die beklommen moet worden.

Op de bijgevoegde foto’s kun je zien hoe je het plaatjes moet plaatsen om de machine te laten denken dat er geen verdikking is. Mochten er nog vragen zijn over hoe je het nivelleerplaatje nu precies moet gebruiken of om er een bij ons in de winkel te komen kopen dan horen we het graag.

vriendelijke groet

Team Rijkers

Breng eens een bezoekje aan onze winkel!
(Eigen parkeerterrein)

Rijkers Naaimachines Veghel
Molenstraat 81 • 5461 JP Veghel
tel. (0413) 363 293
e-mail: info@rijkersnaaimachines.nl
Reparatie service: service@rijkersnaaimachines.nl
Openingstijden:
Dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur
En exclusief voor u: bezoek ook onze winkel op telefonische afspraak!